Az 5 munkahelyi személyiségtípus: te vajon Steve Jobs, Michael Jordan vagy épp Michelle Obama vagy?

Az Egyesült Királyságbeli UKG munkaerőpiaci kutatása során öt fő személyiségtípust azonosítottak, és a jelentésben azt is kifejtették, melyik típus jelenléte mit jelent a kollegáknak, és a vezetőség hogyan tudja leghatékonyabban támogatni az egyes személyiségeket. A könnyebb érthetőség – vagy a nagyobb népszerűség – kedvéért az egyes típusokat ismert emberekkel is összekötötték.

A kutatás szerint az öt fő típus a következő:

  • A Cselekvő
  • A Látnok
  • A Tárgyaló
  • A Gondolkodó
  • Az Igazgató

A Tárgyaló

A leggyakoribb személyiségtípus a Tárgyaló, ide olyan kiemelkedő személyek tartoznak, mint a Nobel békedíjas egykori dél-afrikai miniszterelnök, Nelson Mandela és az ENSZ főtitkára, António Guterres. Az emberek 21 százaléka tartozik ide.

A Tárgyaló mindenkivel megtalálja a közös hangot, két lábbal jár a földön, nyugodt és támogató. Empatikus, diplomatikus, jól teljesít csapatban és gyors tempójú környezetben. Ezeknek az alkalmazottaknak a fejlődése azzal támogatható leginkább, ha érzik, hogy a vezetőik megbíznak az értékítéletükben, és a munkahely hangsúlyt fektet a jól működő csapatmunkára, ahol ők maximálisan kihasználhatják diplomáciai érzéküket. Jelenlétük a csapatokban hasznos forrása a tapintatos és józan megoldásoknak.

A Cselekvő

A legritkább típus, a válaszadók mindössze 9 százaléka volt Cselekvő személyiségtípusú. A Cselekvő aktív és energikus, magas önbecsüléssel rendelkezik.

A Cselekvő tipikus példái a populáris kultúrában Ben Francis, a Gymshark sportruházati márka társalapítója és vezérigazgatója, vagy Michael Jordan, az atlétából üzletemberré vált és a világ legnépszerűbb edzőcipőjének arcává vált személy.

Akkor tudnak fejlődni, ha rendszeresen ki kell lépniük a komfortzónájukból és ha folyamatosan érik őket új élmények és hatások. A vezetőknek világos, előre meghatározott célokat és visszajelzéseket kell adniuk, és ösztönözniük kell az analitikus döntéshozatalt és a csapatmunkát.

A Látnok

A válaszadók 14 százalékát teszik ki. Ezek az emberek a cégek kreatív motorjai, mindig új ötleteket és megoldásokat keresnek. Előnyben részesítik a rugalmas, laza környezetet, és értékelik az ötletelést és az ötletcserét.

A Látnokok részletes visszajelzést és rugalmas, laza munkakörnyezetet részesítenek előnyben. A vezetőknek egyszerre kell megfelelő teret adni az ötletelésnek és a szabad szárnyalásnak, eközben viszont segíteniük kell a Látnokokat a részletekre való összpontosításra.

Látnok volt például Steve Jobs, az Apple alapítója, vagy James Dyson, aki folyamatosan olyan termékeket hoz létre, amelyek a hagyományos tervezési elveket félretéve egyedülálló és innovatív megoldásokat alkalmaznak.

A Gondolkodó

Ők is 14 százaléknyian vannak. A Gondolkodók befelé forduló, analitikus és részletekre figyelő személyek, akik a módszeres megközelítéseket és az egyéni munkát részesítik előnyben. Ügyes problémamegoldók, de lehet, hogy ösztönzésre van szükségük a csapatmunkában és az interperszonális készségekben.

Ismert példák erre a személyiségtípusra a Facebook alapítója Mark Zuckerberg, valamint a Microsoft alapítója, Bill Gates.

A Gondolkodók számára a jól meghatározott folyamatok a legjobbak a kommunikációhoz, és minden visszajelzésnek egyértelműnek, részletesnek és cselekvésre irányulónak kell lennie. A csoportos projektekben való részvétel és az interperszonális készségfejlesztés ösztönzése segíti a fejlődést. A vezetőknek világos folyamatútmutatást kell nyújtaniuk és értékelniük kell módszeres megközelítésüket.

Az Igazgató

Ezek az alkalmazottak is a minta 14 százalékát teszik ki. Az Igazgatók elveikhez ragaszkodó, szervezett és lelkiismeretes személyek, akik a struktúrát és a szabványokat értékelik. A tisztességre és igazságosságra összpontosítanak, előnyben részesítve a bevált módszereket és a magasabb rendű célokért folyó munkát.

Ide tartozik például az amerikai író, ügyvéd és volt First Lady, Michelle Obama, vagy az egykori új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern.

A fejlődésükhöz olyan környezetre van szükség, ahol egyszerre vannak jelen az eredményorientáltság, a személyes kapcsolatok és a problémamegoldó készségek fejlesztése. A vezetőknek strukturált környezetet kell biztosítaniuk és ösztönözniük kell az önálló feladatkezelést.

Bármelyik típusba is tartozol, ha álláskeresésben vagy, ajánljuk a jobinfo.hu-t, amelyet már applikációban is tudsz használni (Android és iOS): állások a zsebedben gyorsan és egyszerűen, ráadásul több mint 10 ezer friss állás között válogathatsz! A blogon számos érdekes cikk között böngészhetsz, és munkaerőpiaci készségeidet is fejlesztheted tippjeinkkel. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)