A belváros négy rejtett gyöngyszeme: új lakások döbbenetesen jó áron

Az otthon kiválasztása mindig különleges és személyes utazás. Mindenki más-más szempontokat tart fontosnak, és másképp értékeli a különböző lehetőségeket. Egyeseket a lakás kialakítása és kényelme ragad meg, másokat a környék nyüzsgése, míg megint másokat a befektetési lehetőségek vonzanak. A legfontosabb, hogy olyan helyet találjunk, amely igazán otthonunkká válhat, és ahol jól érezzük magunkat.

A IX. kerület a Budapest egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő része. A rehabilitált területek modern és élhető környezetet kínálnak, ahol számos multinacionális cég és neves egyetem található. A városrész közlekedése remek, miközben helyben is minden van: ezerféle szolgáltatás, pezsgő kulturális élet és a nyugodt pihenés színterei. Valószínűleg ez az egyik fő oka annak, hogy a kerület az utóbbi években a fővárosi ingatlanpiac egyik kedvenc célpontjává vált.

Ahogy a májusi újépítésű piac adatait feldolgozó elemzésből is kiderül, itt a négyzetméterárak egy év alatt több, mint 40 százalékkal emelkedtek, és elérték az 1,46 millió forintot, ezzel az emelkedéssel jócskán lepipálva a 15 százalékos budapesti átlagot.

Ahogy az ingatlanárak az elmúlt évben jelentősen emelkedtek, egyre ritkábban találunk feltűnően kedvező ajánlatokat, ám most egy ilyen projektre – pontosabban összesen négy elérhető lakásra – bukkantunk. A már átadott Pápay Parkban kínálnak még egy darab egy hálószobás, két darab két hálószobás és egy három hálószobás lakást. Ami miatt ezek különösen érdekesek lehetnek a most új lakásra vágyók számára az a piaci átlagnál jóval kedvezőbb ár. A két nagyobb lakás ára alig haladja meg a négyzetméterenként 1.2 millió forintot, de a két kisebb is 1.3 millió körül van.

Valószínűleg ez a vonzó ár az egyik oka annak, hogy a megépített 186 lakásból már csak ez a négy darab elérhető.

Az újépítésű piacon megszokotthoz képest előny, hogy a lakások használatbavételi engedélyének kiadása folyamatban van, így nyáron már beköltözhetőek, a lakóközösség pedig kifejezetten barátságos. Mind a négy ingatlanhoz kényelmes méretű terasz is tartozik, mely nap végi lazításra, grillezésre vagy akár egy csésze reggeli kávé élvezetére is tökéletesen alkalmas. A lakások energetikai besorolása kedvező (BB), így a rezsiköltség a szokásosnál alacsonyabb, és a lakások megvásárlásához a piacon ismét elérhető zöld-hitel konstrukció is igénybe vehető.

A Pápay park egyik különleges, ritka adottsága a saját, csodálatos kialakítású belső kert, ami igazán ritkaságszámba megy a belvárosban.

A IX. kerületben található ingatlanok ígéretes befektetési lehetőséget is nyújtanak, mind a rövid, mind a hosszú távú perspektívában. A terület folyamatos fejlődése és a négyzetméterárak emelkedése mellett az itt található vállalatok és intézmények jelenléte folyamatosan jelentős potenciális bérlőközönséget biztosít.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)