Múlt századi romantika és modern móka-kacagás, a Városligetnél lakni csudajó!

A Városliget közelében lakni ajándék. Ez Budapest második legnagyobb közparkja (a Népliget után), az infrastruktúrát és a programlehetőségeket tekintve azonban kétségtelenül viszi a pálmát. 120 hektáros területéből 81 hektár a park, több mint hatezer fával, és további 19 hektárján a Fővárosi Növény- és Állatkert foglal helyet, ami már önmagában egy egész napos program lehet a családnak.

Itt van télen a legromantikusabb korcsolyapálya, itt épült meg a számos nemzetközi díjat elnyert Zene háza és itt található egy csomó múzeum és kiállítótér, itt van a világhírű Széchenyi fürdő is. A több évszázadnyi történelemmel bíró Városliget megújítása évek óta folyik és még el is tart egy jó pár évig, ennek eredményeként pedig a zöldfelületi kikapcsolódásnak és a kulturális és rekreációs intézményeknek, lehetőségeknek rendkívül gazdag és élő városi szövete jön létre, méghozzá a kor igényeinek megfelelő színvonalon.

Aki tehát a Városliget közelében lakik, sosem kell törnie a fejét, hogy mivel töltsön el egy unalmas, esős vasárnap délutánt, vagy egy ragyogó nyári napot, hogy hol találkozzon a barátaival és mivel kösse le a gyerekeit. A Városligetben minden van, és szerencsére eladó lakások is vannak a közelében, fiatalos és nagypolgári egyaránt, lássuk, melyek ezek!

Galériás villalakás a Városligetben

A Városliget területén álló, 1920-ban épült villaházban eladó ez a belsőépítész által tervezett, 58 négyzetméteres, 2 szobás lakás. Belmagassága 4,2 méter, galériás. Minden helyiségben parketta van, a fürdőszobában hidegburkolat, és a nyílászárókat is kicserélték. A fogyasztást saját mérőórák mérik. A lakáshoz egy 10 négyzetméteres, ablakos tároló is tartozik, ami kis műhelyként is használható, illetve az udvarban saját felszíni beálló is van. Irányára 55,8 millió forint.

Kétszobás lakás a Damjanich utcában

A 7. kerületben, a Damjanich utca Városligethez közeli végén található ez a kétszobás, harmadik emeleti, 71 négyzetméteres lakás. A franciaerkélyről egyenesen a Városligetre lehet látni. A nagyon jó állapotban lévő társasház 1959-ben épült, aki szereti a szocreál építészetet, az ezt is szeretni fogja. A lakás egy saját erkélyként funkcionáló, zárható függőfolyosóról nyílik, amely a szépen gondozott kert és a fákkal teli utca felé is nyitott. A lakás lakható állapotban van, de a közeljövőben azért ráfér némi felújítás. És ha már belevágnak, akkor érdemes lehet a nagy hallba áthelyezni a konyhát, a régi konyhát pedig szobává alakítani. A házhoz egy 3 négyzetméteres tároló is tartozik a pincében, a fűtés házközponti. Irányára: 66,5 millió forint.

 

Luxuslakás a Zsolnay-villában

Szintén a Városligetben található ez a 138 négyzetméteres, 3 szobás luxuslakás, méghozzá abban a villában, amelyet Zsolnay Miklós felesége, a színésznőként dolgozó Bónis Malvin kapott ajándékba egy rajongójától. A magasföldszinti, nagypolgári lakáshoz tartozik egy 29 négyzetméteres terasz, egy 22 négyzetméteres erkély és egy 3 négyzetméteres tároló is, valamint egy nyitott gépkocsibeálló az udvaron. A lakásban a fő szerkezeti elemek megmaradtak az eredeti állapotukban, ehhez társulnak a korszerű berendezési elemek. Az ajtók az eredeti dísztőelemekkel és a kazettás mennyezet szintén eredetiek. Irányára: 159 millió forint.

Felújítandó lakás szecessziós társasházban

Felújítandó állapotban van, ezért csak 70 millió forintot kérnek ezért a városligeti, 83 négyzetméteres, 2 és félszobás, nagypolgári lakásért. A gyönyörű társasház 1911-ben, szecessziós stílusban épült, gyönyörű Zsolnay-majolika díszekkel és falfestményekkel ékes. A lakás az első emeleten található, lift van. A lakás csendes udvarra néz, világos, keleti tájolású. A rövidtávú bérbeadást nem tiltják a házban, befektetésnek is jó.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Egy közelmúltban vízrebocsátott hajón, egyhetes útért személyenként 3500 eurótól indulnak a jegyek.

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

Erről is beszélt a háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Rengeteg trágyát öntöttek a varsói orosz nagykövetség elé.

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Lelassult a kgfb-díjak drágulása a Magyar Nemzeti Bank szerint. 

© 2024 (v2.202102)