Meztelen fotóktól a telefonba horkolásig – a legkínosabb munkahelyi bakik

Kerültél már kínos helyzetbe a munkahelyeden? Fogadjunk, hogy a kanyarban sem vagy a kollegák előtti leégés nagymestereihez képest. Legyen szó egy elszólásról, egy ügyetlen mozdulatról vagy egy kínos félreértésről, ezek a pillanatok sokszor mély nyomot hagynak bennünk. Na de milyen érzés lehet kétlábú mémként bemenni az irodába, és tudni, hogy az egész cég rajtad röhög?

Lássunk öt különösen vad sztorit!

Upsz, privát fotók!

Anna 28 éves senior pénzügyi elemző, aki egy nagyvállalatnál dolgozik. Munkájának nagy részét összetett pénzügyi jelentések és elemzések készítése teszi ki, amelyeket rendszeresen prezentál a vállalat vezetőségének. Nagy figyelmet kell fordítania a részletekre, és mindig igyekszik professzionális benyomást kelteni.

Nem volt ez másként akkor sem, amikor a legutóbbi negyedéves elemzést ismertette. A grafikonokkal és hatásos effektekkel telepakolt prezentáció nagyon mutatós volt – csak a folyamat egy pontján egy hiba miatt hirtelen összeomlott – a kivetítőn pedig megjelent a gépen nyitva lévő másik mappa, benne Anna pasijának fotóival – köztük olyanokkal is, ahol bizony nem volt éppen túlöltözve. A kollegák közül később többen is megjegyezték, milyen szerencse, hogy ilyen kisportolt a srác, így a falméretű kivetítőn is jól mutatott ádámkosztümben.

David, minden oké?

David 26 éves junior marketing menedzser, aki a közösségi média kampányokért és online marketing stratégiák kidolgozásáért felelős egy startupnál. Munkáját főként home office-ból végzi, az online megbeszélések egy része fontos volt számára, ám olyanok is akadtak, ahol a jelenlétének valójában nem volt túl sok értelme – ezek idejét kikapcsolt kamerával és mikrofonnal fordította a maga javára: dolgozott a saját projektjén, vagy összedobott egy gyors ebédet.

Csakhogy egy nap nem vette észre, hogy a mikrofont ugyan kikapcsolta, de a kamerát nem. Így amikor a meeting egy unalmas részénél felpattant, hogy összedobjon egy gyors tésztát, amihez betolta a kedvenc metálzenéjét és fejét vadul rázva munkához látott a konyhájában, a kollégák kisebb része a döbbenettől nem jutott szóhoz, többségük viszont a röhögéstől. Végül egyikük összeszedte magát annyira, hogy megkérdezze: „David, minden rendben? Azt hiszem, be van kapcsolva a kamerád”, miközben a kollégák még mindig a nevetéstől potyogó könnyeiket törölgették.

Maga miért horkol?

Péter ügyfélszolgálati munkatárs, egy nagy telekommunikációs cégnél dolgozik. Napjai nagy részét azzal tölti, hogy telefonon segít a vásárlóknak megoldani a különböző problémáikat, legyen szó számlázási kérdésekről, műszaki hibákról vagy új szolgáltatások megrendeléséről. Péter általában lelkiismeretesen végzi a munkáját, de egy különösen fárasztó héten, amikor a bulik is egymásra csúsztak, ráadásul egy csomó túlórát is vállalt, bekövetkezett az elkerülhetetlen.

A nap vége felé épp egy ügyét nem túl izgalmas, ám meglehetősen körülményes módon előadó ügyféllel hozta össze a sors. Hallgatta, hallgatta, aztán egyszer csak elaludt. Az ügyfél éppen a számlázással kapcsolatos értetlenségeket próbálta volna tisztázni, amikor Péter horkolása átvette a beszélgetés fonalát. A telefonáló perceken át hallgatta a horkolást, folyamatosan szólongatta, hogy felébressze, mire végre sikerrel járt. Péter elnézést kért az ügyféltől és gyorsan lezárta a beszélgetést, de a történet pillanatok alatt legendás lett a call centerben.

