Palotanegyed, jobb mint a belváros!

A VIII. kerület vidám, fiatalos és trendi hely, különösen a belvároshoz közel eső fele. Sokakban mégis továbbra is némi negatív érzést kelt, holott például a Palotanegyed egyike a város legszebb negyedeinek. Nevéből is következtethetünk rá, hogy a környéken szebbnél szebb épületekre bukkanhatunk. Mutatjuk, mit találtunk.

A 19. század végén jött létre a kerületnek ezen része, mely mindig is hatalmas presztízzsel bírt. Olyan intézmények kaptak itt helyet, mint a Nemzeti Múzeum, a Régi Képviselőház, a Nemzeti Színház, vagy a Szabó Ervin Könyvtár főépülete. Ez elég is volt ahhoz, hogy az arisztokrácia sorra építse ide palotáit, melyekben ma is gyönyörködhetünk, ha a környéken járunk.

A kerület ezen, kiemelten elegáns része egyre növekvő népszerűségnek örvend, nem csak ez előbb említett történelmi hangulata miatt, hanem a belváros rendkívüli közelségének, illetve a környéken található számtalan kulturális és oktatási intézménynek köszönhetően is.

A következő eladó lakás a Palotanegyed szívében, a körúttól csupán néhány perc távolságra helyezkedik el, méghozzá egy csendes kis zsákutca kétemeletes műemlékházának második emeletén. Már a lépcsőház is magáért beszél…


További fotókért, kattints a képre!

A ház műemlék jellegéből adódóan, a lakás olyan jellegzetességekkel rendelkezik, amit vétek lett volna veszni hagyni, ezért fontos volt a pár évvel ezelőtti felújítás során, hogy úgy alakítsanak ki egy modern, élhető otthont, hogy ezt a jellegét megőrizzék.

Így készült el ez a fiatalos lakás úgy, hogy a nagy belmagasságnak köszönhetően világos, tágas terek jellemzik, de elosztásának köszönhetően teljesen élhető.

A jó méretű, 113 nm-es lakás központi része, egy óriási konyha-étkező, ami olyan tágas, hogy még egy pihenő sarok is helyet kapott benne. Ez a helyiség lehetővé tesz nagyobb baráti összejöveteleket is, hiszen itt aztán tényleg mindenki elfér!

További fotókért, kattints a képre!

Nem csak az étkező, a hálószoba és a nappali is igen nagy terekkel bír, emellett világos, ami pedig az óriási ablakokból beáradó fénynek köszönhető. A nyílászárók is felújításon estek át: méghozzá oly módon, hogy megmaradjanak a régi fa pallótokos megoldások, ami modern eleganciát áraszt, de mindezt úgy, hogy közben jól szigeteljenek is.

További fotókért, kattints a képre!

A három nagy méretű helyiségen kívül, egy valamivel kisebb is kialakításra került, ami jelenleg gardróbként funkcionál, de remek lehetőség egy dolgozószoba berendezésére is. A lakásban egyébként, több helyen is óriási beépített szekrények találhatóak, tehát bőven van hova pakolni, nem kell nagy méretű bútorokkal foglalni a helyet.

Ami a műszaki részét illeti, az is teljes körű felújításon esett át, mely során új vezetékek, akár távolról is vezérelhető fűtésrendszer és egyéb csúcstechnikás berendezések kerültek beépítésre. Mindennek köszönhetően a lakás fenntartási költségei meglehetősen alacsonyak.

További fotókért, kattints a képre!

A képek önmagukért beszélnek, egy kényelmes családi otthonnak, fiataloknak vagy irodának is kiváló. Ha pedig egy jó befektetést keresünk, akkor is jó helyen járunk, hiszen a elhelyezkedésének köszönhetően, könnyen kiadhatjuk.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Este 21 órakor a futball Európa Bajnokság döntőjén drukkolhatnak Spanyolországért, illetve Angliáért a sportrajongók. Vajon ki nyer ma este? 

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

© 2024 (v2.202102)