5 banális hiba, amit kerülj el, ha gyorsan el szeretnéd adni ingatlanodat!

Azt gondolhatnánk, hogy az ingatlaneladáshoz mindenki ért, pedig ez nem így van. Van néhány tipikus hiba, amit nagyon sokan elkövetnek, és ezáltal meghiúsítják vagy hónapokkal elcsúsztatják a sikeres ingatlaneladást. Ráadásul ezek a hibák nagyon banálisak és könnyen elkerülhetőek lennének, mutatjuk az 5 leggyakoribbat közülük.

Ne gondold azt, hogy néhány homályos kép megteszi a hatását!

Érdekes, de sokan azt gondolják, hogy képek nélkül is jó az a hirdetés, csak ingyen legyen. Persze elvétve akad még néhány hirdetőportál, ahol képekkel együtt is ingyenes a hirdetés, de épp ezeknek az oldalaknak annyira alacsony a látogatottsága, hogy kicsi az esély arra, hogy a leendő vevőnk épp itt akad a hirdetésünkre.

Képek tehát igenis kellenek, méghozzá jó minőségben, ezért mindenképp figyeljünk arra, hogy ne legyenek homályosak, sem sötétek, az ujjunk se lógjon bele fényképezés közben, és legfőképpen ne szerepeljenek rajta családtagjaink és kis kedvenceink sem. Emellett természetesen elengedhetetlen, hogy a lakásban rend és tisztaság uralkodjon. Ha mi magunk nem értünk a fotózáshoz, kérjünk meg valakit, aki jobban ért hozzá, egy igazán exkluzív, nagy értékű ingatlan esetében pedig ne a fotóson akarjunk spórolni.

A hirdetésnél pedig válasszunk olyan jól ismert és látogatott ingatlanhirdető portált, mint az Ingatlantájoló.hu, ahol a hirdetés feladása után rögtön hatékony, az eladást segítő szolgáltatásokat nyújtó kiemelési csomagok közül választhatunk, ami után a hirdetéshez 20 kép feltöltése is lehetővé válik.

Hiába a jó képek, ha nincs egy jó szövegünk!

Abba a hibába is sokan esnek, hogy bár gyönyörű képeket töltenek fel, szöveget elfelejtenek írni az ingatlanhoz, csak egyszerűen kitöltik az adatlapot. Persze olyan is akad, aki egy bővített mondatban leírja a legalapvetőbb információkat, de az adatlapot nem tölti ki helyesen. És ott van a másik véglet, aki komplett kisregényt ír az ingatlanról, azt is lehetőleg teljesen tagolatlanul, ömlesztve, próbálja meg kihámozni belőle a lényeget, aki tudja. Hogy milyen a jó hirdetésszöveg? A választ egy szóban is megfogalmazhatjuk: informatív! Azaz benne van minden lényeges, de nincs benne semmi felesleges, és nem utolsósorban jól tagolt, áttekinthető!

Nem megy a szövegelés? Írass cikket ingatlanodról!

Persze a szövegírás nem mindenkinek az erőssége, ezért, ha igazán ütőssé akarod tenni ingatlanhirdetésedet, válaszd az Ingatlantájoló 120 napos kiemelési csomagját, ami már a cikkírást is tartalmazza. Ez esetben az Ingatlantájoló profi újságírói felveszik veled a kapcsolatot és veled egyeztetve írnak egy cikket eladó ingatlanodról, amely aztán az Otthontérkép Magazinon és az Ingatlantájoló partneroldalain (Mfor.hu, Privátbankár.hu, Infostart.hu) is megjelenik.

Ne gondold azt, hogy csillagászati összegért is el fog kelni az ingatlanod!

