Itt a tavasz: a városban is lehet zöldben!

Megjött végre a tavasz, érdemes ilyenkor a kertbe, a szabadba kimenni. De a belvárosban ez nehéz, egy családi házban pedig folyamatos macerával, illetve nagy költségekkel jár a kert. Miért nem választ egy kényelmes új otthont magának, ahol a kert zöldje, szépsége is megvan, de nincsen sok gondja vele, csak a zöldet kell élveznie, akár tetőkert formájában is!

A tavaszt, a zöldülő természetet mindenki szereti. Ugyanakkor aki már lakott családi házban, vagy látta szülei, nagyszülei életvitelét, az tudja, hogy a kert csodálatos, de rengeteg munkával, felelősséggel, lemondással is jár. Aki most társasházban lakik, így vágyik ugyan a zöldbe, de sokszor e vágyakozásba némi aggodalom is vegyül: lesz elég idő a kertre?

A XXI. században azonban már nem kell a 30-50 vagy 80-100 éve még jellemző veteményesekkel, gyümölcsösökkel bajlódni, vagy óriási területeket kaszálni a ház mögött, mint nagyszüleink idejében. Helyette ma már a városias házak földszinti, vagy akár tetőtéri lakásaihoz tartozhat olyan, éppen elegendő kert, zöldfelület, ami megadja az igazi tavasz, nyár, illetve ősz érzetét, de úgy, hogy a nyűg nagy részét leveszi a vállunkról.

Ezúttal a XIII. kerület újépítésű házai közt kerestünk különleges, kerttel rendelkező lakásokat.

Találtunk is például egy olyan gyönyörű lakóparkot, a LIVING fejlesztése alatt álló Kassák Residence-t, amelyben még néhány földszinti kertkapcsolatos, valamint pár legfelső szinti, csodás tetőkerttel rendelkező lakás is akad eladó.
E zöldfelületek remekül kiegészítik azt a házak közti, hatalmas belső kertet, amelynek tervezésekor az inspirációt Kassák Lajos képei adták. Ennél is fontosabb talán, hogy a legmodernebb kertekre jellemző fák, bokrok is lesznek, olyan gyönyörűségek is, mint például a japán díszcseresznye, a cserjés hortenzia vagy a kerti liliomfa (a kertről lásd az alábbi képet).

A Kassák Residence egyébként egy olyan új generációs lakópark, amely a piacon egyedülálló 21. századi közösségi szolgáltatásokat is kínál, például a háznak lesz egy közös elektromos BMW-je, amit a lakók megosztva használhatnak. A lokáció is kiváló, innen egy utcányira van a Váci út a rengeteg irodával, így a bérbeadásban gondolkodó befektetőknek is több mint ideális ez a különleges pont, és még a metró, valamint a Duna is kellően közel esik ide.

Aki a XIII. kerületet kedveli, és kifejezetten parkos környéket keres, annak a Béke tér környékén is érdemes szétnéznie. Itt találjuk például az épülő Metropolitan Garden lakóházat, melynek különös előnye a pár lépésre található hatalmas zöld park a Florisdorf sétánnyal, ahol teljes felújítás történt nemrég, és egy játszótér is helyet kapott. A családoknak azért is ideális a Metropolitan Garden, mert 2-3 perces sétatávolságra két óvoda is található, valamint a fejlesztő még a ház egyik helyiségét is játszószobává alakítja, kizárólag a házban lakóknak, ha már „szétszedték a gyerekek” a lakást.

Ez esetben is vannak remek community szolgáltatások, mint például a közösségi takarítás vagy fészer, ami ingyenesen igénybe vehető szerszámokat kínál az otthoni barkácsoláshoz. de rengeteg időt spórol a házon belüli, saját nonstop csomagátvételi lehetőség, vagy a lakók általi csereberén alapuló könyvtár is. És ha ez nem lenne elég, lesz egy közös nappali-társalgó, ahol társasági életet élhetnek a lakók, sőt, a ház tágas belső kertjében barbecue, grillező hely lesz a közös kerti sütés-főzéshez.

És a tetőtéri – kis tetőkertes – lakásokból ilyen kilátás lesz:

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)