A legfontosabb tudnivalók, és a legszebb eladó ingatlanok Székesfehérvárról

Nemrégiben az egyik cikkünkben felsoroltuk a négy legélhetőbb vidéki várost Magyarországon. Indítunk egy cikksorozatot, ahol ezt a négy vidéki települést szeretnénk kicsit jobban megismertetni veletek, és mutatunk néhány eladó ingatlant is a településről. Mai cikkünkben Székesfehérvárt választottuk, és megmutatjuk a legszebb eladó ingatlanjait.

A város a történelem során fontos szerepet játszott, mivel a magyar királyok koronázási helye volt a középkorban. Székesfehérvár a magyar történelem és kultúra számos fontos eseményének színtere volt. Székesfehérvár egy gazdag történelemmel rendelkező város, amely számos érdekes látnivalót és tevékenységet kínál az odalátogatók számára.

Történelmi emlékek

Székesfehérvár számos történelmi emléket és műemléket őriz, mint például a Bory-vár, ami egy impozáns kővár építmény, vagy a Szent István-bazilika, amely a város egyik legfontosabb temploma.

Koronázási város

A magyar királyokat hosszú ideig Székesfehérváron koronázták meg. A városban emlékhelyek és múzeumok is találhatók, amelyek a koronázási hagyományokra emlékeznek.

Kulturális események

Székesfehérváron számos kulturális esemény és fesztivál kerül megrendezésre, például a Jazz Fesztivál, amely a jazz zenének szentelt esemény.

Gazdaság és ipar

A város gazdaságában az ipar és a kereskedelem is fontos szerepet játszik. Számos vállalat és üzem található itt.

Természeti szépségek

Székesfehérvár környéke is gyönyörű, természeti szépségekkel teli. A Velencei-tó közelében fekszik, így lehetőség van vízi sportokra és pihenésre is egyaránt.

Székesfehérváron, Őrhalmiszőlőkben egy felújított családi ház vált eladóvá. A ház teljes felújítása most fejeződött be, vagyis minden új az ingatlanban (víz, gáz, villany, szigetelés, csatorna, külső és belső nyílászárók). A ház nettó 160 nm, ehhez jönnek még hozzá a teraszok, erkély, amik összesen kb. 70 nm-t tesznek ki, valamint a pince 40 nm, végül a kocsibeálló 35 nm. Az alsó szinten található előszoba, közlekedő, szoba, étkező-konyha-nappali, valamint a fürdőszoba. Az emeleten található közlekedő, mosdó, fürdőszoba, háztartási helyiség, valamint három nagyméretű szoba. A pincében kapott helyet a ház gépészete. A nyári és a téli kikapcsolódást segíti egy 40 nm-es hátsó terasz, egy ötszemélyes jakuzzival. A ház osztatlan közös telken található.

Eladó Székesfehérvár kertvárosi részén, a Vezér utcában, 458 m2-es telken egy modern, újjáépített családi ház. Az egyedi tervezés és a különleges építészeti megoldások kül- és beltéren egyaránt megmutatkoznak. Különleges esztétikai élményt biztosít a ház minden apró részlete, melyet tulajdonosa stílushoz hű bútorokkal rendezett be. Az ingatlan vételára a teljes berendezést, bútorokat, háztartási gépeket tartalmazza. Az ingatlan csendes kertvárosi környezetben helyezkedik el, alapterülete 125 m2-es, nappali-konyha-étkező, négy hálószoba, gardrób, kettő fürdőszoba, wc, terasz, gépkocsibeálló elosztással, valamint kertkapcsolattal. A berendezés, bútorok a legmodernebb minőségi anyagokból készültek. Kertje szépen karbantartott és füvesített, családi házas lakóövezetben található, a környék infrastruktúrája és szociális ellátottsága kiváló.

Eladó kertvárosi övezetben, teljes felszereltséggel egy 235 nm-es, nappali + négyszobás, földszintes, önálló családi ház. A luxus kivitelezésű, 900 nm-es körbekerített telken épült ház 20 cm-es grafit szigetelést kapott, és BB-s energiatanúsítvánnyal rendelkezik. Kialakítása remek, hiszen található benne egy amerikai konyhás nappali, két fürdőszoba, három wc, gardrób, kamra, mindemellett a teljes ház elektromos redőnnyel felszerelt. Az udvar parkosított, ezen kívül egy két állásos garázs is a lakók rendelkezésére áll. Egy nyugalmas és gyorsan fejlődő városrészről van szó, ahol bár már most is megtalálható minden szolgáltatás a beköltözők számának gyors emelkedése miatt ez tovább bővül.

Székesfehérvár kertvárosi részén, az Öreghegyen egy gyönyörű és különleges, nettó 298 m2 alapterületű, hét szobás, négy fürdőszobás, kamrás, mosókonyhás, kertes családi ház vált elérhetővé egyállásos garázzsal, 800 m2-es telken. A családi ház 3 részből áll, alagsori szint, földszint, valamint az emelet. Az alagsori szinten található a gépészeti helyiség, mosókonyha, szauna, zuhanyzó, valamint egy helyiség, ami akár szórakozási lehetőségtől kezdve edzőteremnek is kiválóan alkalmas. A földszinten található 2 hálószoba, konyha nappali egyben, kamra, étkező, egy kádas és egy zuhanyzós fürdőszoba, valamint egy külön wc, és egy a garázs. Az emeleten 4 hálószoba, 1 kádas fürdőszoba, 1 külön wc és egy nagyobb előtér kapott helyet. Fűtéséről gázcirkó, fa tüzelésű vízteres kandalló, fan-coil hűtés/fűtés gondoskodik. Az utca átmenő forgalomtól mentes, csendes családi házas övezetben található az ingatlan.

Maroshegy csendes részén, intim zöld környezetben egy családi ház vált eladóvá. A 115 nm-es lakótérrel rendelkező, tehermentes ingatlan két szintjén kínál pihenést távol a mindennapok zajától egy kisebb kerttel körülvéve. Az ingatlan belső két szintes, az alsó szinten amerikai konyhás nappali, fedett terasz, előszoba, kamra és wc található, az emeleten közlekedő, fürdőszoba, három szoba és erkély kapott helyet. Az újszerű állapotban lévő ház fűtését a gáz cirkó kazán mellett légfűtéses kandalló biztosítja, a nyári meleget pedig mindkét szinten klímaberendezés hűsíti. Az autó tárolására kialakított garázs része az épületnek és külön szabályozva fűthető. A kert hátsó részében egy 17 nm-es faház áll rendelkezésre. Az árnak része az elegáns, gépesített konyhabútor és egy szorgalmas fűnyíró robot is.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Érdekes módszerrel derítették ki a kutatók, hogyan alakulhatott a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt kétezer évben. 

© 2024 (v2.202102)