Különleges otthonra vágysz? Ezek az új lakások nem tucatmegoldásokat mutatnak!

Hova költözzön az, aki szeretne újépítésű lakásban lakni, de a hideg rázza a tucatmegoldásoktól? Ingatlanválogatásunkban most ilyen otthonokat kerestünk. Különleges helyszínek, különleges dizájnok, különleges műszaki megoldások.

Tópark – Be My City

Szeretnél a város zajától távolabb élni, de olyan helyen, ahol óvodák, iskolák, szolgáltatások, üzletek és munkalehetőségek tárháza vár? Ezt a koncepciót álmodták meg a Tópark – Be My City tervezői is, akik a Biatorbágyi-tó partján felépítettek egy várost a városban, ahol 40 hektárnyi félig beépített és félig zöld területen nemcsak lakásokat, hanem üzleteket, irodákat és egyéb szolgáltatásokat nyújtó épületeket építettek, hogy a városi infrastruktúra és a zöld környezet nyújtotta előnyök mind csak néhány lépésre legyenek otthonától.

Mindehhez pedig a lakásokat a legmodernebb műszak megoldásokkal szerelik fel, ami mellé a minőségi hőszigetelésnek és nyílászáróknak, illetve az intelligens vezérlésű hőszivattyús mennyezeti hűtés-fűtés rendszernek köszönhetően rendkívül alacsony lesz a rezsi is. Ráadásul ezek az otthonok a környezetet is kímélik, ami manapság igen fontos tényező.

Wave By Coral

Közvetlenül a Balaton partján épül a Wave lakópark. A projekt két épületből áll, és sikerét mutatja, hogy az egyikben a 69 lakásból már csak 15 szabad, míg a másodikban a 62 lakás közül még 17 vár új tulajdonosára. Ez a lakópark nem csak elhelyezkedésében, hanem kialakításában is kiemelkedik: az épületeket jellemző hajlított üveg homlokzat egyszerre idézi meg Miami óceánparti hangulatát és az art deco korszak eleganciáját.

Wave Siófok Balaton

A lakások alapterülete 33 és 150 négyzetméter között mozog, az ötemeletes épületekben mindenki megtalálhatja a neki tetsző alaprajzot. Az otthonok mellett természetesen mélygarázs parkolóhelyekre, felszíni beállókra és praktikus méretű tárolókra is gondoltak a tervezők.

Fiumei Residence

A Keleti pályaudvarral szemben található Fiumei Residenceben már csak 5 szabad lakás maradt a kínálatban. Az épület tökéletesen illeszkedik a környezetbe: egyszerű vonalvezetése és nagy üvegfelületei modern, fiatalos megjelenést kölcsönöznek, ugyanakkor rusztikus kőborításának köszönhetően remekül illeszkedik az őt körülvevő, történelmi épületek szövetébe. A lakások egy utcafronti és egy belső udvari épületben kapnak helyet, melyeket a társasház legkülönlegesebb design eleme egy látványos híd köt össze. A két épület között és a belső épület mögött pedig egy-egy belső kert biztosítja a pihenést.

A Fiumei Residence  gazdaságos hőszivattyús fűtéssel várja lakóit, amely központi gázfűtéssel is kiegészül. Az utcafronti lakásokat a hőszivattyúra csatlakozó fan-coil berendezés hűti, a penthouse lakások hűtését pedig mennyezeti panel biztosítja. Az udvari lakások hűtésére minden egyes lakásnál egyedi klímaegység előkészítést alakítottak ki. A lakások kiváló hőszigetelését és a további energiamegtakarítást pedig az utcafronti és a penthouse lakásokban hővisszanyerő rendszerrel üzemelő levegőszűrő szellőztetőrendszer és a hőszigetelt ablakok garantálják, amelyek extra zajvédelemmel is el vannak látva.

Diana Társasház

A Diana Társasház egy csendes zsákutca végén, közvetlenül az erdő mellett épül. A környék még XII. kerületi mércével mérve is kiemelkedően jó. Családoknak érdekes, hogy a Diana köz épp félúton van két angol nyelvű nemzetközi iskola között, mindkettő néhány perc sétával elérhető, de nem kell messzire menni az osztrák vagy a német iskolához sem. Az ide költöző gyerekek számára ez persze fontos, ám ők rendszerint jóval többre értékelik, hogy szintén gyalogtávolságra található a Csokolia, a város egyik legjobb cukrászdája.

A társasház tervezésekor a fejlesztők és az építészek különös gondot fordítottak arra, hogy a felhasznált anyagok minősége kifogástalan legyen, a műszaki tartalom pedig illeszkedjen ehhez. A társasházban kialakított öt lakás mindegyike maximálisan kihasználja a természet közelségéből fakadó előnyöket: a teraszokról a lakók zavartalanul élvezhetik a csendet és a zöld környezet nyújtotta nyugalmat.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

Elemző: a hatékonyság, termelékenység és a tőkeintenzív beruházások irányába kell elmozdulni

Elemző: a hatékonyság, termelékenység és a tőkeintenzív beruházások irányába kell elmozdulni

A friss munkaerőpiaci adatokat értékelte az MBH Bank.

Aggasztó dolgokra készülhetnek Pintér Sándor kínai kollégái Magyarországon

Aggasztó dolgokra készülhetnek Pintér Sándor kínai kollégái Magyarországon

A külföldön élő kínaiak megfigyelése, jobb belátásra térítése, sőt "hazarablása" is feladata a magyar kormánnyal egyezményeket aláíró kínai minisztériumnak.

Ugandában és Uruguayban is szavaznak magyarok az EP-választáson

Ugandában és Uruguayban is szavaznak magyarok az EP-választáson

Már csak egy hétig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyékbe azok, akik az EP-választáson Magyarország 147 külképviseletének egyikén szeretnének szavazni.

© 2024 (v2.202102)