Szentendrei kuriózum, rendkívüli hangulattal!

A múlt megőrzése fontos szempont egy régi épület rekonstrukciójakor. Sokan szeretnék megtartani otthonuk régmúlt időket idéző hangulatát, archaikus építészeti megoldásait úgy, hogy közben kielégítsék korunk elvárásait is. Fontos, hogy a különleges légkört ne csak a belső terekben teremtsük meg, hanem házhoz tartozó külső térben is.

Szerencsés véletlen, ha a belső térrel, a házat körbeölelő zárt udvarral harmonikus egységet képviselő, atmoszférájában azzal megegyező környezetbe jutunk. Budapest szomszédságában Szentendre az egyetlen település, ami éjjel-nappal árasztja magából az elmúlt évszázadok hangulatát. Ráadásul a város olvasztótégelye – már rómaiak idejétől – számtalan nációnak.

Az itt lakó emberek keze munkája lényegében két évezrede formálja a város gazdag építészeti örökségét, amit a belvárosban minden pillanatban érezhetünk. A kanyargós, macskaköves utcák, a rejtett kis lépcsők és sikátorok semmihez nem fogható hangulata lengi körbe Szentendre belvárosának talán legemblematikusabb házát.

A Szamárhegy egyik legrégebbi épülete, két párhuzamos csendes utca között foglal helyet. A Dunára néző területeken már az ókorban szőlőt termesztettek a rómaiak, a bor pedig a könnyen megmunkálható kőzetekbe vájt pincékben érlelték.

A borászat hagyományait a török idők elteltével a városban megtelepedő dalmátok, szerbek, németek folytatták, és házunk is ennek a régmúltra visszanyúló tevékenységnek adott otthont – egészen a XIX. század utolsó harmadáig. A pincéit és az ott levő kutat valószínű, hogy már az ókorban is használták.

A csehsüveg boltozatos földszinti részek a XVIII. században készültek, az emeleti részt pedig már lakóház funkciónak megfelelve a XIX. század végén építették meg. A ház az 1990-es évek első felében modern anyagok felhasználásával lett újjáépítve, megtartva ez eredeti építészeti formákat.

A házhoz tartozik egy 50 nm-es különálló vendégház is, ami akár a nagyszülői generációnak adhat otthont, szoros közelségben, mégis szeparáltan.

eladó családi ház Szentendre

További képekért kattints a fotóra!

Az épületegyüttes egy harmonikusan kialakított, gyönyörű belső kertet ölel át, ami tökéletes helyszíne lehet a családi, baráti eseményeknek. Összejövetelek megrendezése sem okozhat gondot a házigazdának, hiszen ilyen adottságok mellett, sok további “hangulatkeltő” elemet már nem nagyon kell elhelyezzen.

eladó családi házak agglomeráció

A család minden tagja kiélvezheti az intimitást és a kényelmet az otthon nyújtotta terekben, hiszen 4 hálószoba, három fürdőszoba, egy mosdó, továbbá két nappali, két konyha és egy gardrób is a rendelkezésükre áll.

A képeket nézegetve láthatjuk, hogy az anyaghasználaton kívül, a színekkel is pompásan játszottak. A ház nemcsak a bentlakóknak, hanem a műtárgyaknak is igazi otthona lehet.

7 szobás családi ház

További képekért kattints a fotóra!

A lakótér szerves részét képező pincében található az ősrégi kút is, ami harmonikusan illeszkedik a ház egységes belső terébe.

eladó családi ház Pest megye

A belváros fő problémája az autók utci parkolása, ennél a háznál ez a gondot oldja meg az udvar alatt található, három autó kényelmes elhelyezését szolgáló gépkocsitároló.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Több ezer ember vesz részt a mentésben Törökországban

Több ezer ember vesz részt a mentésben Törökországban

A magyarok már három személyt kihúztak a romok alól.

Matolcsy Györgyék rábólintottak: egyesülhet az MKB és a Takarékbank

Matolcsy Györgyék rábólintottak: egyesülhet az MKB és a Takarékbank

A pénzintézetekből létre jött Magyar Bankholding májustól alakítja ki arculatát.

A Roszatom bemondta: jövőre már épül a Paks II.

A Roszatom bemondta: jövőre már épül a Paks II.

 Az orosz cég vezetője szerint 2024-ben lesz az "első beton öntése".

Tabukat döntött le, és sokak életét könnyítette meg távozásával a lemondott miniszterelnök

Tabukat döntött le, és sokak életét könnyítette meg távozásával a lemondott miniszterelnök

Kimerült és nem tud tovább teljesíteni eddigi szintjén - leegyszerűsítve ezzel indokolta lemondását a jelen idők egyik legnépszerűbb politikusa, Jacinda Ardern.

© 2023 (v2.202102)