Ritka lehetőség: siófoki, új építésű ingatlanok, mélyen a piaci átlagár alatt

A Balaton környéki települések árai mostanra a fővárosi kerületekkel vetekszenek, a használt ingatlanokért is átlagosan 1,13 millió forintot kell fizetni négyzetméterenként. A Somogy megyéhez tartozó részek árai még ennél is magasabbak (átlagosan 1,2 millió/négyzetméter), az új építésű, energiatakarékos épületekről pedig már beszélni is csak félve merünk, itt a határ a csillagos ég.

Ezért is találtuk érdekesnek ezt a Siófokon épülő projektet, amely szokatlanul sok lehetőséget tartogat, az ára pedig az átlag alatt marad. A jelenleg épülő fejlesztésben három darab, egyenként 120 négyzetméteres sorház készül, amelyek egyben és külön is megvásárolhatóak. Ha valaki mindháromra lecsapna, akár hat lakást is kialakíthat a tervezett három helyén, így már egy komolyabb turisztikai projektet is megalapozhat a Balaton fővárosában.

Siófok újépítésű

Siófok a fővárosból könnyen megközelíthető Balaton-parti települések közé tartozik, ami egy-egy nyári hétvégén órákban mérhető előnyt biztosít az itt nyaralót vásárlók számára. Mivel egyre több család dönt úgy, hogy tavasztól őszig leköltözik a tóparti településre, és csak ügyet intézni, tárgyalni jön fel a fővárosba, az autópálya közelsége fontos szemponttá vált. 

A fejlesztés sajátossága, hogy érdekes lehet turisztikai hasznosítást tervezők számára is, akár teljes mértékben, akár úgy, hogy egy apartmant saját részre alakít ki a vásárló, a többit pedig kiadja, így szezonban szemmel is tarthatja tulajdonát. Kiadásban gondolkozóknak Siófok mindig prémium célpont, az itt található nyaralók könnyen találnak vendégeket.

Siófok újépítésű

Az épülő sorházak műszaki megoldásai a 2023-as, környezettudatosságot szem előtt tartó trendeket tükrözik, ami az energiaárakat is figyelembevéve biztosan nem hátrány. Ráadásul az alacsony rezsi és az energiatakarékos hűtés-fűtés egész évben használhatóvá teszi a házakat.

A megfelelő hőmérsékletet hőszivattyús, padló-mennyezeti rendszer biztosítja, annak hatékony működését pedig 15 centis, grafitos EPS hőszigetelés támogatja. A háromrétegű nyílászárók energiahatékonysági mutatói is tetszetősek: hőáteresztő képességük 0,7-es U számuk ritkaságszámba megy a mai fejlesztések között.

A 120 négyzetmétes sorházak 3 szintesek, a legfelső szintről közelíthető meg a szép kilátást biztosító tetőterasz. A lakásokhoz önálló kert és 2-2 autóbeálló tartozik. Az épület jelenleg 65 % készültségű, így a helyiségkiosztásban, a funkciók és a belső válaszfalak elhelyezésében kialakításában is szabad kezet kap a vevő. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ön tudta, hogy egy volt szovjet bázisról is repülnek magyar turisták?

Ön tudta, hogy egy volt szovjet bázisról is repülnek magyar turisták?

A debreceni reptér bejárása különleges élménynek bizonyult.

Aggódnak a magyarok, a többiekkel egyetemben

Aggódnak a magyarok, a többiekkel egyetemben

Aggódnak a vásárlók, félnek az infláció visszatérésétől.

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Letette az esküt Magyarország 7. köztársasági elnöke, ezután mondott „székfoglaló” beszédet.

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)