Megvalósult álom: eladó ez az ősi kastély, ilyen csoda nem sokszor kerül az ingatlanpiacra

Ritka kincsre bukkantunk az eladó ingatlanok hirdetései között: a Mátra ölelésében, egy eldugott, de festői szépségű birtokon eladóvá vált a Barkóczy Kastély. Ez a lenyűgöző, 19. századi épület nem csupán impozáns méreteivel és történelmi múltjával kápráztat el, de rengeteg lehetőséget is rejt a jövőbeli tulajdonos számára.

A kastély 805 négyzetméteres alapterülettel és 10 000 négyzetméteres telekkel büszkélkedhet. A belső térben 11 tágas szoba, impozáns terek és világos helyiségek várják új lakóikat. Jelenleg esküvői- és rendezvényhelyszínként üzemel, de a kastély igazi értéke a sokoldalúságában rejlik. Mivel nem áll műemléki védettség alatt, felújítása gyorsabb és költséghatékonyabb lehet, mint a műemléki védettség alatt álló kastélyoké. Oktatási központtá, nyugdíjasotthonná, vagy kastélyhotellé is átalakítható, sőt, a tetőtér beépítésével még bővíthető is.

Az épület alatt elhelyezkedő 260 négyzetméteres pince szintén számos új funkció kialakítását teszi lehetővé, helyet kaphat itt fitness- és wellnessközpont, vagy akár egy borospince is.

Az épület belső felújítását jelenlegi tulajdonosa elkezdte, már megtörtént a falak belső átalakítása, és a kastély tetőszerkezete is teljes körű felújításon esett át. Az eredeti terv szerint szállodává szerették volna alakítani, melyhez az engedélyezési tervdokumentáció lejárt, viszont rendelkezésre áll, csak újra kell engedélyeztetni.

A közelmúltban készült el a telek lankás részén egy 100 négyzetméteres összkomfortos rönkház, valamint egy különálló istálló, pajta és gazdasági épület, amely külön megállapodás tárgyát képezi, mely egy csodálatos, panorámás, de mégis erdős 4,5 hektáros területet foglal magába.

A Barkóczy Kastély történelme igazán kalandos. A kastély 1890 körül épült Barkóczy báró megbízásából, és az idők során számos funkciót betöltött. Történetének szomorú része az ötvenes évekre esik, amikor az ÁVH főhadiszállása volt, és a szomszédságában volt a recski kényszermunkatábor.

Később aztán jóra fordult a kastély sora, először többféle állami intézmény működött itt, végül pedig a Mária Oltalma Nevelőotthon költözött ide, amelynek egykori lakói a mai napig szeretettel emlékeznek az itt töltött évekre.

Egy ilyen különleges ingatlan új tulajdonosa előtt rengeteg út nyílik meg. A kastély felújítása nem csupán egy befektetés, hanem egy lenyűgöző történelmi emlék megmentése is. A Barkóczy Kastély igazi kuriózum az ingatlanpiacon: egy impozáns épület, történelmi kincs lenyűgöző terekkel. A kastély megvásárlása csodásan kalandos utazást jelent a múltba és a jövőbe.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Ismét változnak az üzemanyagárak, nem is kicsit!

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

© 2024 (v2.202102)