Főnökök a pokolból: 6 típus, akitől még Gordon Ramsay is frászt kapna

Mindenkinek volt már rossz főnöke. Akár mikromenedzselő, akár érzelmileg zsaroló, akár egyszerűen inkompetens, a rossz főnök tönkreteheti a munka örömét. De hogyan lehet felismerni?

A rémes vezető nagyon sokféle lehet, de az alábbi hat típus sajnos nagyon gyakran fordul elő, így jó eséllyel találkoztál már legalább egyvalakivel az alábbi listából.

A kiszámíthatatlan hangulatú

A kiszámíthatatlan hangulatú főnök az egyik legkellemetlenebb típusa a rossz vezetőknek. Sosem tudhatod, hogy a főnököd melyik arcát kapod aznap: a kedveset, a mogorvát, vagy a hirtelen haragút. Ez a fajta kiszámíthatatlanság rendkívül megterhelő a munkavállalóknak. A bizalmi légkör romokban, folyamatos feszültségben kell dolgozni, hiszen bármikor, váratlanul robbanhat a bomba. Ez nem csak a hangulatot rontja el, hanem a kreativitást, a teljesítményt, és a hosszú távú elkötelezettséget is rombolja.

A kiszámíthatatlan főnök hangulataival mindenkit maga alá gyűr. Ha nincs önismerete és nem képes érzelmei szabályozására, akkor ezzel a csapata bizalmát is elveszíti. A folyamatos érzelmi hullámvasúton senki sem érzi jól magát, napi nyolc óra egy ilyen érzelmi attrakción borzalmasan megterhelő még rövid távon is, nem hogy hónap- vagy évszámra.

Az elérhetetlenség mestere

Van az a típusú rossz főnök, akivel sosem lehet pontosan tudni, hogy mikor kapható el, és mikor fog válaszolni… egyáltalán válaszol-e. Legyen szó e-mailről, személyes megkeresésről, vagy egy sürgős időpont egyeztetéséről, a kiszámíthatatlanul elérhető vezető rendkívül megnehezíti a beosztottak munkáját. Csapatának tagjai folyamatos bizonytalanságban dolgoznak, hiszen vannak döntések, amiket nem lehet meghozni a főnök nélkül, ugyanakkor fogalmuk sincs, mikor fog reagálni.

Altípusa a “figyelmetlenül kiszámíthatatlan” góré. Ő az, aki a megkeresésekre teljesen random minőségben reagál, és az esetek egy jó részében a kérdéseket csak félig válaszolja meg, vagy rendszeresen “elfelejti” teljesíteni az ígéreteit. Bizonyos fokú szórakozottság nem a világ vége, de az komoly baj, ha nem számíthatunk a vezető segítségére vagy útmutatására, amikor szükség lenne rá ahhoz, hogy a munkával hatékonyan haladhassunk.

Bár mindenkinek szüksége van bizonyos fokú szabadságra, a vezető szereppel járó felelősség ezt korlátok közé szorítja. Ha a kollégák elakadnak, joggal várják a főnök segítségét, és ha ezt nem kapják meg, a határidők csúsznak, a munka minősége romlik, és mindenki egyre stresszesebb lesz.

Akinek kis kedvencei vannak

A munkahelyi igazságosság alapvető fontosságú a csapat kohéziója és a hatékony munkavégzés szempontjából. Sajnos, nem minden vezető osztja ezt a nézetet. A kivételező főnök réme sok munkahelyen kísért, pedig ez a viselkedés rendkívül frusztráló a háttérbe szorított beosztottak számára.

A kivételezés egyik formája lehet, ha mindig ugyanazok kapják a jó, izgalmas, sok elismeréssel járó feladatokat, míg a többieknek marad az unalmas, fárasztó aprómunka. De ide tartozik az is, ha nem egységes, hogy a csapattagok hogyan, milyen visszajelzéseket kapnak. A kedvencek legapróbb megmozdulását is az egész társaság előtt magasztalja fel a főnök, míg a többiek akár Nobel díjat is kaphatnának, akkor sem kapnának rá pozitív reakciót. És persze az is a kivételezés része, ha bizonyos kollégák hibái soha szóba sem kerülnek, míg mások legapróbb bakijaiból is óriási ügy lesz.

