Csodás házakkal vár a Dunakanyar meseszép vidéke!

A Dunakanyar eleinte a fővárosiak kedvelt üdülőhelye volt. Ma is számtalan üdülőt találunk ezeken a gyönyörű településeken, mára azonban a vidék már egyre inkább beépült, sokan választották állandó lakóhelyül a vidéket, különösen a Budapesthez közelebbi jó közlekedésű településeken. Mai cikkünkben a Dunakanyarból hozunk üdülőnek vagy állandó otthonnak is ideális lakóingatlanokat.

Gyönyörű panorámával a Dunára és a visegrádi várra

Nagymaroson a hegyoldalban, az erdő közvetlen közelében áll ez a háromszintes, állandó lakhatásra is alkalmas üdülő, melynek földszintjéhez egy Dunára és a visegrádi várra panorámás, 30 nm-es grillterasz kapcsolódik. A földszinten továbbá nyári konyha, fürdőszoba és egy tároló kapott helyet. Az első emeleten található a konyha és a nappali, a nappali hatalmas panorámaablakain keresztül szintén a Dunára és a visegrádi várra láthatunk. A beépített tetőtérben két hálószoba és egy fürdőszoba található. Az ingatlan fűtését elektromos fűtőpanelek és egy kandalló biztosítják, az ingatlan Airbnb szálláshelyként működik, így befektetés céljára is tökéletes lehet.

Ökoház Esztergomban

2008-ban épült ez az ökoház Esztergom Búbánatvölgyben, amely 2020-ban komplett felújításon esett át. Ekkor grafitos homlokzati hőszigetelést, antracit színű műanyag ablakokat és új belső burkolatokat kapott, valamint korszerűsítették épületgépészeti rendszerét és egy 6kW-os napelemrendszer is került a ház tetejére, ami az épület teljes energiaellátását biztosítja. Az ingatlan fűtéséről és hűtéséről távolról is vezérelhető inverteres klímák gondoskodnak, de padlófűtés is kiépítésre került, amely szükség esetén pellet kályháról vagy vízteres kandallóról is üzemeltethető. A használati melegvíz előállítása napkollektor és elektromos áram segítségével történik, a ház vízellátását egy 40 m mélységű, ivóvízminőségű, fúrt kút biztosítja, a szennyvízkezelés biológia szennyvíztisztítóban történik, a kert öntözése egy három köbméteres esővíztározóról történik.

Két generáció számára Szigetmonostoron

Szigetmonostoron áll az a két ház, mely egy telken kapott helyet, így két generáció számára is tökéletes. Az egyik, egy felújított parasztház, ahol minden bútor és az épített kemence is kiváló mesteremberek keze munkáját dicséri. A másik ház téglából épült, kétszintes, modern és hagyományőrző egyaránt. A közös kertben kis halastó, szőlőlugas, kerti kiülő is helyet kapott.

Igazi mesebeli házikó Pócsmegyerről

Pócsmegyer Surányban, a Duna-parttól 800 méterre, a 60-as években épült ez a kis nyaraló, melyet 2021-ben teljesen felújítottak és korszerűsítettek. Ekkor nyerte el mesebeli formáját, melyet elsősorban hőszigetelt üvegezésű, egyedi fa nyílászáróinak köszönhet. Az ingatlan fűtését elektromos fűtőpanelek és H-tarifára alkalmas hűtő-fűtő klímák biztosítják. Az épületben konyha, étkező, 2 szoba és fürdőszoba kapott helyet, valamint egy 26 nm-es fedett terasz is kapcsolódik hozzá. Az ingatlan eddig vendégházként üzemelt, a benne található berendezések igény szerint, külön megegyezés tárgyát képezhetik.

Igazi loft hangulat a Bükkös partról

Szentendrén, a Bükkös-patak közelében áll ez a 200 nm-es, kétszintes családi ház, mely 2012-ben épült igazi loft hangulatban, nagy belmagassággal, látszóbeton felületekkel. Az ingatlan nappali + 4 hálószobával rendelkezik, a nappalin hatalmas panorámaablakok biztosítják a kilátást és egy hatalmas terasz is kapcsolódik a házhoz. A parkolást 2 fedett, felszíni beálló biztosítja, melynek tetején napelemek kaptak helyet. A telken található még egy fűtött kisház, amelyben bármilyen kisebb vállalkozás elindítható.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egyre valósznűbb, hogy hazánkban is felbukkan a csonttörő láz

Egyre valósznűbb, hogy hazánkban is felbukkan a csonttörő láz

A tigrisszúnyog a dengue-láz egyik fő terjesztője, és már elterjedt hazánkban, miközben egyre több a behurcolt eset.

Átköltözhet a Mona Lisa

Átköltözhet a Mona Lisa

Saját termet kaphat.

A dohányzásnak is betesz a megtámadott csodagyógyszer

A dohányzásnak is betesz a megtámadott csodagyógyszer

Egy szenátor olcsóbbá tenné a fogyókúrás készítményt.

© 2024 (v2.202102)