Annál minden jobb, mint ha üresen áll az ingatlan

A tavalyi népszámlálás tanúsága szerint Magyarországon több mint 600 ezer üresen álló lakóingatlan van. Ez egy hatalmas szám, de hogy jön ki, amikor a másik oldalon viszont lakhatási válságról beszélnek? A statisztika szerint a valóban üresen álló lakások mellett üres ingatlannak számítanak a nyaralóként, irodaként használt ingatlanok és a „kétlaki” életet folytató családok egyik lakása is. Azok azonban, amelyeket kiadnak, lakottnak számítanak a statisztikában.

Ez egy kicsit tisztázza a képet, de még mindig lehet Magyarországon több százezer olyan lakás, amiben sem nem laknak, de még csak nem is használják egyáltalán sehogy. Márpedig ez a legrosszabb befektetés, hiszen jövedelmet nem hoz, örömöt nem nyújt, az pedig köztudott, hogy az üresen álló ingatlan állaga törvényszerűen romlásra van ítélve. A legjobb döntés tehát kiszállni az ilyenből, találni egy vevőt, akinek éppen megfelel. De hogy hirdessük meg, hogy belátható időn belül sikeres adásvétel legyen belőle?

Első és legfontosabb, hogy olyan oldalon hirdessük meg az ingatlanunkat, ahol sokan járnak, hiszen így nagyobb esély van arra, hogy egymásra talál az ingatlan és a vevő. Az Ingatlantájoló, Magyarország egyik legrégibb és legnagyobb hirdetési portáljaként számos olyan szolgáltatással áll a hirdetők rendelkezésére, ami még nagyobb esélyt nyújt a sikeres eladáshoz. De milyen a jó hirdetés?

Fontos az őszinteség

Alap, hogy bármiről lehet úgy beszélni, hogy az ember szívét megdobogtassa, még akár egy ingatlanról is, főleg, ha az valakinek az otthona lesz. Fejtsük ki a hirdetésben bátran az ingatlan tulajdonságait, hiszen a vevők éppen ezt keresik: az információt. Ne felejtsük el, hogy ami az egyik embernek közömbös vagy hátrány, az másnak előny: vannak, akik a városi nyüzsgést szeretik, mások a békét, van, aki a szupermodern okosotthonokra esküszik, de sokan vannak azok is, akik egy százéves vályogházban képzelik el a szép családi életet. És persze az életben sokszor kompromisszumok is kellenek, mind az eladó, mind a vevő részéről. Olyat pedig semmiképpen se írjunk a hirdetésbe, ami nem igaz, mert abból biztosan nem lesz üzlet.

Mutassuk meg a portékát

Ha valamit el akarunk adni, azt meg kell, hogy mutassuk. Még egy zoknit sem veszünk meg, ha nem láttuk előtte, nemhogy egy ingatlant! Ahhoz, hogy felkeltsük a lehetséges vásárlók érdeklődését, csatolnunk kell a hirdetéshez jó pár szép fotót. Várjuk ki a fotózásra alkalmas időpontot, még a téli szürkeségben is kisüt időnként a nap, amikor sokkal barátságosabb, hívogatóbb képeket tudunk lőni az ingatlanról. Legyen kinti, kerti és benti kép is, fotózzuk le az összes helyiséget, de előbb pakoljunk el! A rumlis, összevissza, szemetes képek egyáltalán nem vonzók. Lehetőleg ne legyen benne az otthagyott diszperzites vödör, a kuka, sem a vetetlen ágy. Ha a takarítás megvan, törölgessük le az objektívet is, mert a maszatos, homályos fotó szintén nem vonzó. Végül pedig forgassuk a megfelelő irányba a képeket, az álló legyen álló, a fekvő pedig fekvő, és a ferdeséget is igazítsuk ki. Van már minden telefonon egyszerű fotószerkesztő program, amit gyerekjáték használni.

Találjunk egy jó árat!