Köszönjük jelentkezését!

Hanna, a multis projektmenedzser egyáltalán nem értette, főnöke egyik reggel miért hívta be magához, és kezdett arról érdeklődni, mennyire elégedett, és hosszabb távon tervez-e a céggel. Bár a lány valójában már eléggé utálta a melót, hülye lett volna megmondani, hogy aktívan állást keres, úgy volt vele, majd szól, ha talált valamit.

A főnök azonban nem eresztette a témát, és a beszélgetés egyre kínosabbá vált, amit Hanna egészen addig nem tudott mire vélni, míg főnöke elé nem tette az előző este összeállított és elküldött pályázatát, amiben az egyik nagy versenytárs által meghirdetett izgalmas pozícióra jelentkezett. A lány agyán mindenféle kalandos forgatókönyv végigfutott, hogyan került jelentkezése a főnöke kezébe (Megfigyelés! Lehallgatás! Ipari kémek?!), ám a magyarázat kiábrándítóan prózai volt.

Este fáradtságában már nem vette észre, hogy a jelentkezéshez megadott email címhez rendkívül hasonló néven a saját vállalatuknál is dolgozott valaki – pechjére ráadásul pont a HR osztályon. Ő pedig hullafáradtan valószínűleg rákattintott a feladott, már mentett címre, és benyújtotta pályázatát – a saját munkahelyére.

A csaknem halott Mikulás

A megtermett, szakállas Tamást az isten is tökéletes céges Mikulásnak teremtette, így mindenki örült, amikor vállalta, hogy ő lesz a nagyputtonyos. A jelmez azonban sokkal melegebb volt, mint amire számított, ő pedig egyre jobban szenvedett, ahogy a zsúfolt teremben egyre jobban fogyott a levegő. Miközben a gyerekek sorra járultak elé, hogy elmondják kívánságaikat, Tamás küzdött az elemekkel.

Aztán, mielőtt bárki közbeléphetett volna, elájult, és csaknem lefordult a székről a gyerekek előtt. A szülők és kollégák azonnal a segítségére siettek, és szerencsére hamar magához tért. Azonban a gyerekek szemében a Mikulás eszméletvesztése egy olyan élmény maradt, amelyre a cég legkreatívabb elméi is izzadva tudtak csak magyarázatot gyártani, és amit a srácok még évekig emlegettek.

Ha állást keresel, hazánk egyik legrégebbi állásgyűjtő portálja a segítségedre lehet: a jobinfo.hu-n több ezer állás pörög több mint 15 kategóriában. A szűrők segítségével pontosíthatóak a keresési találatok; a bérkalkulátorral gyorsan ellenőrizhető a bruttó-nettó bér, illetve fel lehet iratkozni olyan hírlevélre is, amiben a munkaadó szerepelteti a fizetést.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Történelmi nap Ukrajnának - pocsék éve van az orosz drónoknak

Történelmi nap Ukrajnának - pocsék éve van az orosz drónoknak

Az orosz-ukrán háború 853. napja volt a keddi. Esti hírösszefoglalónk.

Úgy megverték az RTL-t és a TV2-t, mint még soha – mi történt itt?

Úgy megverték az RTL-t és a TV2-t, mint még soha – mi történt itt?

A 25. hét nézettségi adatai horrort hoztak a kereskedelmi csatornák számára.

Megjelent egy sötét rém a forint feje felett

Megjelent egy sötét rém a forint feje felett

Egyre közelebb ér az euróárfolyam a 400-as szinthez.

Indul a tárgyalás: Ukrajna úton van az EU-tagság felé

Indul a tárgyalás: Ukrajna úton van az EU-tagság felé

Már most elkezdték a tárgyalást.

© 2024 (v2.202102)