Loft örökség, modern otthon, alacsony rezsi: izgalmas új lakások Angyaföldön

Miért olyan ritka az igazán izgalmas újépítésű lakás? Aki sokat nézelődik az újépítésű ingatlanok piacán, gyakran érzi úgy, hogy mindenhol, mindig ugyanazt látja. Ugyanaz az alaprajz, ugyanaz a látványterv, korrekt kivitelezés, a szokásos szolgáltatások – biztonságosan piacképes, ám nem különösebben izgalmas koncepciók jutnak eszünkbe. Ritka kivétel, amikor olyan projektekre bukkanunk, ahol az unalomig ismerttől eltérő elképzelést látunk, akár az egyedi stílus, akár a különleges műszaki megoldások vagy a fenntarthatóság terén.

Ha alaposan körülnézünk, a legtöbb nagyvárosban találunk egy-egy ilyen fejlesztést, bár ezek mindenhol ritkaságszámba mennek. New Yorkban az újrahasznosított loft lakások, vagy Sydney öko-barát, fenntartható lakókomplexumai jó példák arra, amikor az ingatlanok nemcsak stílusosak, és a leendő tulajdonosok életét teszik izgalmasabbá és komfortosabbá, de hosszú távon nagyszerű befektetést is kínálnak, hiszen általában értékállóbbak is, mint a “tucatlakások”.

Budapest XIII. kerülete ideális példa erre a trendre. Az egykori ipari negyedből virágzó városrésszé válva a kerület egyre több embert és céget vonz, köszönhetően a megújuló szolgáltatásoknak és a fejlett infrastruktúrának. A kerület egyfelől a pezsgő városi-polgári életstílus egyik nagyon szerethető központja lett, másfelől kiugróan sok sikeres, nagy cég választotta székhelyének, így hihetetlen mennyiségű, magas kvalitású mukahely jött létre – ami pedig magával húzza a színvonalas lakások iránti igényt is.

Ebben a pezsgő környezetben folyik a város egyik izgalmas új ingatlanfejlesztése. A Loft52 társasház különlegessége a kerületre jellemző ipari loft jelleg találkozása a 21. századi, fenntartható otthonokkal. Ez a társasház a kerület ipari örökségének szellemét megőrizve hozza létre a jövő otthonait.

A 2024 első felében elkészülő társasházban három lépcsőházban összesen 84 lakás épül. A lakók kényelméről két nagy kapacitású lift gondoskodik.

Az ipari stílusban tervezett lakások csodálatos belmagassága, a tágas terek és a hatalmas üvegfelületek nem csak a design elemei, hanem az épület múltjából fakadó értékek is. Nem kis feladat volt ezt az ipari örökséget összehangolni a 21. század műszaki igényeivel: a hőszigetelt, 3 rétegű, 5 kamrás nyílászárók, és az energiatakarékos VRF hűtő-fűtő rendszer jelentősen csökkentik a rezsiköltségeket és hozzájárulnak a környezet védelméhez.

A társasház zárt udvara egy exkluzív, parkosított zöldterület, ami nyugodt menedéket nyújt a városi forgatag után. A teremgarázsában és a zárt udvaron több mint 70 gépjármű számára biztosított parkolóhely, valamint az elektromosautók töltésére alkalmas beállók is elérhetőek.

A Loft52-t a Magyar Ingatlanberuházó Zrt. (MIB) építi. A cég tapasztalata, referenciái megnyugtató garanciát jelentenek a vásárlók számára. A kedvező fizetési konstrukciók és a CSOK Plusz hitel lehetősége pedig a finanszírozást segíti.

A cikk megjelenését a Loft52 fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Érdekes módszerrel derítették ki a kutatók, hogyan alakulhatott a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt kétezer évben. 

© 2024 (v2.202102)