Lakásbiztosítás? Így találd meg a számodra legjobbat!

Sokan csak azért kötnek lakásbiztosítást, mert hitellel másképp nem vásárolhatnak ingatlant, pedig a lakásbiztosítás nem egy szükséges rossz, hanem pont, hogy egy szükséges jó, így érdemes kötnünk akkor is, ha semmi sem kötelez a megkötésére. A sok biztosító társaság rengeteg ajánlata közül azonban nehéz megtalálni azt, ami számunkra a legtökéletesebb. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget.

Hagynád egy élet munkáját tönkremenni?

Az ingatlan a legnagyobb érték, amit életünkben vásárolunk, sokan csak azt az egyet engedhetik meg maguknak, amiben élnek, amely az otthonuk. Így teljesen érthetetlen, hogy életük legnagyobb értékére, amiért sokszor egy életet kell végigdolgozni, miért nem kötnek biztosítást. Még a legátfogóbb lakásbiztosítási csomag éves költsége is jelentéktelen ahhoz képest, hogy egy ingatlanban mekkora kár tud keletkezni.

Van már lakásbiztosításom, miért kötném újra?

Az alulbiztosítottság elkerülése érdekében érdemes lakásbiztosításunkat minden évben felülvizsgálni, ugyanis ingatlanunk értéke folyamatosan nő, különösen, ha rajta nagy értékű beruházásokat, korszerűsítéseket hajtunk végre. Mindez azt jelenti, hogy ha nem vizsgáljuk felül és nem kötjük újra, akkor egy-egy nagyobb értéknövekedés után a biztosításunk már nem fog az ingatlan értékének 100%-ára fedezetet nyújtani, tehát egy káresemény esetén sem fogják számunkra a teljes kárt megtéríteni.

Így válassz lakásbiztosítást!

Akik épp most vásároltak új ingatlant, vagy van már lakásbiztosításuk, de közeleg az évfordulójuk és szétnéznének, hogy találnak-e jobb ajánlatot a piacon, azoknak szeretnénk most segítséget nyújtani. Személyesen felkeresni az összes biztosítótársaságot, és végighallgatni, hogy hol mit és mennyiért ajánlanak, rendkívül időigényes és fárasztó lenne, ezért jöttek létre a biztosítási alkusz cégek, akik az összes biztosító ajánlatát összehasonlítva választják ki számunkra a legideálisabbat.

És a hangsúly ezen van: számunkra! Hiszen számtalan egyedi élethelyzet van és minden ingatlan a benne található ingóságokkal együtt egy-egy egyedi eset. Még két közvetlenül egymás mellett elhelyezkedő panellakás sem egyforma biztosítási szempontból.

Ezért fontos, hogy körültekintően válasszunk biztosítási alkusz céget is, hiszen a legtöbben nem a legnagyobb gondossággal járnak el igényeink felmérésénél, ami azt is eredményezheti, hogy a biztosításunk nem nyújt majd fedezetet valamire, ami számunkra mindenképp fontos lett volna. Sok biztosítási alkusz pedig egyszerűen csak a legolcsóbb biztosítást ajánlja, nem pedig a legmegfelelőbbet, azaz a legjobb ár-érték arányút. Márpedig egy olcsó, de rossz biztosítás is nagy kárt tud okozni.

Ezért amikor alkusz céget keresünk, a következő szempontokra kell figyelnünk:

  • válasszunk olyat, aki nem a legolcsóbb biztosítást ajánlja, hanem azt, amelyik valóban fizet, ha egy káresemény bekövetkezik, ugyanakkor a legjobb biztosítások közül a legkedvezőbb árút ajánlja
  • keressünk olyat, aki valóban a mi érdekünket képviseli, a már megkötött biztosítási szerződéseinket is évente felülvizsgálja, hogy minden új biztosítási évet a lehető legjobb kondíciókkal kezdhessük
  • és fontos, hogy tényleg mindenben segítsen, azaz ne csak a biztosítást lehessen megkötni náluk, de a korábbi biztosításunk lemondását, és a kárbejelentést is elintézzék helyettünk, amivel rengeteg időt takarítanak meg számunkra
  • keressünk olyan céget, ahol rendkívül egyszerűen és teljesen online köthetünk új biztosítást, nem erőltetnek ránk semmit, teljesen szabadon dönthetjük el, hogy a számunkra legjobb biztosításokat ajánló biztosítások közül melyik lehetőséget választjuk

Nem kötöttél még lakásbiztosítást? Van biztosításod, de hamarosan közeleg az évforduló? Ha tanácstalan vagy, hol találod meg a lehető legjobb konstrukciót, ezen a linken tájékozódhatsz.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

A Szombathelyi Haladás nem kapta meg NB II-es licencét, hiába volt sokáig a NER közelében.

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Eláruljuk, közülük öt egy-egy bank.

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

© 2024 (v2.202102)