5 tipp, hogy ne érezd magad (nagyon) nyomorultul a céges karácsonyi partin

Eljött az évnek az a része, amit habitustól függően imádunk vagy utálunk. Van, aki rajong az adventi időszakért, és őszinte örömét leli a lakás feldíszítésében, az aprósüti-dekorálásban és az ajándék vadászatban. Önként teszi be Mariah Carrey-t és ha tehetné, évente új díszeket venne az egész fára. És van, aki rühelli az egészet.

Ha eleve nem érzed túl jól magad a munkahelyeden, a csapat nem összetartó; ha a karácsonyi összejövetelt tényleg iszonyú nyűgként éled meg, íme néhány tipp az évnek ezen sokszor elkerülhetetlen – és sokszor rém kellemetlen – eseményének elviselhetőbbé tételére.

1. Legyen nálad túlélőkészlet

Mindenkinek szüksége van egy alapvető túlélőkészletre a céges partihoz. Mi legyen benne? Mentolos rágó, kényelmes cipő, hogy bírjuk reggelig a táncot, és érdemes bekészíteni néhány szaloncukrot a zsebünkbe/táskánkba, hogy ha a társalgásban kínos csend áll be, legyen mit előrántani.

Bár elsőre jó ötletnek tűnhet egy laposüveget, vagy egy megtekert füves cigit is becsempészni a partira, ezek nem feltétlenül ideálisak a főnök közelében. Úgyhogy, ha nem ő hozza ezeket, maradjunk a klasszikus, biztonságos és munkahelybarát kellékeknél!

2. Ügyes témakerülő manőverek

Amikor a beszélgetés kényes, vagy unalmas munkahelyi témák felé sodródik, itt az ideje egy kis kreatív manőverezésnek. Készülj néhány témakerülő sztorival, és ahogy szóba jönne a jövő éves költségvetés, vagy a tervek teljesítése, azonnal tereld a szót a legújabb szabadulószobára, egy zseniális Netflixes sorozatra, vagy arra, hogy kik a legjobb standup komikusok éppen most.

3. Céges karácsony Bingo kártya

Fogj össze néhány hasonló humorérzékű kollégával, és készítsetek bingó kártyát a tipikus céges party eseményekkel! Ide tartozhatnak az olyan történések, mint “pusztító évértékelő beszéd”, a “valaki karaoke-t énekel”, “valaki túl sokat iszik”, vagy “a főnök vicces történetet mesél”. A parti során mindenki kihúzhatja a megtörtént eseményeket, akinek először összejön a teljes sor (oszlop, átló), az a Bingónyertes. Titkos bingótársaságotokkal akár valamilyen privát főnyereményt is összedobhattok a szerencsés nyertesnek.

4. Kérdezz-felelek!

Ha alapvetően kedvelitek egymást, csak a buli indul nehezebben, amíg fel nem oldódik a hangulat, melegítsetek be egy kérdezz-felelek játékkal. Ehhez mindenki írjon egy-egy kérdést egy papírra, tegyétek ezeket egy kalapba, és mindenki húzzon egyet, amire válaszolnia kell. Ez a játék segít, hogy egy kicsit jobban, vagy új oldalról megismerjék egymást.

5. Beszéljétek le a szervezőket a legpusztítóbb buli-elemekről

A céges karácsonyoknak van néhány olyan eleme, amit minden épeszű ember utál (tematikus öltözék, karácsonyi pulcsi, olyan helyszín, amit nem lehet elhagyni, pl hajó, titkos ajándék húzás – hogy csak néhányat említsünk). Ha tehetitek, még időben kezdjetek tárgyalásba a HR-es kollégákkal, hogy idén ezeket a kellemetlen köröket felejtsék el, és koncentráljanak inkább arra, hogy jobb legyen a helyszín, és az étel-ital kínálat.

Ha netán csak álom egy céges karácsonyi buli – mert épp álláskereső vagy-, feltétlenül ajánljuk hazánk egyik legrégebbi, a közelmúltban megújult állásportálját, a jobinfo.hu-t, ahol több ezer állás vár szűrési lehetőséggel, kiemelt állásokkal a nyitó oldalon, érdekes cikkekkel a blogon, illetve most már béralapú álláshírlevélre is feliratkozhatsz.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy dilemmába eshet Orbán Viktor: a magyarok többsége kitart az EU mellett

Nagy dilemmába eshet Orbán Viktor: a magyarok többsége kitart az EU mellett

Ez az Európai Parlament (EP) ma közzétett Eurobarometer felméréséből derül ki.

A pedofíliával vádolt plébános egy volt fideszes politikus sógora

A pedofíliával vádolt plébános egy volt fideszes politikus sógora

R. Gábor ellen többrendbeli, hatalmi befolyási viszonnyal visszaélve, kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt emeltek vádat.

Olaszokkal készülhet újabb nagy dobásra Mészáros Lőrinc Visontán

Olaszokkal készülhet újabb nagy dobásra Mészáros Lőrinc Visontán

Egy olasz óriáscéggel közösen hozott össze egy új energetikai vállalatot a felcsúti milliárdos. A cég fióktelepe Visontán van, itt építene gázerőművet az MVM.

Nem fogják bevallani, de nagyon kemény pofont kaptak az izraeliek Irántól – a választ is ehhez kell igazítaniuk

Nem fogják bevallani, de nagyon kemény pofont kaptak az izraeliek Irántól – a választ is ehhez kell igazítaniuk

Az izraeli haderő szerint simán elhárították a keddi iráni rakétacsapást, a felvételek azonban mást mutatnak. Mi történt valójában és mit léphet erre Izrael?

© 2024 (v2.202102)