Régi bölcsesség, hogy mindennek az az ára, amennyiért el lehet adni. Annál viszont minden jobb, mintha éveken keresztül csak romlik egy ingatlan állaga és nem hoz pénzt egyáltalán. A különböző internetes ingatlankalkulátorok és hirdetési oldalak segítenek megtalálni a reális árat, egy kis keresgélés után hamar kikristályosodik, hogy az adott lokációban egy szóban forgó méretű és állapotú ingatlanért mennyit lehet kérni – de főleg kapni. Ha mégsem találtuk el elsőre az összeget és nem jönnek az érdeklődők, akkor sincs baj, hiszen csökkenthetjük az árat, amiről email értesítést kapnak mindazok, akik az adott paramétereket állították be maguknak az Ingatlantájoló Árfigyelő szolgáltatásában.

Hirdesse meg ingatlanát az Ingatlantájolón!

Az Ingatlantájoló, Magyarország egyik legnagyobb és legrégibb hirdetési oldalaként számos olyan szolgáltatással tud segíteni, amely megkönnyíti ingatlana eladását. Az Ingatlantájolón pár kattintással feladhatja hirdetését, ezután pedig különböző hirdetési csomagok közül lehet választani. A választott csomagtól függően, a hirdetés megjelenhet a közösségi médiában, amivel további több ezer érdeklődőt érhet el, vagy akár partneroldalainkon, az Mfor.hu-n, a Privátbankáron és az Economx.hu-n is szerepelhet.

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlantájoló forradalmi és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.
Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

Legyen jól látható a hirdetése!

Az Ingatlantájoló 120 napos kiemelési csomagja egy cikket is tartalmaz, amit profi újságíró ír meg az ingatlanáról, és ami az Otthontérkép Magazin oldalán jelenik meg. Ahhoz, hogy cikket olvashassanak az eladó ingatlanáról, Önnek nem kell mást tennie, mint beszélgetni egyet újságírónkkal, megjelenés előtt pedig jóváhagyni az elkészült írást.

Mindig szem előtt

Az Ingatlantájoló rendkívül hasznos és ötletes, 3 szintű licitrendszerének köszönhetően hirdetése nem kell, hogy idővel legördüljön a találati lista első oldaláról, hanem a kreditek segítségével mindig a listaoldalak élén maradhat. Ez a rendszer az egyéni hirdetők és a kisebb irodák között nem tesz különbséget, ugyanolyan feltételekkel kerülhetnek a legjobb helyekre a hirdetéseik.

Hirdethet euróban is

Ha ingatlanunk okkal számíthat külföldi vásárlók érdeklődésére, például Budapest belső kerületeiben, a Balatonnál vagy az osztrák határ mentén fekszik, esetleg olyan településen, amin már egyébként is jelentős számú külföldi betelepülő közösség él, érdemes euróban is megadni az eladási árat. Az Ingatlantájolón az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani pénznemtől függetlenül, a váltás pedig automatikusan, az MNB aktuális árfolyama alapján történik.

Ingatlant hirdetne akár Forintban, akár Euróban?
Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!
Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint, a 120 napos csomagunk részeként, szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely hat partneroldalunkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy bajban a magyar akkugyárak, nem alakulnak jól a számok

Nagy bajban a magyar akkugyárak, nem alakulnak jól a számok

Pont azokon a piacokon nem vásárolnak elektromos autókat, ahova a magyarországi gyárak szállítanának.

Kitörli a csipát a szeméből, ha meglátja, hogyan teljesít a forint

Kitörli a csipát a szeméből, ha meglátja, hogyan teljesít a forint

Itt az ideje beváltani a nyaralós pénzt?

Már tízmilliós bírságot osztottak ki a választás kapcsán

Már tízmilliós bírságot osztottak ki a választás kapcsán

Sokan nem vitték vissza az ajánlóíveket, pedig ez kötelező lenne.

A számok is megmutatták, nagyot bukott Hosszú Katinka étterme

A számok is megmutatták, nagyot bukott Hosszú Katinka étterme

A határidő előtt leadták mindegyik, az olimpiai, világ, és Európa-bajnok úszónőhöz köthető cég beszámolóját.

© 2024 (v2.202102)