Két telek, egy ár: építsd meg Balatonszemesen álmaid nyaralóját!

Balatonszemes igazi gyöngyszem a Balaton déli partján, egyre inkább felkapott célpont a pihenni vágyók és az ingatlanbefektetők körében. Nem csoda, hiszen a Balaton déli partja az egyik legnépszerűbb üdülőhely Magyarországon, és Szemes még a déli parton is kiemelkedik gyönyörű tájaival, családias hangulatával és gasztronómiai kínálatával.

Ezért annak, aki errefelé keresgél érdekes lehet ez a nemrég megjelent különleges ajánlat: egyben kínált két eladó telek hirdetésére bukkanunk rá, amely remek lehetőséget kínál a balatoni álom megvalósítására.

A hirdetés szerint a két telek Balatonszemesen, a Kertalja és Nádas utca közötti részen található, csupán 750 méterre a kikötőtől. Az első, 648 négyzetméteres telek VT2-es övezetben helyezkedik el, melynek beépíthetősége 40%-os, és 5,5 méter magasságú épületek építhetők rá. A második telek, mely 360 négyzetméteres és LK2 lakóövezeti besorolású, 30%-os beépíthetőséggel és ugyanilyen magassági korláttal rendelkezik.

Ezek az adottságok számtalan terv megvalósítását lehetővé teszik, hiszen akár több generációs családi otthon vagy nyaraló, de akár kiadásra szánt ingatlanok is épülhetnek ide.

Balatonszemes nem csak a gyönyörű tájáról, de pezsgő gasztronómiai életéről is híres. A településen található a Balaton talán leghíresebb étterme, a Kistücsök, ahol Csapody Balázs évtizedek óta (egészen pontosan 1992 óta!) várja a vendégeket lenyűgözően szellemes és pazar minőségű konyhájával. De ha egy településsel tovább nézünk, akkor a lellei Vitorlás vagy a szárszói Kistehén burgerező is elérhető közelségben vannak, így aki ide telepszik, soha nem lesz híján a jobbnál jobb kulináris lehetőségeknek.

A déli part ráadásul kifejezetten családbarát, rengeteg gyerekbarát programlehetőséggel. Balatonszemes legnagyobb strandja, a Berzsenyi utcai szabadstrand. Itt a 300 méteres partszakasz mellett sportpályák is várják a kikapcsolódni vágyókat, a vízminőség pedig hagyományosan kitűnő. A strandon napszaktól függően az árnyékos részek aránya 20-40% így napimádók és árnyékvadászok is megtalálják a tökéletes helyet.

A strand mellett működik egy élményfürdő, ahová egy kétórás belépő felnőtteknek 1650 forint, gyerekeknek, nyugdíjasoknak 1050 forint.

De népszerű a helyiek között a Hullám szabadstrand is, amely a kikötőtől nyugatra fekszik. Ez kisgyermekes családoknak ideális a sok árnyék, a kevés ember és a játszótér miatt. Kosárlabda- és strandfocipálya is van, valamint egy vízi kosár is várja a látogatókat. A parton van büfé és étterem, játszótér és ingyenes parkolási lehetőség.

A telek a parttól pár perc sétatávolságra található, így egyszerre nyugalmas és csöndes környezetben élvezhetjük a Balaton nyújtotta örömöket, és könnyen elérhetjük bármelyik strandot.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

Elemző: a hatékonyság, termelékenység és a tőkeintenzív beruházások irányába kell elmozdulni

Elemző: a hatékonyság, termelékenység és a tőkeintenzív beruházások irányába kell elmozdulni

A friss munkaerőpiaci adatokat értékelte az MBH Bank.

Aggasztó dolgokra készülhetnek Pintér Sándor kínai kollégái Magyarországon

Aggasztó dolgokra készülhetnek Pintér Sándor kínai kollégái Magyarországon

A külföldön élő kínaiak megfigyelése, jobb belátásra térítése, sőt "hazarablása" is feladata a magyar kormánnyal egyezményeket aláíró kínai minisztériumnak.

© 2024 (v2.202102)