Ritka lehetőség: siófoki, új építésű ingatlanok, mélyen a piaci átlagár alatt

A Balaton környéki települések árai mostanra a fővárosi kerületekkel vetekszenek, a használt ingatlanokért is átlagosan 1,13 millió forintot kell fizetni négyzetméterenként. A Somogy megyéhez tartozó részek árai még ennél is magasabbak (átlagosan 1,2 millió/négyzetméter), az új építésű, energiatakarékos épületekről pedig már beszélni is csak félve merünk, itt a határ a csillagos ég.

Ezért is találtuk érdekesnek ezt a Siófokon épülő projektet, amely szokatlanul sok lehetőséget tartogat, az ára pedig az átlag alatt marad. A jelenleg épülő fejlesztésben három darab, egyenként 120 négyzetméteres sorház készül, amelyek egyben és külön is megvásárolhatóak. Ha valaki mindháromra lecsapna, akár hat lakást is kialakíthat a tervezett három helyén, így már egy komolyabb turisztikai projektet is megalapozhat a Balaton fővárosában.

Siófok újépítésű

Siófok a fővárosból könnyen megközelíthető Balaton-parti települések közé tartozik, ami egy-egy nyári hétvégén órákban mérhető előnyt biztosít az itt nyaralót vásárlók számára. Mivel egyre több család dönt úgy, hogy tavasztól őszig leköltözik a tóparti településre, és csak ügyet intézni, tárgyalni jön fel a fővárosba, az autópálya közelsége fontos szemponttá vált. 

A fejlesztés sajátossága, hogy érdekes lehet turisztikai hasznosítást tervezők számára is, akár teljes mértékben, akár úgy, hogy egy apartmant saját részre alakít ki a vásárló, a többit pedig kiadja, így szezonban szemmel is tarthatja tulajdonát. Kiadásban gondolkozóknak Siófok mindig prémium célpont, az itt található nyaralók könnyen találnak vendégeket.

Siófok újépítésű

Az épülő sorházak műszaki megoldásai a 2023-as, környezettudatosságot szem előtt tartó trendeket tükrözik, ami az energiaárakat is figyelembevéve biztosan nem hátrány. Ráadásul az alacsony rezsi és az energiatakarékos hűtés-fűtés egész évben használhatóvá teszi a házakat.

A megfelelő hőmérsékletet hőszivattyús, padló-mennyezeti rendszer biztosítja, annak hatékony működését pedig 15 centis, grafitos EPS hőszigetelés támogatja. A háromrétegű nyílászárók energiahatékonysági mutatói is tetszetősek: hőáteresztő képességük 0,7-es U számuk ritkaságszámba megy a mai fejlesztések között.

A 120 négyzetmétes sorházak 3 szintesek, a legfelső szintről közelíthető meg a szép kilátást biztosító tetőterasz. A lakásokhoz önálló kert és 2-2 autóbeálló tartozik. Az épület jelenleg 65 % készültségű, így a helyiségkiosztásban, a funkciók és a belső válaszfalak elhelyezésében kialakításában is szabad kezet kap a vevő. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire helyi rendeletben kimondott változtatási tilalmat.

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Az olimpiai  játékokra való felkészülés jegyében a hatóságok széles körű tisztogatásba kezdtek, de a helyi börtön alig bírja kapacitással.

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Megújuló energiaforrások használatán túl a vállalatok több módon is csökkenthetik adatközpontjaik széndioxid-kibocsátását, miközben növelik számítási teljesítményüket.

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

© 2024 (v2.202102)