Ezért számít, hogy kitől veszel fel sokmilliós lakáshitelt

Igen nagy különbségek lehetnek a teljes visszafizetendő összegek között a lakáshitel ajánlatok között – hívja fel a lakásvásárlással kacérkodók figyelmét a Bank360 hitel szakértői. A konstrukciók áttekintés alapján akár több millió forintot is nyerhetünk egy jól megválasztott lakáshitellel.

A legtöbben még mindig nem elég alaposak, ha hitelfelvételről van szó, pedig egy lakáskölcsön 20 évre is meghatározhatja a család pénzügyeit. Azonban, míg például egy okostelefon kiválasztásával órákat elbíbelődünk, addig a lakáshitelünk kiválasztására alig szánunk elég időt, legtöbbször a reklámokból jól ismert bankokat, vagy azt a pénzintézetet választjuk, ahol éppen folyószámlánkat vezetjük.

A Bank360 lakáshitel kalkulátorával azonban nagyon gyorsan kiderül: akár milliós különbségek is lehetnek az elérhető hitelek között.

Nézzünk egy gyakori példát: 10 millió forintot szeretnénk felvenni lakásvásárláshoz 20 évre, a nettó jövedelmünk pedig 250 000 forint. Változó kamatozást, 3 havi kamatperiódust választunk. A kalkulátor szerint a Gránit Bank lakáshitelénél a THM mindössze 2,05 százalék, a havi törlesztőrészlet 50 624 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig végül 12 175 610 forint lesz. Ugyanilyen feltételek mellett azonban találunk olyan ajánlatot is a bankok kínálatában, amelynél a törlesztő 59 863 forint, a THM 4,11 százalék, a teljes visszafizetendő összeg pedig 14 515 140 forint. Láthatjuk, hogy a rosszabb konstrukcióval – bár ugyanannyi pénzt, ugyanolyan hosszú futamidőre, megegyező kamatperiódussal vettünk fel – 2 300 000 forintnál is többet fizetünk vissza a kedvezőbb konstrukcióhoz képest.

A helyzet hasonló, ha piaci, végig rögzített kamatozású lakáshitelt keresünk. Mindössze annyit módosítunk a konstrukción, hogy 20 évre rögzítjük a hitelt. Ebben az esetben a Bank360 lakáshitel kalkulátora alapján a legjobb ajánlat havi törlesztőrészlete 69 298 forint, a THM 5,91 százalék, a teljes visszafizetendő összeg 16 809 320 forint, míg más ajánlatoknál ugyanez a hitel 90 451 forintos törlesztőrészlettel, 9,69 százalékos THM-mel vehető igénybe, így a teljes visszafizetés végül 21 856 260 forint lesz. A különbség hatalma, a rosszabb konstrukciókat választva akár 5 millió forintot is bukhatunk.

Érdemes a számok láttán elgondolkozni: valóban megéri megspórolni azt a néhány órát és néhány kattintást, amivel megtalálhatjuk az ideális jelzáloghitelt?

Akkor sincs semmi probléma, ha nagyobb összegre van szükségünk: a Bank360 hitelkalkulátor segítségével egyaránt megkereshetjük a legjobb ajánlatokat, akár személyi kölcsönre, lakáshitelre vagy egy új hitelkártyára van szükségünk.(X)

A cikk megjelenését támogatta a Bank360.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)