Sprint az albérletekért

Az albérletpiaci dömping szezonja a nyár vége, de a hajsza már akkor elkezdődik, amikor a felsőoktatási intézmények ponthatárai ismertté válnak. Aki ekkor nem reagál gyorsan, az lemarad – augusztusig nem jó várni. A jobb árú és normális minőségű albérletekről legalábbis lekésik, aki nem siet, mert a nyár végén már csak a maradékból tud választani.

A legnagyobb dömping, nyilván a fővárost érinti, hiszen itt találjuk az országban a legtöbb főiskolát és egyetemet. Sok hallgatót, és ezáltal sok albérlőt vonz a SOTE, a Corvinus, a BGF, vagy a Pázmány Péter Egyetem. Persze a nagy vidéki egyetemvárosok bérleti piaca is felbolydult, de most maradjunk egyelőre Budapestnél és néhány nagyvárosnál.

Mint tudjuk: az albérletek a fővárosban a legdrágábbak, azután – a nyugati munkalehetőségek miatt – ezt követik a soproni és győri albérletek árai, ám a bérlakások olcsóbbak Miskolcon és Pécsett, vagy Szegeden. A drágasághoz az is hozzájárul, hogy a nagyobb városokban a multinacionális cégek is „árfelhajtó tényezőként” hatnak, mint például a Daimler Kecskeméten.

Tehát Budapest: nézzük ezt a nagyon szépen, igényesen berendezett lakást Józsefvárosban, a Bérkocsis utcában. A bérleti díj elég magasnak tűnik a 33 nm-es lakásért, ugyanis 120 ezer forint havonta, de bérelhetjük ketten is, így minden költség feleződik. A lakás a belvárosban található, minden könnyen elérhető. A lakás napfényes, bútorozott és a ház legfelső emeletén található, ahol kitekinthetünk a pesti háztetőkre is.

Nézzünk le vidékre is: az osztrák határ menti Sopronban, az Ady Endre úton, kifejezetten közel a Soproni Egyetemhez 105 ezer forintért új építésű társasházban 2 szobás lakást találtunk. A lakásról mindössze sajnos egy képet rakott fel a hirdető, ezzel nem könnyíti meg a kiadást. Mivel a ház újépítésű, csak gondolni tudjuk, hogy a hirdetett lakás sincs rossz állapotban.

Keleten, konkrétan Miskolcon pedig, szintén közel az Egyetemhez, a Klapka György utcában egy 55 nm-es, két szobás panel lakást már akár 65 ezer forintért bérelhetünk. Az alábbi lakás jó állapotban van, bútorozott és erkélye is van. Két embernek abszolút nem rossz ár egy albérletért.

eladó panel

Mint látjuk óriási a különbség a budapesti a nyugat-magyarországi és a keleti országrész albérleti árait összehasonlítva. Választék azonban még bőven akad, így érdemes tehát most elkezdeni a keresgélést.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az év második felében jön a „konszolidációs program”?

Az év második felében jön a „konszolidációs program”?

Az S&P szerint a költségvetési pálya stabilizálásához vezető lépések egyik rögzítőeleme lesz az esetleges túlzottdeficit-eljárás lehetősége.

Üzemanyagárak: megoldás helyett gumicsontot kaptunk Nagy Mártontól

Üzemanyagárak: megoldás helyett gumicsontot kaptunk Nagy Mártontól

A kormány nem megoldást, hanem csak további feszültséget generált az üzemanyagok piacán.

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

© 2024 (v2.202102)