Az ESG már rég több, mint egy PR eszköz!

Az ESG sokáig csak egy hangzatos rövidítés volt, egyszerűen menő volt az üzleti partnerek, ügyfelek és a munkavállalók előtt, ha egy cég ESG szempontoknak is megfelelő, korszerű irodaházban bérelt irodát. Ma már ennél azonban jóval többről van szó, az ESG szempontoknak való megfelelés mára már létszükségletté vált a vállalatok számára.

2023 december végén ugyanis a Magyar Közlönyben is megjelent az Országgyűlés által december 12-én elfogadott ESG-törvény, mely 2024. január 1-én lépett hatályba. Ennek alapján azoknak a közérdeklődésre számot tartó nagyvállalkozásoknak, amelyeknél az üzleti évet megelőző üzleti évben a következő három mutatóérték közül bármelyik kettő teljesült:

  • a mérlegfőösszeg meghaladta a 10 000 millió forintot,
  • az éves nettó árbevétel meghaladta a 20 000 millió forintot,
  • az átlagosan foglalkoztatottak száma meghaladta az 500 főt;

a 2024-es évre vonatkozóan van kötelezettségük, 

azoknak a nagyvállalkozásoknak, amelynél az üzleti évet megelőző üzleti évben a mérleg fordulónapján a következő három mutatóérték közül bármelyik kettő meghaladta a következő határértéket:

  • a mérlegfőösszeg a 10 000 millió forintot,
  • az éves nettó árbevétel a 20 000 millió forintot,
  • az átlagosan foglalkoztatottak száma a 250 főt;

a 2025-ös évre vonatkozóan van kötelezettségük, 

a közérdeklődésre számot tartó kis- és középvállalkozásnak pedig a 2026-os évre vonatkozóan van kötelezettségük.

 

Hirdessen Ön is a teljesen megújult az irodahaz.info és raktar.info oldalakon. Az új felület sokkal letisztultabb és átláthatóbb lett a látogatók számára!

Továbbá: az Irodahaz.info és a Raktar.info látogatói ezentúl egyetlen ajánlatkérési űrlap kitöltésével akár több tíz releváns iroda, vagy raktár tulajdonostól is kaphatnak ajánlatot, így rövidítve a keresés folyamatát és segíteni meghozni a legjobb döntést!

 

Akárhogy is nézzük tehát az ESG mára már a piacon maradás kritériuma, újonnan induló cégeknél a piacra lépés feltétele lett, nemcsak kötelező, de az ESG-jelentések alapján elkészült ESG-ratingeket, rangsorokat már számos érdekelt fél, de különösen az üzleti partnerek és a bankok is egyre komolyabban figyelik. Az ESG szempontoknak való megfelelés az EU-s és kormányzati támogatásoknál, valamint a B2B partnereknél is kiemelt jelentőséggel bír.

Mindez azt jelenti az ingatlanpiaci fejlesztők, üzemeltetők számára, hogy már csak az ESG szempontoknak megfelelő irodaházak maradhatnak versenyben a bérlőkért. A vállalatok számára pedig azt, hogy a piacon maradás és a siker érdekében ESG szempontoknak megfelelő irodaházakban kell irodát bérelniük.

 

Ha irodát, raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon! Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot! https://irodahaz.info/

Keressen gyorsan és egyszerűen raktárat, üzlethelyiséget: https://www.raktar.info/

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Akkorát növekedtek a bérek, hogy az már a Holdról is látszódik - olvasói kommentek

Akkorát növekedtek a bérek, hogy az már a Holdról is látszódik - olvasói kommentek

Beszóltam a Facebookon című rovatunkban a hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltó kommentjeiből szemezgetünk.

Olaf Scholz megijedt az orosz fenyegetőzéstől?

Olaf Scholz megijedt az orosz fenyegetőzéstől?

Lehessen vagy ne lehessen orosz célpontokat támadni nyugati fegyverekkel? Egyelőre nem úgy tűnik, hogy egyetértés lenne a témában.

Megszólalt Magyar Péter a tatabányai kávézós balhé kapcsán

Megszólalt Magyar Péter a tatabányai kávézós balhé kapcsán

Volt lincshangulat vagy nem a Turul Étterem és Kávézóban?

Újabb súlyos turbulenciás eset, ezúttal Európához jóval közelebb sérültek meg sokan

Újabb súlyos turbulenciás eset, ezúttal Európához jóval közelebb sérültek meg sokan

A gép biztonságosan leszállt, de 12 sérültet kellett ellátni.

© 2024 (v2.202102)