Új otthon, ami biztos befektetés is? Négy tipp lakáskereséshez

Hol keressen lakást, aki jó befektetést is keres, nem csak új otthont? Ez az egyik legnehezebb kérdés az ingatlanpiacon. A lakásvásárlás életünk komoly döntése, óriási pénzügyi elköteleződést jelent, és otthonunk rendszerint messze a legértékesebb vagyontárgyunk is. Ezért mindig érdemes nagyon alaposan megfontolni a szempontokat, és biztosra menni.

A jó lokáció, a jó lakóközösség és a jó műszaki színvonal hármasa egy olyan bölcsesség, amit szem előtt tartva rossz döntést már biztosan nem hozhatunk. Az újépítésű piacon válogatva most négy ilyen beruházást ajánlunk.

Buda Bright Lakópark

A Római-part télen-nyáron kedvelt találkozóhely, ám tavasszal különös varázslatot hordoz, hiszen ilyenkor sorra nyitnak a kávézók, büfék, éttermek, és várják mindazokat, akik itt keresnek kikapcsolódást – vagy egy jó hekket, esetleg fagyit. Itt lakni pedig igazi kiváltság, ami például megadatik a Buda Bright lakóparkban, ám a 316 lakásos épületben már csak 26 lakás várja új lakóit. Ez a népszerűség nem meglepő: ki ne szeretné a reggeli kávéja mellett a Duna-parti panorámában vagy a Budai-hegység látványában gyönyörködni!

A lakások tervezése során különleges figyelmet fordítottak arra, hogy az otthonokba rengeteg természetes fény jusson, és az alapterületet praktikusan használják ki. Ráadásul szempont volt az egyediség, az épületben található lakások nem egy kaptafára épültek, számtalan elrendezési variáció közül választhatnak a leendő tulajdonosok. Ami viszont mindegyikben közös: minden lakáshoz tartozik erkély vagy terasz, ahol egy hosszú nap végén lazíthatunk.

Albion 32 Lakópark

A Zuglóba költözők egyik kedvelt célpontja az Albion 32 lakópark. Ez a barátságos hangulatú épület Zugló belvároshoz közeli részén, az Angol utcában épült, a 160 lakásnak mostanra a háromnegyedét értékesítették már. A lakóparkban az apró stúdiólakásoktól a négyszobás családi otthonokig mindenki megtalálhatja a számára ideális méretet, a még elérhető lakások árai 44 millió forinttól indulnak.

Az AA energetikai besorolású épületekben a mennyezeti hűtő- és fűtőrendszerek, a hőhídmentes szigetelés és az energiatakarékos nyílászárók garantálják a lakások komfortját, miközben jelentős megtakarítást biztosítanak a rezsiköltségeken.

Loft 52 Társasház

Egy tipikus loft tágas és levegős, a hatalmas ablakok rengeteg fényt engednek be, míg a fő szerkezeti elemek ipari hangulatot teremtenek. A loft lakások gyakran rendelkeznek galériával is, ami extra teret biztosít tárolásra, hálószobának vagy akár dolgozószobának. A XIII. kerületi Petneházy utcában épülő Loft52 Társasház a műfaj hagyományainak megfelelően egy korábbi ipari épület újrahasznosításából születik.

Loft52

A társasházban 3 lépcsőházban összesen 84 lakás található, melyek között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. A belsőépítészeti kialakítás is tükrözi a poszt-indusztriális jelleget: a megszokottnál nagyobb belmagasság és a hatalmas üvegfelületek nem csupán dizájnelemek, hanem az épület örökségének részei, amelyek a leendő lakók számára tágas és világos tereket biztosítanak.

Pápay Park

A ferencvárosi Pápay Park sikerét mutatja, hogy az összesen 170 darab lakásból mostanra három maradt szabadon. Az első, a VII. emeleten található 79,9 m²-es, 33,22 m² terasszal rendelkező négy szobás lakás. A másik kettő az utca felől nézve az első emeleten található, ám az épület kialakítának köszönhetően mindkettő kertkapcsolatos. A nagyobb egy háromszobás 71 négyzetméteres otthon, szintén terasszal és egy aprócska saját kerttel, míg a kisebb egy stúdiólakás, szintén saját terasszal-kerttel.

A lakópark kényelmes, tágas tereket biztosít, amelyek természetes fényben fürdenek az épületre jellemző nyitott középfolyosóknak és játékos elrendezésű homlokzati üvegfelületeknek köszönhetően. Az épülethez tartozó hatalmas belső kert egy igazi csoda: a régimódi kertes házak hangulatát idézi, nem sok ilyen romantikus, nagyméretű parkot találunk a belvárosban.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Változás jön a hazai benzinkutakon, még jobban ugrálhatnak az árak

Változás jön a hazai benzinkutakon, még jobban ugrálhatnak az árak

Jön a heti többszöri árazás.

Itt az új kutatás: nem bírja a tempót Orbán Viktor Magyar Péterrel

Itt az új kutatás: nem bírja a tempót Orbán Viktor Magyar Péterrel

A Tisza Párt vezére több mint háromszor annyi lájkot gyűjtött, mint a miniszterelnök.

Ahova érdemes kitérőt tenni Budapest mellett

Ahova érdemes kitérőt tenni Budapest mellett

Érdemes a Kis-Duna környékét is bejárni.

© 2024 (v2.202102)