Balaton, luxus, életstílus: ahol a naplemente a szomszédod

A február tökéletes időszak arra, hogy elkezdjünk Balaton-parti ingatlanokat keresni. Ilyenkor még van időnk arra, hogy megtaláljuk azt a tökéletes otthont, amely minden szempontból megfelel az igényeinknek. Ha pedig megvan az ideális jelölt, a tavaszt és a nyarat már a Balaton lenyűgöző látványában gyönyörködve tölthetjük. Érdemes hát nekilátni, hogy az előttünk álló hónapokban a legjobb döntést hozhassuk meg, és a következő szezont már új otthonunkban, nyaralónkban köszönthessük.

Sokan tapasztaltuk már, hogy a Balaton közelsége varázslatos: lelkünk megnyugszik, kisimulunk, és feltöltődünk. Ez nem pusztán egy szubjektív érzés; a pszichológia tudománya régóta foglalkozik a víz közelségének pozitív hatásaival az emberi lélekre. Mostanra tudjuk, hogy a víz látványa, hangja és közelsége csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és segíti a teljes pihenést. Egy közvetlen vízparti lakás nem csak egy hely, ahol a szabadidőnket élvezhetjük, hanem egy olyan befektetés is, amely hozzájárul a kiegyensúlyozott és boldog élethez.

Aki ilyen ingatlant keres, annak érdemes körülnéznie Siófokon. A település sikerének több titka is van: közel van az autópályához és a fővároshoz, így könnyen elérhető. Pezsgő programkínálata és sokoldalú szolgáltatásai minden korosztálynak tartalmas kikapcsolódást ígérnek, hiszen itt mindenki megtalálja amire vágyik.

Ebben a pezsgő városban, közvetlenül a Balaton partján épül a Wave lakópark. A projekt két épületből áll, és sikerét mutatja, hogy az egyikben a 69 lakásból már csak 15 szabad, míg a másodikban a 62 lakás közül még 17 vár új tulajdonosára. Ez a lakópark nem csak elhelyezkedésében, hanem kialakításában is kiemelkedik: az épületeket jellemző hajlított üveg homlokzat egyszerre idézi meg Miami óceánparti hangulatát és az art deco korszak eleganciáját.

A lakások alapterülete 33 és 150 négyzetméter között mozog, az ötemeletes épületekben mindenki megtalálhatja a neki tetsző alaprajzot. Az otthonok mellett természetesen mélygarázs parkolóhelyekre, felszíni beállókra és praktikus méretű tárolókra is gondoltak a tervezők.

A Wave a Balaton-part első teljesen okos otthona: a lakásokban a legmodernebb Smart Home technológiát alkalmazzák, lehetővé téve ezzel a lakók számára, hogy a kényelem új szintjét élvezhessék, és lakásaikat (például a hűtést-fűtést) akár távolról is felügyeljék, irányítsák. A biztonság is kiemelt szempont: a lakópark körbekerített területén zárt beléptető rendszer gondoskodik a nyugalomról.

Manapság egy ilyen beruházásnál már fontos szempont, hogy nagy hangsúlyt fektessenek a fenntarthatóságra is, hiszen így nem csak a környezeti lábnyom lesz kicsi, hanem a rezsi is. A Wave energiabesorolása a legkedvezőbb, energiaellátása nagyrészt megújuló energiaforrások felhasználásával történik. Az elektromos autótulajdonosok számára közösségi és egyedi töltési lehetőségek állnak rendelkezésre, míg a medence fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Az MVM dollárkötvényt bocsátana ki.

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Dióhéjban a hét első napjának főbb történései.

Tízezreknek kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk, ha megvalósul Lázár János terve

Tízezreknek kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk, ha megvalósul Lázár János terve

Az Építési és Közlekedési Minisztérium nem tett le arról, hogy megvonja a zöldrendszámot és annak minden kedvezményét a plug-in hibrid autóktól.

© 2024 (v2.202102)