Balaton, luxus, életstílus: ahol a naplemente a szomszédod

A február tökéletes időszak arra, hogy elkezdjünk Balaton-parti ingatlanokat keresni. Ilyenkor még van időnk arra, hogy megtaláljuk azt a tökéletes otthont, amely minden szempontból megfelel az igényeinknek. Ha pedig megvan az ideális jelölt, a tavaszt és a nyarat már a Balaton lenyűgöző látványában gyönyörködve tölthetjük. Érdemes hát nekilátni, hogy az előttünk álló hónapokban a legjobb döntést hozhassuk meg, és a következő szezont már új otthonunkban, nyaralónkban köszönthessük.

Sokan tapasztaltuk már, hogy a Balaton közelsége varázslatos: lelkünk megnyugszik, kisimulunk, és feltöltődünk. Ez nem pusztán egy szubjektív érzés; a pszichológia tudománya régóta foglalkozik a víz közelségének pozitív hatásaival az emberi lélekre. Mostanra tudjuk, hogy a víz látványa, hangja és közelsége csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és segíti a teljes pihenést. Egy közvetlen vízparti lakás nem csak egy hely, ahol a szabadidőnket élvezhetjük, hanem egy olyan befektetés is, amely hozzájárul a kiegyensúlyozott és boldog élethez.

Aki ilyen ingatlant keres, annak érdemes körülnéznie Siófokon. A település sikerének több titka is van: közel van az autópályához és a fővároshoz, így könnyen elérhető. Pezsgő programkínálata és sokoldalú szolgáltatásai minden korosztálynak tartalmas kikapcsolódást ígérnek, hiszen itt mindenki megtalálja amire vágyik.

Ebben a pezsgő városban, közvetlenül a Balaton partján épül a Wave lakópark. A projekt két épületből áll, és sikerét mutatja, hogy az egyikben a 69 lakásból már csak 15 szabad, míg a másodikban a 62 lakás közül még 17 vár új tulajdonosára. Ez a lakópark nem csak elhelyezkedésében, hanem kialakításában is kiemelkedik: az épületeket jellemző hajlított üveg homlokzat egyszerre idézi meg Miami óceánparti hangulatát és az art deco korszak eleganciáját.

A lakások alapterülete 33 és 150 négyzetméter között mozog, az ötemeletes épületekben mindenki megtalálhatja a neki tetsző alaprajzot. Az otthonok mellett természetesen mélygarázs parkolóhelyekre, felszíni beállókra és praktikus méretű tárolókra is gondoltak a tervezők.

A Wave a Balaton-part első teljesen okos otthona: a lakásokban a legmodernebb Smart Home technológiát alkalmazzák, lehetővé téve ezzel a lakók számára, hogy a kényelem új szintjét élvezhessék, és lakásaikat (például a hűtést-fűtést) akár távolról is felügyeljék, irányítsák. A biztonság is kiemelt szempont: a lakópark körbekerített területén zárt beléptető rendszer gondoskodik a nyugalomról.

Manapság egy ilyen beruházásnál már fontos szempont, hogy nagy hangsúlyt fektessenek a fenntarthatóságra is, hiszen így nem csak a környezeti lábnyom lesz kicsi, hanem a rezsi is. A Wave energiabesorolása a legkedvezőbb, energiaellátása nagyrészt megújuló energiaforrások felhasználásával történik. Az elektromos autótulajdonosok számára közösségi és egyedi töltési lehetőségek állnak rendelkezésre, míg a medence fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Cikkünk megjelenése után nem sokkal kezdődik a Magyarország-Németország csoportmeccs.

© 2024 (v2.202102)