Egy igazán zöld lakópark CSOK Plusszal és visszaigényelhető áfával!

Az új építésű, zöld otthon többé nem kell, hogy csak álom legyen, hiszen a most bevezetett CSOK Plusz már lényegesen komolyabb segítséget nyújt a családoknak új lakás vásárláshoz. Ráadásul, ha az ingatlan rozsdaövezeti besorolású, akkor még az 5% ÁFA is visszaigényelhető. Mai cikkünkben egy olyan beruházást mutatunk, ahol ezek a kedvezmények mind érvényesíthetőek,  ha itt vásárolunk, egy igazán környezetbarát, energiatakarékos otthonnal lehetünk gazdagabbak.

A Millenniumi városközpont a budapesti családok egyik kedvenc környékévé vált az elmúlt években, hiszen a csodálatosan megújult városrészben számos kisebb park kapott helyet és a Duna-part is közel van. A városrész emellett a kultúra fellegvára is lett, ahol a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Trafó, a Bálna vagy a Budapest Park kínál számtalan kikapcsolódási lehetőséget, a sportkedvelőket várja a Groupama Aréna, a kulináris élmények kedvelői pedig megannyi étterem és kávézó kínálatából válogathatnak.

A környék egyetemei számos egyetemistát és befektetőt vonzanak, a közlekedés pedig kiváló, hiszen az M3-as metró, az 1-es, 2-es villamosok és a Csepeli HÉV a városrész meghatározó közlekedési ütőerei.

Itt, a Vágóhíd és a Vaskapu utcák kereszteződésében, a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Lurdy Ház és a Duna-part közelében épül most a Metrodom Green lakópark egyedülálló energiatakarékos megoldásokkal.

Családi otthonok CSOK Plusszal

Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett, 510 lakásos épületben változatos alaprajzú, különféle méretű lakások épülnek, melyek közt CSOK Pluszra alkalmas nagyobb lakások, illetve a befektetők, egyetemisták, egyedülállók, párban élők számára ideális kisebb lakások is megtalálhatók.

A családoknak az új CSOK Plusz most igazán kedvező lehetőséget nyújt, hiszen ez egy olyan kedvező, legfeljebb 3%-os kamatozású hitel, amelyet előre vállalt gyermekekre lehet felvenni. Egy gyermek esetén 15, két gyermek esetén 30, három gyermek esetén pedig 50 millió forint értékben. Ráadásul a második gyermek születése után 10, a harmadik gyermek születése után pedig további 10 millió forintot elengednek a tartozásból, és ha 1 vagy 2 gyermek már megszületett, akkor is felvehető a hitel azok számára, akik vállalják a második vagy a harmadik gyermeket.

Akár 5% visszaigényelhető áfával

A Metrodom Greenben azért is megéri lakást vásárolni, mert a lakópark most kapta meg a rozsdaövezeti besorolást, így még az 5%-os áfa is visszaigényelhető.

Zöld otthonok a város szívében

A Metrodom Green központi elhelyezkedése ellenére a nyugalom zöld szigete, hiszen egy negyed hektáros belső kert, egy 10-12 méter széles, ’L’ alakú külső kert, az alacsonyabb szárnyak intenzív zöldtető és a külső homlokzaton végigfuttatott zöld növények garantálják a természetközeli környezetben történő pihenést feltöltődést.

Mindez energiatakarékos megoldásokkal is kiegészül, ugyanis az ingatlanok hűtését és fűtését itt is a Metrodom saját fejlesztésű Dual Eco hűtő-fűtő rendszere biztosítja, melynek lényege, hogy automatikus vezérlés mellett hőszivattyús kazánok és hagyományos, kondenzációs gázkazánok egymást kiegészítve, a legmagasabb hatékonysággal működve biztosítják az ideális hőmérsékletet. A hőleadás pedig a mennyezeten keresztül történik, ami szintén rendkívül energiatakarékos és az allergiások számára is kedvező, ugyanis nem kavarja fel a port. Mindez kiegészül a homlokzati kitöltőfalazatként használt Porotherm Klíma téglák, az erre kerülő hőszigetelés, valamint a külső, 3 rétegű üvegezésű nyílászárók kiváló hőszigetelő képességével és a Metrodom szintén saját fejlesztésű okosotthon rendszerével, mellyel egyedileg szabályozható a hőmérséklet.

