Buborékházak és más különlegességek!

Építészeti különlegességek mindig vannak néhányat be is mutattunk korábbi bejegyzésünkben. Nézelődve az eladó ingatlanok között azért itthon is belefutunk néhányba. De ne fussunk annyira előre, először egy Magyarországon született építész egyedi elképzeléseit szeretném megmutatni. Néha jó a merész gondolatokkal játszani!

Buborékban élni csak szép lehet! Antti Lovag, a híres budapesti születésű tervező nevéhez a buborékházak kötődtek, amik világhírűek. Az első ilyen háza a Maison Gaude volt, ezt műemlékké nyilvánították. A Palais Bulles nevű házat, ami a Théoule-sur-Merben található, egy Pierre Cardin divattervező vásárolta meg. Több házat is épített az Azúrparton, mind csodásak! Sajnos a tervező már nem nyűgözheti le a világot a kivételes műveivel, de a neve örökké fenn marad! Na de lássuk is, hogyan néz ez a különlegesség!

A buborékpalota óriási, 28 szoba, 10 lakosztály és egy panorámás társalgó is tartozik. Ehhez kapcsolódik még egy 500 férőhelyes amfiteátrum, medence és 7000 nm-es kert is. Elképesztő!

építészeti különlegességek

A belső tereket is ez a formavilág jellemzi! Nincsenek derékszögű sarkok és egyenes vonalak.

építész

Hazánkban is találtunk pár különlegességet!

Makovecz stúdió által megtervezett 6 szobás családi ház nagyszerűen fest. A méretes telken levő, újszerű állapotú otthon lenyűgöző, nem csak külső, de belső elképzelései is. Különleges anyagokból készült és sok extrát tartalmaz, mint például ez a tó.

eladó ingatlanok

De itt van ez a várkastély is, ami Ásotthalom örökzöld erdejében található egy tó partján. Az otthon lenyűgöző asztalos és kőműves munkák helye, a reneszánsz és a középkori lovagi tornák hangulatát adja vissza!

telkes házak

Formás, ízléses otthont találtunk Győrújbaráton! Sok érdekességgel is rendelkezik, hiszen infra és finn szauna, biliárdszoba, kerti tó is igénybe vehető.  A 93 nm-es medence színes mozaikból van kirakva, nagyon szépen mutat!

eladó ingatlanok

 

Forrás: http://www.erdekesvilag.hu/ és www.dezeen.com/

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)