Lerántjuk a leplet! Íme, a sikeres ingatlaneladás 5 titka!

Ingatlant el lehet adni gyorsan, jó áron és úgy is, hogy hónapokat, rosszabb esetben éveket tölt el az ingatlanpiacon, mire végre többszöri árcsökkentés után gazdára talál. A kettő közötti lényeges különbség az az, hogy aki gyorsan és jó áron adta el ingatlanát az tudta, hogy mi a sikeres ingatlaneladás 5 titka! Mutatjuk, melyek ezek!

1. Határozd meg reálisan az árat!

A leggyakoribb és egyben legnagyobb hiba, amit a legtöbben ingatlanuk értékesítése során elkövetnek, hogy túlárazzák az ingatlant. Ebbe a hibába nagyon könnyű belecsúszni, hiszen a legtöbben más hasonló ingatlanok hirdetési árai alapján próbálják az árat meghatározni, azonban mivel az egész piac túlárazott ez félrevihet. Ahhoz, hogy az árat reálisan tudjuk meghatározni, próbáljunk meg információt gyűjteni arról, hogy ténylegesen mennyiért keltek el hasonló ingatlanok a környéken. Ha hirdetésünkre sokáig nincs jelentkező, akkor szinte biztos, hogy az árazást rontottuk el, de szerencsére sohasem késő árat csökkenteni.

Ha pedig az Ingatlantájolón hirdetsz, akkor az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy eladó ingatlanod árának csökkenéséről mindenki 24 órán belül e-mailben értesül, aki Hirdetésfigyelőt állított be a tiédhez hasonló ingatlanokra.

És ez még nem minden! Azok ugyanis, akik az OtthonTérkép applikációt is letöltötték, azonnali push üzenetben értesülnek minderről!

 

Töltsd le az OtthonTérkép mobilapplikációt most iOS-re vagy Androidra, hogy azonnal értesülj a legfrissebb ingatlanhírekről és arról, ha egy számodra releváns ingatlan árát csökkentették!

 

2. Képek, képek és képek…

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a jó minőségű képek mennyire fontosak. Az érdeklődőkre ugyanis sokkal nagyobb hatással van egy jó kép, mint a hirdetésszöveg. A listaoldalakon az első kép alapján döntik el az érdeklődők, hogy egyáltalán kattintanak-e a hirdetésre, és ha kattintanak, akkor is először a képeket nézik végig és csak utána olvassák el a hirdetés szövegét.

Jó képeket pedig már egy okostelefonnal is készíthetünk, csak figyeljünk a következőkre: mindig derült időben fotózzunk, de sohase nappal szemben, a benti képeknél, még ha világos is van, akkor is kapcsoljuk fel az összes villanyt és használjunk vakut is, figyeljünk arra, hogy minél nagyobb látószöggel fényképezzünk és minden helyiségről készítsünk legalább egy képet!

3. …és persze a szöveg is fontos!

Ha a képekkel meggyőztünk egy érdeklődőt, akkor egészen biztosan elolvassa a szöveget is, így azt sem szabad elhanyagolni. Fontos, hogy ne eresszük túl bő lére, de ne is tudjuk le az egészet néhány alapadat megadásával, azaz a szöveg legyen lényegretörő, informatív és jól tagolt. Ha az Ingatlantájolón adjuk fel hirdetésünket, lehetőségünk van egy nagyon részletes adatlap kitöltésére, törekedjünk arra, hogy az adatlapot a lehető legpontosabban, a lehető legtöbb adatot megadva töltsük ki, így sokkal nagyobb eséllyel találja meg hirdetésünk a célcsoportját.

A hirdetés feladása után pedig ne felejtsünk el kiemelési csomagot választani, így hirdetésünkhöz már 20 képet is feltölthetünk, és ha a 120 napos csomagot választjuk, akkor eladó ingatlanunkról cikket is írathatunk, ami az Otthontérkép Magazinon, az Ingatlantájoló partneroldalain és az OtthonTérkép applikációban is megjelenik.

4. Ne sajnáljuk napi 2-3 kávé árát marketingre!

A legjobb lakás is a nyakunkon maradhat, ha nem költünk marketingre és nem foglalkozunk a hirdetéssel. Napi 2-3 kávé árán ugyanis már kiemelési csomagot vásárolhatunk, amelyekkel 20 kép feltöltése is lehetővé válik, ha pedig a 120 napos csomagot választjuk, hirdetésünk az Ingatlantájoló közösségi oldalain és partneroldalain is meg fog jelenni és ahogy már említettük, cikket is írathatunk róla. A kiemelési csomagokhoz ráadásul most ajándék kreditek is járnak, amelyeket felhasználhatunk arra, hogy az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító, 3 szint licitrendszerével hirdetésünket a legjobb helyekre pozícionáljuk a különféle szűrési feltételekkel beállított listaoldalakon.

 

Hirdess most és a választott kiemelési csomag mellé ajándék krediteket is kapsz az adott időszakra, amelyekkel hirdetésedet a lista oldalak élére pozícionálhatod.

 

5. Éljünk az euróban hirdetés lehetőségével

Magyarországon egyre több külföldi vásárol ingatlant, különösen Budapest felkapottabb kerületeiben, a Balaton mellett, Hévízen vagy az osztrák határ mentén. Ezért, ha ingatlanunk olyan helyen helyezkedik el, ahol külföldiek érdeklődésére is számíthat, vagy különösen exkluzív és nagy értékű, akkor mindenképp érdemes euróban hirdetnünk. Különösen, hogy így az árfolyamveszteséget is elkerülhetjük.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Ezt az X-en jelentette be.

Sok társasházkezelőnek börtönben kellene lennie - olvasói levél

Sok társasházkezelőnek börtönben kellene lennie - olvasói levél

Sok millió honfitársunk lakik társasházban. Egyikük nagyon elkeseredetten írta meg a történetét.

Donald Trump megakadályozná a harmadik világháborút

Donald Trump megakadályozná a harmadik világháborút

A lengyelek Míg-29-es vadászbombázókat adnak. Háborús híreink

© 2024 (v2.202102)