Stabil hozam a hosszú távú bérbeadással Hévízen

Egyre nyilvánvalóbb, hogy jobban megéri hosszú távra, profi cégen keresztül kiadni a nyaralót Hévízen, mint bajlódni a sok rövid távra szerződő vendéggel.

Hiába növekszik Hévíz népszerűsége, a termálvíz jótékony hatására vágyók jelentős része még mindig kissé távolabb kénytelen szállást foglalni, mert a városka kapacitása egyszerűen nem követte a kereslet megugrását. Az önkormányzat azzal igyekszik segíteni, hogy egy pályázaton a 2017-ben befizetett idegenforgalmi adóból 14 milliárd forintot fognak szétosztani 110 magánszállásnak, hogy fejlesszék szolgáltatásaikat. Még a nyári szezon beindulása előtt elvégzik a felújításokat, cserélik a televíziókat, légkondicionálókat, kerti bútorokat és kerékpárok vásárolnak.

A magánszállások mellett hotelek természetesen működnek, bár ezek egy részére szintén ráfér a felújítás. De a masszív középréteg, amelyik egyre több pénzt hajlandó elkölteni a különféle szolgáltatásokra, egyelőre nem talál elegendő minőségi szállást, például új építésű nyaralókat Hévízen.

Vannak még szabad lakások a nem régen elkészült és kiadásra is alkalmas Lotus Residence lakóparkban.(képünkön)

A szálláshiányt enyhíti, hogy a közelmúltban befejeződött a Lotus Residence lakópark építése. Az 54 lakóegységes komplexumban – ahol még vannak teljesen kész lakások – modern, többszobás, kertkapcsolatos otthonokat alakítottak ki. ”Vásárlóink növekvő arányban veszik igénybe a bérbeadás menedzsment szolgáltatásunkat. Ez azt jelenti, hogy leveszünk a vállukról minden terhet. Megkeressük a bérlőket, beszedjük a díjakat, karbantartjuk az ingatlant és takarítunk is, a vevőnek csak a számláját kell figyelnie, ahová rendszeresen megérkezik a pénz.” – mondta Mayer Róbert, a beruházó cég értékesítési vezetője.

A szakember szerint Hévízen a kiadási bizniszt megpróbáló ingatlantulajdonosok túlnyomó része a rövid távú bérbeadást tartja üdvözítőnek, ami elég hullámzóan megy nekik. Aki hosszú távra keres bérleményt, az manapság nem igen talál semmilyen megoldást. A Lotus Residence-ben pont ezt az igényt szolgálják ki. A befektetők (többségük nem profi kisbefektető) az említett bérbeadás menedzsmentet is igénybe vehetik, ami biztonságossá teszi a pénzáramlást. A beruházó intézi a lakások kiadását, akár bérleti díj garanciával is.

Hévízen szinte soha nincs holtszezon, az év minden napjában sokan fordulnak meg a városkában. A tapasztalatok szerint még mindig sok a német, az osztrák és az orosz ajkú vendég, akik fejenként, átlagosan 20-23 ezer forintot költenek naponta – erősítette meg a KSH.

Hévíz turizmusára és infrastruktúrájának fejlődésére nagy hatással van, hogy miként működik a közeli sármelléki repülőtér. A legfrissebb információk szerint 6,6 milliárd forintért tovább fejlesztik a légikikötőt. Tavaly 14 ezer fő alá csökkent az utasok száma, a G7 portál számításai szerint az állam 2016-ig összesen 5,6 milliárd forintot költött el a reptér támogatására. Ebből beruházásokat finanszíroztak és a működtetési veszteségeket egészítették ki.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Mutatjuk Európa legjobb meddőségi klinikáinak a listáját.

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Raktárakat és radarokat is szétlőttek az oroszok.

Még nagyobb bajt előzhetett meg a teljes káoszt hozó informatikai leállás?

Még nagyobb bajt előzhetett meg a teljes káoszt hozó informatikai leállás?

Ezerszámra törölt repülőjáratok, akadozó banki rendszerek, pánik világszerte egy szoftverfrissítés miatt. De mit akartak javítani és mi jó származhat ebből?

© 2024 (v2.202102)