Milyen íróasztalt válasszunk a gyereknek?

Az iskolakezdés örömteli heteit sajnos beárnyékolja a sok-sok megvásárolandó újdonság. Iskolatáska, ruhák, sportcipő, füzetek, színes ceruzák mind-mind olyan dolgok, amikből százmillióféle létezik és minden gyártó természetesen azt mondja magáról, hogy az ő terméke a legjobb. Ilyen bőségben valóban stresszes jó döntést hozni. Mi az íróasztal-választásban szeretnénk segítséget nyújtani! Talán még nem késő.

Kép forrása: dormliving.com

Habár én világ életembe gyűlöltem íróasztalnál tanulni, sokkal izgalmasabb volt a család vonzáskörzetében, a konyhában és nappaliban, azért azt így is belátom, hogy jó, ha van egy bázis, ahova visszavonulót lehet fújni témazáró előtt. Sajnos ehhez nem jó egy szuper kényelmes ágy és a kedvenc fotel sem, ha koncentrálni kell, akkor bizony érdemes a környezetet is ehhez alakítani.

A praktikusság fontosabb mint a design

Evidensnek tűnhet, hogy a praktikusság minden más érvet felülír, mégis, amikor ott az az unikornis formájú, csillámokkal elvakító, vattacukor szagú íróasztalköltemény, akkor nehéz a realitások talaján maradni, pláne, ha ott áll mellettünk életünk értelme, aki óriási szemekkel és párás tekintettel néz ránk. Valóban, komoly kihívás ezt megállni, de légy kemény és az unikornisokat, csillámpónikat inkább hagyd meg a kiegészítőknek.

Nem beszélve arról, hogy egy íróasztalt általában 4-5 évre veszünk, szóval lehet, hogy első osztályban még menő a póni, de felsősen már valószínűleg nem az lesz a favorit.

Legyen kényelmes!

Hiszen mit ér egy asztal, ha nem szívesen ül mellé a gyerek, és nem csak a kacifántos mateklecke miatt, de azért sem, mert lábacskáit úgy kell beszuszakolni az asztal alá, vagy éppen nyújtózkodnia kell, hogy bölcsülő tekintetét a papírra vethessen. Ma már szerencsére a személyre szabhatóság hóbortja az íróasztalokig is eljutott, így az ergonomikus darabok magasságát a kis lurkó méreteihez állíthatjuk be, sőt, léteznek már dönthető lappal rendelkező verziók is!

Székről se feledkezz meg!

A szék igen fontos kelléke a tanulásnak, hiszen néha órákat kell a gyereknek ülnie. A legjobb, ha olyat választasz, aminek állítható a magassága, az ülésmélysége és a háttámlája is. Ha forgósat választasz, valószínűleg a gyerek imába foglalja a neved, az viszont más kérdés, hogy a leckekészítés hatékonyságára milyen hatással lesz.

Az íróasztalnak azonban megfelelő hely dukál! Nézzük néhány mutatós gyerekszobát!

Gyerekszoba egy nagytarcsai eladó házban

 

Kedves gyerekszoba Pilisborosjenőn

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)