Másik nagyon tipikus hiba, hogy sokan jóval magasabb ár felett kínálják az ingatlanukat, mint amennyiért azt valójában el lehet adni. Ennek egyik oka lehet az érzelmi kötődés, ami miatt a legtöbben valóban sokkal értékesebbnek hiszik ingatlanukat, mint amennyit az valójában ér, másik oka viszont minden bizonnyal az, hogy az eladók azt nézik, mennyiért tudnának megvenni egy olyan lakást a jelenlegi helyett, amilyet szeretnének. Az árazásnál támpont lehet, ha megnézzük a környékünkön lévő, a miénkhez hasonló ingatlanok árát, ugyanakkor ez is félrevihet, hiszen a piac jelenleg erősen túlárazott. A legjobb az, ha olyan ingatlanokról sikerül információt szereznünk, amelyek már gazdára találtak.

Könnyen abba a hibába eshetünk tehát, hogy elsőre túlárazzuk az ingatlanunkat. Azonban így sincs veszve még semmi, hiszen az árat bármikor csökkenthetjük. Ennek egyetlen hátránya, hogy mire eljutunk idáig, addigra a hirdetésünk a listaoldalakon már rég annyira hátrasorolódott, hogy senki sem fog értesülni az árcsökkenésről. Kivéve, ha az Ingatlantájolón hirdetünk, itt ugyanis mindenki, aki olyan szűrési feltételekkel állított be Hirdetésfigyelő szolgáltatást, melynek a mi ingatlanunk megfelel, 24 órán belül értesülni fog ingatlanunk árának csökkenéséről.

Ne gondold, hogy marketingre nem kell költeni!

Feladtunk egy ingyenes hirdetést, és most már kényelmesen hátradőlhetünk. Ez nem igaz! Marketingre igenis költeni kell, és nemcsak azért, hogy képeket tölthessünk fel a hirdetéshez. Az Ingatlantájolón már napi 1-2 kávé áráért vásárolhatunk kiemelési csomagot, ami olyan hasznos szolgáltatásokat tartalmaz, mint a social media kiemelés vagy az Ingatlantájoló partneroldalain történő kiemelés, sőt ahogy már említettük, 120 napos csomag esetében a cikkírás is. Ezekkel a kiemelésekkel további több ezer érdeklődőt érhetünk el!

 

Az első helyre szeretnél kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Most kedvezményesen licitálhatsz az első helyekre az Ingatlantájoló forradalmi és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.
Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheted!

 

 

Ne gondold, hogy a hirdetéssel nem kell foglalkozni!

A hirdetést pedig egyáltalán nem lehet a hirdetésfeladással és a kiemelési csomag megvásárlásával letudni. Utána is foglalkozni kell vele, elsősorban azért, mert a hirdetés a feladás után néhány nappal már lejjebb sorolódik a találati listában, ahogy újabb és újabb hirdetéseket adnak fel.

Az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító, 3 szintű licitrendszerével azonban hirdetésed még sokáig az élvonalban maradhat. Ehhez nem kell mást tenned, mint kreditjeiddel licitálni a legjobb pozíciókért a listaoldalakon.

+ 1 ok, amiért érdemes az Ingatlantájolón hirdetni: itt euróban is hirdethetsz!

Ha ingatlanod okkal számíthat külföldi vásárlók érdeklődésére, például Budapest belső kerületeiben, a Balatonnál vagy az osztrák határ mentén fekszik, esetleg olyan településen, amin már egyébként is jelentős számú külföldi betelepülő közösség él, érdemes euróban is megadni az eladási árat. Az Ingatlantájolón az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani pénznemtől függetlenül, a váltás pedig automatikusan, az MNB aktuális árfolyama alapján történik.

 

Ingatlant hirdetne akár Forintban, akár Euróban?
Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!
Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint, a 120 napos csomagunk részeként, szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely partneroldalainkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

A Szombathelyi Haladás nem kapta meg NB II-es licencét, hiába volt sokáig a NER közelében.

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Eláruljuk, közülük öt egy-egy bank.

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

© 2024 (v2.202102)