Öltöztesd napsütötte tavaszi színekbe otthonod!

A tavasz már bontogatja szárnyait, délutánonként néha már kellemes meleg van és reggelenként sem kell végre sötétben felkelnünk. A legtöbben már alig vártuk a megújulás évszakát, különösen ezután a szürke tél után. A szürkeség, a tavaszi fáradtság azonban még be-bekúszik a napjainkba, ezért érdemes üde, tavaszi színekkel megújítani otthonunkat is.

Természetesen nem muszáj rögtön ecsetet ragadnunk és falat festenünk, ha erre most se időnk, se pénzünk, de akár néhány kisebb bútor lefestésével és néhány kiegészítő lecserélésével is tavaszt varázsolhatunk otthonunkba. Mutatjuk a legszebb tavaszi színeket!

Élénk korall szín

A korall élénk színe, üdeséget, vidámságot visz a terekbe. Mivel nem egy visszafogott pasztellszínről van szó, ezért hálószobába nem a legjobb választás, kivéve, ha csak egy falat emelünk ki vele, sőt más helyiségekben sem ajánlott az egész falat ilyenre festeni. De kiemelt falon egy két kiegészítővel remekül mutat, és nagyszerűen párosítható kékkel.

A lila árnyalatai

A lila különböző árnyalatai a levendulától az ibolyáig mind a tavaszra emlékeztetnek. Egyes árnyalatai megnyugtatnak, míg mások inkább élénkítenek, de mind növelik a kreativitást és jó kedvre derítenek.

Virágzó rózsaszín és barackvirág

És ha már a virágoknál tartunk, a színek közül természetesen nem maradhatnak ki az éppen bimbózó, virágaikat bontó fák színei sem, amelyek ebben a bajai lakásban is megtalálhatók. Természetesen találunk itt gyönyörű zöldbe öltözött szobát, a gyerek szoba pedig égkék színben tündököl, egy szivárvánnyal a falán. Csupa tavaszi színekben ragyog az egész lakás.

A zöld különböző árnyalatai…

A friss mentazöld például kiváló választás fehér helyiségekbe. Különösen, ha egy helyiséget azért festettünk fehérre és azért választottunk bele fehér bútorokat, mert a helyiség nagyon kicsi és így akartuk egy kicsit tágítani. Egy ilyen helyiséget a mentazöld biztosan nem fog agyonnyomni.

A zsályazöld viszont már kicsit szürkésebb árnyalat, ezt inkább tágasabb terekbe ajánljuk, a jobb oldali képen lévő konyhában például a mennyezetet festették ilyen színűre, látható, hogy milyen remekül párosítható rózsaszínnel és kékkel is.

Ha az ablakunk zöldre néz, akkor jó ötlet lehet az ablakkeretet zöldre festeni, ezzel megteremtve a vizuális kapcsolatot a kül- és a beltér között. Erre tökéletes választás például az almazöld.

Erre jó példa ennek a veresegyházi családi háznak a nappalija, ahol barackvirágszínű a fal és az ablakok előtti áttetsző függöny lett zöld színű.

… és természetesen a sárgák

Míg a zöldek a zöldellő tavaszt a sárgák a nap melegét és a tavaszi virágokat juttatják eszünkbe, ezért is bizonyulnak jó választásnak, ha tavaszi hangulatot csempésznénk otthonunkba. A boglárka sárga például ideális egy fal kiemelésére és remekül mutat halványkék árnyalatokkal.

A sápadt sárga pedig ideális, ha egy parasztház világos, fehérre meszelt konyhájának látszógerendáit szeretnénk lefesteni a szokásos barna helyett valamilyen más színnel.

A napsárga pedig az almazöldhöz hasonlóan tökéletes választás lehet az ablakkeretre. Mindkettő remekül kiegészíthető zöld növényekkel.

Ebben az I. kerületi lakásban is sok tavaszi szín felbukkan, köztük természetesen a sárga is.

Égkék

Az égkék szín a tiszta, felhőtlen eget, a gondatlanságot szimbolizálja. Visszafogottsága miatt remek tavaszi szín, nyugtató hatású és álmodozásra késztet, ezért is ajánlják hálószobákba. Hogy kevésbé legyen hideg, társítsunk mellé melegebb, rózsaszín árnyalatokat.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ettől kevesebb lesz a járatkésés? Drónvédelemre írt ki közbeszerzést a HungaroControl

Ettől kevesebb lesz a járatkésés? Drónvédelemre írt ki közbeszerzést a HungaroControl

A vállalat azt mondja, a fejlesztésnek semmi köze az extra késések kiküszöböléséhez.

Nagyot bukott a fideszes városvezetés Gárdonyban, de most ezerrel költekezik

Nagyot bukott a fideszes városvezetés Gárdonyban, de most ezerrel költekezik

Hirtelen új beruházások mellett döntöttek.

Fontos hírt közölt a MÁV, rengeteg utast érinthet

Fontos hírt közölt a MÁV, rengeteg utast érinthet

Baleset miatt a szlovák vasút leállította a közlekedést Strekov és Párkány között.

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

A DK azonnali költségvetési átcsoportosítást követel, hogy a kórházak biztosítani tudják a legalapvetőbb feltételeket a betegek gyógyításához.

© 2024 (v2.202102)