A képmutató főnök

Egyik legbosszantóbb típus a képmutató főnök, aki vizet prédikál, de bort iszik. A képmutató főnök viselkedésére számos példa akadhat. Folyton a kommunikáció fontosságáról papol, de nem hajlandó meghallgatni a beosztottak aggályait. Komoly elvárásokat támaszt, de maga nem tartja be a szabályokat. Mindenkin számon kéri a pontosságot, de ő állandóan elkésik. Hangsúlyozza a csapatmunkát, de senkinek nem hajlandó segíteni. Dicséri a kreativitást, de elutasítja az új ötleteket.

Amikor az efféle inkonzisztencia mindennapos, a beosztottak pillanatok alatt figyelnek fel rá, hogy a hirdetett elvek és a valóság között nincs összhang. Ez pedig jelentősen rontja a munkahelyi légkört, hiszen azt üzeni, hogy a szavak és az ígéretek semmit sem érnek. Ez a fajta vezető nagyon hatékonyan ássa el a beosztottak bizalmát, és játssza el az összes tekintélyét.

Aki csak a rosszat látja meg

Ő az a főnök, aki ritkán, vagy soha nem ad pozitív visszajelzést, mert csak a hibákat és a hiányosságokat veszi észre. Ha a vezető figyelmen kívül hagyja, vagy alábecsüli a csapattagok erőfeszítéseit és sikereit, az pont olyan motiváció-gyilkos, mint a fenti példák. Senki nem szeret úgy dolgozni, ha a teljesítményét semmire nem értékelik.

Az elismerés hiánya mélyen érintheti a munkatársak önbizalmát és elkötelezettségét. Amikor az emberek kemény munkájuk ellenére sem kapnak pozitív megerősítést, csökken a hajlandóságuk arra, hogy extra erőfeszítéseket tegyenek bármiért, ami hosszútávon a csapat teljesítményének csökkenéséhez vezethet.

A mikromenedzser

A kontrollmániás főnök is igazi rémálom a beosztottak számára. Ő az, aki folyamatosan ellenőrzi a munkádat, még a legapróbb részletekbe is beleszól, és nem bízik meg abban, hogy képes vagy önállóan elvégezni a feladataidat. Kékkel emelted ki a táblázat fejlécét?! Szerinte lilával jobb lenne. Biztos vagy benne, hogy így van jól megfogalmazva a kétsoros email, amit egy beszállítónak küldenél? Neki még lenne pár javaslata.

A mikromenedzser főnök minden döntést maga akar meghozni, nem bízik meg a csapatában, és gyakran ellenőrzi a munkatársakat, még a legkisebb feladatok esetében is. A beosztottai úgy érzik – jogosan -, hogy minden mozdulatukat figyelik, amitől egy idő után mindenki frászt kap.

A folyamatos beavatkozás abban is akadályozza a munkatársakat, hogy felelősséget vállaljanak saját projektjeikért, és ezáltal saját hibáikból tanuljanak. Az efféle túlzott kontoll a legjobb módszer arra, ha szeretnénk gyökerestől kiirtani a munkatársak önállóságát, kreativitását és innovációs hajlamait.

Ha megfelelőbb, jobb, más, egyszerűbb, esetleg bonyolultabb állást (vagy főnököt!) keresel a mostaninál, kattanj a jobinfo.hu-ra, ahol több ezer állás vár!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Akkorát növekedtek a bérek, hogy az már a Holdról is látszódik - olvasói kommentek

Akkorát növekedtek a bérek, hogy az már a Holdról is látszódik - olvasói kommentek

Beszóltam a Facebookon című rovatunkban a hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltó kommentjeiből szemezgetünk.

Olaf Scholz megijedt az orosz fenyegetőzéstől?

Olaf Scholz megijedt az orosz fenyegetőzéstől?

Lehessen vagy ne lehessen orosz célpontokat támadni nyugati fegyverekkel? Egyelőre nem úgy tűnik, hogy egyetértés lenne a témában.

Megszólalt Magyar Péter a tatabányai kávézós balhé kapcsán

Megszólalt Magyar Péter a tatabányai kávézós balhé kapcsán

Volt lincshangulat vagy nem a Turul Étterem és Kávézóban?

Újabb súlyos turbulenciás eset, ezúttal Európához jóval közelebb sérültek meg sokan

Újabb súlyos turbulenciás eset, ezúttal Európához jóval közelebb sérültek meg sokan

A gép biztonságosan leszállt, de 12 sérültet kellett ellátni.

© 2024 (v2.202102)