A további energiamegtakarítást szolgálják a „B” épület tetejére kerülő napelemek, melyek a közös területek áramfogyasztását, a folyosók és a teremgarázs világításának, a garázskapuk mozgatásának és a liftek működtetésének a fogyasztását biztosítják, így csökkentve a közös költséget. A lakók egyéni energiamegtakarításához hozzájárul, hogy a Metrodom Greenben minden teremgarázs beállóhelyet felszerelnek saját mérőórával rendelkező, elektromos autótöltővel is. Ezen kívül a lakópark egy három állásos Green-go ponttal is fog rendelkezni, így az autómegosztás is lehetővé válik, valamint az épületen belüli biciklitárolók, a lakópark előtt egy MOL Bubi állomás és egy rollerparkoló segíti még a környezetbarát közlekedést.

A kertben, az intenzív zöldtetőkön és a homlokzaton végigfutó növények öntözése is környezetbarát módon történik. Az öntözés a ház legmagasabb pontján lévő homlokzati növényládáknál indul a 9. emeleten. A ládák aljából a 7., majd az 5. emeleti ládákhoz vezeti tovább a csurgalékvizet a rendszer, amely ezután újra összegyűjtve az alacsony, 3 emeletes szárnyak tetején lévő zöldtetők öntözőrendszerébe kerül. A zöldtetők alól kifolyó csurgalékvizet a lakópark ciszternájába juttatják a nyáron a hőszivattyúk kültéri egységénél képződő kondenzvizet becsatornázva és az ereszek által összegyűjtött esővízzel együtt, és ebből a vízből öntözik a nagy belső és külső kertet. Ebben a rendkívül víztakarékos öntözőrendszerben a víz rendszeresen újrahasznosul, ezen kívül az intenzív zöldtetők talaja és a növények párologtatásukkal is hozzájárulnak nyáron az épület hőszigeteléséhez, hűtéséhez. Sőt, voltaképpen a belső kert is egy intenzív zöldtető lesz, hiszen alatta kap majd helyet a teremgarázs.

Közösségi élmény otthon

Érdemes még szót ejtenünk a közösségi terekről, melyeknek széles palettáját kínálja a Metrodom Green, hogy az itt élők igazán otthon érezhessék magukat. A lakóparkban ugyanis közösségi iroda, saját csomagpont, kávézó, fitneszterem, finn- és infraszauna, közösségi nappali és baba játszósarok, a külső kertben pedig egy játszótér várja a lakókat. Ráadásul a kávézó kivételével valamennyi közösségi terület a lakópark, a lakók tulajdonában van, így azok használatáért a közös költségen túl semmilyen más díjat nem kell fizetniük.

Az 1. ütem „A” lépcsőházának tetején pedig tetőteraszt alakítanak ki, melynek egyik fele napozóterasz, de éjszaka is ideális, ha valaki a csillagos ég látványában gyönyörködne. A tetőterasz másik oldalán egy grillterasz kap helyet, ahol nemcsak sütögetni, de az asztalokhoz leülve enni is lehet, a hozzá kapcsolódó konyhában pedig lehetőség nyílik az előkészítő munkákra és a mosogatásra is. A 24 órás portaszolgálat és a zárt láncú kamerarendszer pedig a lakók biztonságát garantálja.

Ha tehát Ön egy igazán zöld, sok szolgáltatást kínáló lakóparkban keresi új otthonát megújult, családbarát környéken, akkor érdemes szétnéznie a Metrodom Green lakóparkban, ahol a lakásokban a hidegburkolatok, a parketták, illetve a beltéri ajtók még választhatók, sőt a kéthálószobás mintalakás személyesen is megtekinthető.

A cikk megjelenését a Metrodom Green fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)