Angyalföld, te csodás – Loft fejlesztés a legizgalmasabb városrészben

A XIII. kerület Budapest egyik legizgalmasabb és legváltozatosabb kerülete, amely ötvözi a történelmi karaktert és a modern urbanizációt. De még ebben a gazdag hagyományokkal rendelkező kerületben is kiemelkedik történetével Angyalföld, hiszen valószínűleg az egész fővárosban nem nagyon találni ilyen kalandos múltú környéket.

Ez a városrész a 19. században még mezőgazdasági terület volt, aztán az ipari forradalomnak köszönhetően az ipar központjává vált. Az itt található vasútvonalak miatt számos nagy gyár telepedett le itt, köztük a Ganz gyárak és a MÁV Járműjavító. A 20. század második felétől azonban a terület átalakulásnak indult, az ipari létesítmények helyére egyre több lakóépület (például az Angyalföldi lakótelep) épült, és a szocializmusban a terület munkásnegyedként született újra.

A remek közlekedésű városrész fejlődése azonban a rendszerváltás után sem állt meg: ahogy egyre több nagy cég költöztette ide központját, úgy lett egyre népszerűbb a környék a fiatal, jól képzett szakemberek körében is, és elindult egy újabb átalakulás, a munkalehetőségek és a lakók egymást támogatva pozícionálták újra a környéket. Ma már a múlté az egykori “prolinegyed” imázs, hiszen Angyalföld mára, a szomszédos Újlipóthoz hasonlóan sokkal inkább “hipszter” negyeddé vált.

Nem véletlen hát, hogy Angyalföld igen sokszínű: békésen egymás mellett élnek a panelek, a polgári- és kispolgári házak, a műemlék jellegű ipari épületek és a modern irodaházak, lakóparkok is. 

Ezt a változatosságot tükrözi vissza az épülő Loft52 társasház is, amelyben az új és a régi, az ipar és az elegancia találkozásából valami igazán különleges született, ami a kerület jövője felé mutat. Az ipari hangulatú épületet eredetileg nem lakóháznak szánták, innen ered az indusztriális, loft hangulat, és a most készülő lakások egyedi karaktere, mint a nagyobb belmagasság vagy a hatalmas üvegfelületek.

A beruházók az épület eredeti struktúráját és indusztriális hangulatát megőrizték, de a modern és kényelmes otthonok kialakítása érdekében a legfrissebb műszaki megoldásokat alkalmazták. Az épületben kialakított lakások nem csak stílusosak, hanem fenntarthatóak is.

A társasházban, 3 lépcsőházban összesen 84 lakás lesz. Minden lépcsőház megközelíthető a Petneházy utca és a zárt belső udvar felől is. A projekt tervezői további részletekre is nagy figyelmet fordítottak, így az ingatlan lényegesen erősebb szerkezeti tartópillérekkel, vastagabb födémmel, és nagyobb kapacitású liftekkel rendelkezik, ami jelentősen meghaladja a jelenlegi újépítésű házak szokásos műszaki paramétereit.

A Loft52-ben található lakások mindegyike egyedülállóan tervezett és berendezett, hogy minden lakó igényeinek megfeleljen. A nagy belmagasság és a hatalmas üvegfelületek lenyűgöző látványt nyújtanak, és a környéken néhány lépés távolságban minden elképzelhető szolgáltatás – sportolási lehetőségek, iskolák, óvodák, vásárlási és szórakozási lehetőségek – elérhetőek, így növelve a lakók kényelmét.

A Loft52 az Indotek csoport fejlesztése, a cég több évtizedes szakmai múltja plusz garanciát jelent a leendő lakóknak. Az otthonok átadása 2024-ben várható.

A cikk megjelenését a Loft52 fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Érdekes módszerrel derítették ki a kutatók, hogyan alakulhatott a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt kétezer évben. 

© 2024 (v2.202102)