Budai árak a Balatonnál

Mi az? Olyan drága, mintha Buda elegáns részén lenne, mégis a Balatonon van. Eláruljuk: egy jó adottságú tihanyi ház.

A Balaton egyik legvarázslatosabb és egyedi természeti adottságokkal bíró része a Tihanyi félsziget, vagyis, ha ingatlant keresünk, maga a Tihany község.

A településről két dolog jut az emberek eszébe, a Tihanyi Apátság, illetve a tihanyi visszhang. És újabban a levendula mezők is, amely minden évben egy eseménynek számít sok család életében. Az apátság a Balaton egyik ikonja is, amely szinte mindegyik balatoni településről észrevehető, ékesen magasodik a félszigeten.

Most megnézzük, milyen elképesztő árakon juthatunk itt hozzá egy takaros házhoz. Legyen szó akár befektetésről, akár magunknak megálmodott nyaralóról, hogyha a Balaton-imádó fővárosi elithez tartozunk, vagy oda szeretnénk tartozni.

59 millióért kínálják ezt a 200 nm-es, négy szobás tihanyi kőből épült házat. A vélhetően a 90-es évek elején épült otthon kívülről még most is szép, de belül eléggé retro. Az ingatlan két szintes és – mint árából is látható, nem a Balatonra, hanem a félszigeten lévő belső tóra van kilátása. A kertje nagyon szépen gondozott és az házhoz tartozik egy 60 nm-es melléképület is.

Aztán van itt 150 nm-es, öt szobás ikerház is, amely 50 millió forintba kerül. Az épület 2000-ben épült és kétszintes. Három apartmant alakítottak ki benne, amely mindegyike saját fürdővel és konyhával is rendelkezik. Aki vendéglátásban gondolkodik, annak tökéletesen jó választásnak tűnik ez az ingatlan, viszont ha saját célra kell, akkor – a sok kis helyiség miatt – átalakítást igényelhet. Viszont kívül-belül szép állapotban van.

A végére egy igazi kuriózum, még a budai áraknál is magasabban. E tihanyi kőből épült ház szalmatetős, igazi romantikus-beleszeretős darab. A házban található egy szép, épített cserépkályha és a gyönyörű, korhű berendezés fából van. A házacska mindössze 68 nm-es, két szobás, viszont a panoráma lenyűgöző: kilátás van a Balatonra és a füredi öbölre. A gáz nincs bevezetve. Az ár szerintem elrugaszkodott, még akkor is, ha örök panorámával bír: 100 milliót kérnek érte…

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ettől kevesebb lesz a járatkésés? Drónvédelemre írt ki közbeszerzést a HungaroControl

Ettől kevesebb lesz a járatkésés? Drónvédelemre írt ki közbeszerzést a HungaroControl

A vállalat azt mondja, a fejlesztésnek semmi köze az extra késések kiküszöböléséhez.

Nagyot bukott a fideszes városvezetés Gárdonyban, de most ezerrel költekezik

Nagyot bukott a fideszes városvezetés Gárdonyban, de most ezerrel költekezik

Hirtelen új beruházások mellett döntöttek.

Fontos hírt közölt a MÁV, rengeteg utast érinthet

Fontos hírt közölt a MÁV, rengeteg utast érinthet

Baleset miatt a szlovák vasút leállította a közlekedést Strekov és Párkány között.

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

A DK azonnali költségvetési átcsoportosítást követel, hogy a kórházak biztosítani tudják a legalapvetőbb feltételeket a betegek gyógyításához.

© 2024 (v2.202102)