Ez az öt jellemvonás új munkához vagy előléptetéshez segít

Időről időre megesik, hogy úgy látjuk, egy cég a kiválasztási folyamatban olyan jelöltet vesz fel, akinél pedig volt nagyobb szaktudású jelentkező is. Ilyenkor gyakran legyintünk, hogy persze, a másik biztosan kevesebb fizetést kért. Pedig sokszor az ilyen, látszólag szakmaitlan döntések mögött nagyon is megfontolt szempontok húzódnak meg: a munkaadó azt a jelentkezőt választja, akinek személyiségében megtalálhatóak az alábbi jellemvonások.

Melyek azok a karakterjegyek, amiknek köszönhetően nagyobb eséllyel leszel te a szerencsés kiválasztott? Mutatunk öt, nagyra értékelt tulajdonságot, aminek minden munkáltató örül, akár felvételről akár előléptetésről van szó. Jó hír, hogy megfelelő hozzáállással mindegyik fejleszthető!

1. Alkalmazkodás és rugalmasság
Közhely a “mai, gyorsan változó világ”, de attól még igaz. Ilyen környezetben pedig az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság nagy érték egy munkahelyen. A munkáltatók olyan alkalmazottakat keresnek, akik képesek gyorsan reagálni a változásokra, akik nem azt nézegetik, miért ne csináljanak meg valamit máshogyan, hanem kiváncsiak, lelkesek.

A rugalmas emberekre jellemző, hogy szívesen foglalkoznak mindig azzal, amire épp a legnagyobb szükség van, és nem esik le a gyűrű az ujjukról, ha néha be kell segítenük másoknak is. Ez magában foglalja a kreatív problémamegoldást, az új helyzetekhez való alkalmazkodást és a változó munkakörülmények elfogadását.

2. Szorgalom és kitartás
A siker nagyon ritkán a kiemelkedő tehetség pillanatnyi zsenialitásából születik, sokkal inkább kitartó, kemény munka eredménye. Éppen ezért, a munkaerőpiacon a szorgalom és a kitartás mindig nagyra értékelt jellemvonások, amik azt üzenik, hogy a cég hosszú távon is számíthat arra, hogy a jó eredmény érdekében te minden tőled telhetőt megteszel.

A munkáltatók értékelik azokat, akik nem adják fel könnyen, akik állhatatosak a nehézségekkel szemben és akik kitartanak a feladatok teljesítése során.

3. Ön-motiváció és színvonalas munkavégzés állandó ellenőrzés nélkül is
A képesség, hogy magunkat motiváljuk és magas színvonalon dolgozzunk állandó felügyelet nélkül is rendkívül értékes a munkáltatók számára, hiszen fontos – és drága – menedzsment errőforrásokat szabadít fel.

Ha megbízható, felelősségteljes vagy és önállóan is tudsz hatékonyan dolgozni, azzal lehetővé teszed, hogy kollegáid és feletteseid is a saját feladatukkal foglalkozzanak, és nyugodtak legyenek affelől, hogy a te munkád időre, megfelelő minőségben elkészül. Ezzel rengeteg stresszt tudsz levenni a többiek válláról.

4. Pozitív hozzáállás, motiváció, szenvedély
A pozitív hozzáállás, a lelkesedés és a szenvedély mind hozzájárulhatnak a munkahelyi morál javításához és a csapat ösztönzéséhez. A munkáltatók olyan embereket keresnek, akik inspirálják kollégáikat, pozitív energiát hoznak a csapatba és szenvedélyesen viszonyulnak a munkájukhoz.

Ezzel ugyanis mindenkinek kicsit jobb lesz, és a jó hangulat, a jó csapat oda-vissza hat: ilyen környezetben mindenki jobban érzi magát, amitől viszont jobban is dolgozik. A legtehetségesebb emberek is képesek rémesen teljesíteni, ha a közvetlen munkatársak között csak rosszindulat, furkálódás van, és a kevésbé brilliánsak is szárnyakat kaphatnak, ha támogató, pozitív a közeg.

5. Tanulási készség
A tanulási készség, azaz a folyamatos fejlődésre való nyitottság, kulcsfontosságú a modern munkaerőpiacon, hiszen olyan szédületes tempójú a technikai fejlődés, hogy számos szakmában még abban sem lehetünk teljesen biztosak, pontosan hogy fog kinézni a munkánk öt vagy tíz év múlva.

A munkáltatók értékelik azokat a munkavállalókat, akik készen állnak új készségek elsajátítására, alkalmazkodnak az új technológiákhoz és nyitottak az új módszerekre és ötletekre.

A jobinfo.hu-n több ezer álláslehetőség vár; az álláskeresői fiókban könnyen létrehozható egy lényegretörő CV; a CV-adatbázisba történő regisztrációval pedig nyereményjátékunkra is esélyes leszel, illetve a portál munkatársai megtalálhatnak álláslehetőségekkel is.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)