Szentendrei kuriózum, rendkívüli hangulattal!

A múlt megőrzése fontos szempont egy régi épület rekonstrukciójakor. Sokan szeretnék megtartani otthonuk régmúlt időket idéző hangulatát, archaikus építészeti megoldásait úgy, hogy közben kielégítsék korunk elvárásait is. Fontos, hogy a különleges légkört ne csak a belső terekben teremtsük meg, hanem házhoz tartozó külső térben is.

Szerencsés véletlen, ha a belső térrel, a házat körbeölelő zárt udvarral harmonikus egységet képviselő, atmoszférájában azzal megegyező környezetbe jutunk. Budapest szomszédságában Szentendre az egyetlen település, ami éjjel-nappal árasztja magából az elmúlt évszázadok hangulatát. Ráadásul a város olvasztótégelye – már rómaiak idejétől – számtalan nációnak.

Az itt lakó emberek keze munkája lényegében két évezrede formálja a város gazdag építészeti örökségét, amit a belvárosban minden pillanatban érezhetünk. A kanyargós, macskaköves utcák, a rejtett kis lépcsők és sikátorok semmihez nem fogható hangulata lengi körbe Szentendre belvárosának talán legemblematikusabb házát.

A Szamárhegy egyik legrégebbi épülete, két párhuzamos csendes utca között foglal helyet. A Dunára néző területeken már az ókorban szőlőt termesztettek a rómaiak, a bor pedig a könnyen megmunkálható kőzetekbe vájt pincékben érlelték.

A borászat hagyományait a török idők elteltével a városban megtelepedő dalmátok, szerbek, németek folytatták, és házunk is ennek a régmúltra visszanyúló tevékenységnek adott otthont – egészen a XIX. század utolsó harmadáig. A pincéit és az ott levő kutat valószínű, hogy már az ókorban is használták.

A csehsüveg boltozatos földszinti részek a XVIII. században készültek, az emeleti részt pedig már lakóház funkciónak megfelelve a XIX. század végén építették meg. A ház az 1990-es évek első felében modern anyagok felhasználásával lett újjáépítve, megtartva ez eredeti építészeti formákat.

A házhoz tartozik egy 50 nm-es különálló vendégház is, ami akár a nagyszülői generációnak adhat otthont, szoros közelségben, mégis szeparáltan.

eladó családi ház Szentendre

További képekért kattints a fotóra!

Az épületegyüttes egy harmonikusan kialakított, gyönyörű belső kertet ölel át, ami tökéletes helyszíne lehet a családi, baráti eseményeknek. Összejövetelek megrendezése sem okozhat gondot a házigazdának, hiszen ilyen adottságok mellett, sok további “hangulatkeltő” elemet már nem nagyon kell elhelyezzen.

eladó családi házak agglomeráció

A család minden tagja kiélvezheti az intimitást és a kényelmet az otthon nyújtotta terekben, hiszen 4 hálószoba, három fürdőszoba, egy mosdó, továbbá két nappali, két konyha és egy gardrób is a rendelkezésükre áll.

A képeket nézegetve láthatjuk, hogy az anyaghasználaton kívül, a színekkel is pompásan játszottak. A ház nemcsak a bentlakóknak, hanem a műtárgyaknak is igazi otthona lehet.

7 szobás családi ház

További képekért kattints a fotóra!

A lakótér szerves részét képező pincében található az ősrégi kút is, ami harmonikusan illeszkedik a ház egységes belső terébe.

eladó családi ház Pest megye

A belváros fő problémája az autók utci parkolása, ennél a háznál ez a gondot oldja meg az udvar alatt található, három autó kényelmes elhelyezését szolgáló gépkocsitároló.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)