Jó lenne egy új, modern, energiatakarékos otthon? Ezek most a legmenőbb lakóparkok

Aki azon gondolkozik, hogy új otthonba költözzön, annak mindenképp érdemes új építésűben gondolkoznia, hiszen ezekre a lakásokra egy fillért nem kell költeni, ráadásul energiatakarékosabbak az átlagnál. Összeállításunkban több város újépítésű lakóparkja is szerepel, ahol változatos méretű, de egyaránt magas minőségű és energiatakarékos otthonokra találhatnak.

Diana társasház, Budapest, XII. kerület

A budai Hegyvidék egyik csendes zsákutcájában, közvetlenül az erdő mellett áll a luxus minőségű Diana társasház, melynek csak az egyik vonzereje a gyönyörű panoráma. A háromszintes épületben mindössze 5 luxuslakás van, melyek 2-4 szobásak, a legfelső szintet pedig egy pazar penthouse lakás foglalja el. A lakásokhoz hatalmas terasz vagy vízszintes kertkapcsolat is tartozik, így minden adott hozzá, hogy a tulajdonosok egyszerre élvezhessék az otthon nyugalmát, a természet békéjét és a nagyváros infrastruktúráját.

Fiumei Residence a Keleti pályaudvarnál

Budapest szívében, a Keleti pályaudvartól pár méterre áll a Fiumei Residence. A két, híddal összekötött épületben változatos méretű, a nagyvárosi életre optimalizált, energiatakarékos okosotthonokat alakítottak ki. A társasház belső udvarában egy automata öntözőrendszerrel ellátott buja kert is van, amely alkalmas pihenésre, feltöltődésre. A legtöbb lakás másfél szobás, ami a bérlők által legkeresettebb méret, így hosszú távú befektetésnek is megállják a helyüket.

Cédrusliget lakópark, Szeged

Valódi parkként, ugyanakkor építészeti kuriózumként is funkcionál Szeged egyik legújabb beruházása, a Cédrusliget lakópark, amely a modern építészet és a technológia legjavát vonultatja fel. Az 510 változatos méretű és kialakítású lakást magában foglaló, különleges épületegyüttesben irodák és üzlethelyiségek is szép számmal megtalálhatók, de fitnesz terem, saját kert és parkolóhely is a lakók rendelkezésére áll. A lakóparkban saját geotermikus rendszer gondoskodik a hőszolgáltatásról, a lakásokban padlófűtés és klímarendszer is van, ami 30 százalékos energiamegtakarítást tesz lehetővé.

Zöld Duna társasház, Vác

A festői Dunakanyarban, Vácott, a vízparttól mindössze 200 méterre áll a Zöld Duna társasház. A beruházásban összesen 39 lakás épül földszint öt szinten, a legfelső szinten nagy teraszos, üvegkorlátos penthouse-okkal. A lakáskínálatban a 28 nm-es garzontól, a nappali + 1, 2, 3 hálószobás, 140 nm-es lakásokig mindenféle lakásméret megtalálható. A legtöbb földszinti lakás kertkapcsolatos és/vagy teraszos, az emeleti otthonokhoz erkély tartozik. A tervezésnél kiemelt figyelmet kapott a fenntarthatóság is, ezért a lakások fűtését és hűtését megújuló energiát hasznosító, hőszivattyú biztosítja. A kerékpáros közlekedés szerelmeseinek pedig: a ház előtt halad el az Újpestet Zebegénnyel összekötő, EuroVelo 6-os kerékpárút.

Wave lakópark, Siófok

A Balaton fővárosában, közvetlenül a tó partján épül A Wave by Coral luxuslakópark. A beruházás két épületből áll, az egyikben 62, a másikban 67 darab, Smart Home technológiával felszerelt luxuslakást alakítottak ki. A lakások mérete 33 és 150 négyzetméter közötti, és valamennyihez Balatonra néző terasz is tartozik. A lakóparkot kerítés veszi körbe és biztonságos beléptetőrendszert is kialakítottak, így csak a lakók és vendégeik lubickolhatnak a kertben megépített, feszített víztükrű medencében. A felhasznált energia nagy részét megújuló energiaforrásból nyerik, ami a rezsiköltségekre is kedvező hatást gyakorol.

Tópark lakópark, Biatorbágy

Biatorbágyon, a Törökbálinti tó partján terül el a Tópark lakópark. A beruházás 20 hektár zöldterületet és 200 ezer négyzetméter beépített területet foglal magában, lakásokkal, irodákkal, üzlethelyiségekkel, parkolókkal, kerékpárutakkal, hangulatos passzázsokkal, sportpályákkal és játszóterekkel. A Tópark „Be my City” koncepciója szerint város a városban: itt minden városi szolgáltatást megtalálnak a lakók, amire csak szükségük lehet. Ettől függetlenül a főváros és a Balaton is könnyen megközelíthető az M0-ás körgyűrűn keresztül autóval és tömegközlekedéssel egyaránt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ezt tudjuk a Robert Fico elleni merénylet után

Ezt tudjuk a Robert Fico elleni merénylet után

Összefoglaló az eseményekről.

Ellentétes hírek érkeznek a frontról

Ellentétes hírek érkeznek a frontról

Az oroszok és az ukránok is sikerekről számolnak be szerda este.

Jobb, ha az ember több lábon áll – az utca embere a kínai elnök magyarországi látogatásáról

Jobb, ha az ember több lábon áll – az utca embere a kínai elnök magyarországi látogatásáról

A járókelőket a kínai–magyar kapcsolatokról kérdeztük.

Itt a videó, ahogy meglövik Robert Ficót

Itt a videó, ahogy meglövik Robert Ficót

A merénylő öt lövése is jól hallható.

© 2024 (v2.202102)