Ez az öt jellemvonás új munkához vagy előléptetéshez segít

Időről időre megesik, hogy úgy látjuk, egy cég a kiválasztási folyamatban olyan jelöltet vesz fel, akinél pedig volt nagyobb szaktudású jelentkező is. Ilyenkor gyakran legyintünk, hogy persze, a másik biztosan kevesebb fizetést kért. Pedig sokszor az ilyen, látszólag szakmaitlan döntések mögött nagyon is megfontolt szempontok húzódnak meg: a munkaadó azt a jelentkezőt választja, akinek személyiségében megtalálhatóak az alábbi jellemvonások.

Melyek azok a karakterjegyek, amiknek köszönhetően nagyobb eséllyel leszel te a szerencsés kiválasztott? Mutatunk öt, nagyra értékelt tulajdonságot, aminek minden munkáltató örül, akár felvételről akár előléptetésről van szó. Jó hír, hogy megfelelő hozzáállással mindegyik fejleszthető!

1. Alkalmazkodás és rugalmasság
Közhely a “mai, gyorsan változó világ”, de attól még igaz. Ilyen környezetben pedig az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság nagy érték egy munkahelyen. A munkáltatók olyan alkalmazottakat keresnek, akik képesek gyorsan reagálni a változásokra, akik nem azt nézegetik, miért ne csináljanak meg valamit máshogyan, hanem kiváncsiak, lelkesek.

A rugalmas emberekre jellemző, hogy szívesen foglalkoznak mindig azzal, amire épp a legnagyobb szükség van, és nem esik le a gyűrű az ujjukról, ha néha be kell segítenük másoknak is. Ez magában foglalja a kreatív problémamegoldást, az új helyzetekhez való alkalmazkodást és a változó munkakörülmények elfogadását.

2. Szorgalom és kitartás
A siker nagyon ritkán a kiemelkedő tehetség pillanatnyi zsenialitásából születik, sokkal inkább kitartó, kemény munka eredménye. Éppen ezért, a munkaerőpiacon a szorgalom és a kitartás mindig nagyra értékelt jellemvonások, amik azt üzenik, hogy a cég hosszú távon is számíthat arra, hogy a jó eredmény érdekében te minden tőled telhetőt megteszel.

A munkáltatók értékelik azokat, akik nem adják fel könnyen, akik állhatatosak a nehézségekkel szemben és akik kitartanak a feladatok teljesítése során.

3. Ön-motiváció és színvonalas munkavégzés állandó ellenőrzés nélkül is
A képesség, hogy magunkat motiváljuk és magas színvonalon dolgozzunk állandó felügyelet nélkül is rendkívül értékes a munkáltatók számára, hiszen fontos – és drága – menedzsment errőforrásokat szabadít fel.

Ha megbízható, felelősségteljes vagy és önállóan is tudsz hatékonyan dolgozni, azzal lehetővé teszed, hogy kollegáid és feletteseid is a saját feladatukkal foglalkozzanak, és nyugodtak legyenek affelől, hogy a te munkád időre, megfelelő minőségben elkészül. Ezzel rengeteg stresszt tudsz levenni a többiek válláról.

4. Pozitív hozzáállás, motiváció, szenvedély
A pozitív hozzáállás, a lelkesedés és a szenvedély mind hozzájárulhatnak a munkahelyi morál javításához és a csapat ösztönzéséhez. A munkáltatók olyan embereket keresnek, akik inspirálják kollégáikat, pozitív energiát hoznak a csapatba és szenvedélyesen viszonyulnak a munkájukhoz.

Ezzel ugyanis mindenkinek kicsit jobb lesz, és a jó hangulat, a jó csapat oda-vissza hat: ilyen környezetben mindenki jobban érzi magát, amitől viszont jobban is dolgozik. A legtehetségesebb emberek is képesek rémesen teljesíteni, ha a közvetlen munkatársak között csak rosszindulat, furkálódás van, és a kevésbé brilliánsak is szárnyakat kaphatnak, ha támogató, pozitív a közeg.

5. Tanulási készség
A tanulási készség, azaz a folyamatos fejlődésre való nyitottság, kulcsfontosságú a modern munkaerőpiacon, hiszen olyan szédületes tempójú a technikai fejlődés, hogy számos szakmában még abban sem lehetünk teljesen biztosak, pontosan hogy fog kinézni a munkánk öt vagy tíz év múlva.

A munkáltatók értékelik azokat a munkavállalókat, akik készen állnak új készségek elsajátítására, alkalmazkodnak az új technológiákhoz és nyitottak az új módszerekre és ötletekre.

A jobinfo.hu-n több ezer álláslehetőség vár; az álláskeresői fiókban könnyen létrehozható egy lényegretörő CV; a CV-adatbázisba történő regisztrációval pedig nyereményjátékunkra is esélyes leszel, illetve a portál munkatársai megtalálhatnak álláslehetőségekkel is.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Egy közelmúltban vízrebocsátott hajón, egyhetes útért személyenként 3500 eurótól indulnak a jegyek.

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

Erről is beszélt a háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Rengeteg trágyát öntöttek a varsói orosz nagykövetség elé.

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Lelassult a kgfb-díjak drágulása a Magyar Nemzeti Bank szerint. 

© 2024 (v2.202102)