Környezet- és egészségkímélő otthon a belvároshoz közel

Egyre inkább keressük a környezetbarát megoldásokat. Ha lakáskeresésről van szó, miért tennénk máshogy? Utánanéztünk milyen manapság egy környezetbarát otthon a fővárosban.

A 21. században élünk, így igyekszünk egyre több figyelmet fordítani környezetünk – és ezzel együtt saját és gyermekeink jövőjének – a megóvására.

Szerencsére ma már egyre több lehetőségünk van arra, hogy környezet- és egészségkímélő otthonokba költözzünk. Ez pedig hosszú távon nem csak a természetet és minket kímél, de ezzel együtt a pénztárcánkat is.

Például egy most épülő ökoháznak, az S2 Öko Társasháznak a IX. kerület ad otthont, ami remek választás, hiszen a kerület bár belvároshoz, sőt metróhoz is közeli, mégis jóval több zöldövezeti résszel rendelkezik, így csendesebb és tisztább, mint a szűken vett belvárosi lakóövezetek. Elég csak a közeli Orczy kertre vagy a Népligetre gondolni.

Minden épület, amit felépítünk, majd fűtünk (és hűtünk), hat a környezetére. Az ökoházak esetében a környezetbarát megoldások már az építkezés megkezdésétől fogva jelen vannak.

A Sobieski u. 2-4. új építésű házai geotermikus fűtéssel-hűtéssel rendelkeznek, ezáltal allergiamentesek, környezet- és egészségkímélők. A lakások fűtéséhez és hűtéséhez, valamint a melegvíz előkészítéshez geotermikus energiát, azaz a föld hőjét használják. A rendszer által télen-nyáron biztosított állandó hőmérséklet a legkímélőbb és legegészségesebb az emberi szervezet számára.  A hűtés is hasonlóképpen történik, így az sem igényel jelentős külső energiaforrást. Tudjuk, hogy egy hagyományos klímaberendezésnek a működtetése nyáron, bizony nem olcsó.

Ennek a megoldásnak köszönhetően az új lakók soha többé nem fognak az energiaellátóktól, illetve azok áraitól függeni. Emellett e rendszernek a költsége 50 %-kal kedvezőbb a hagyományos gázfűtéses lakásokénál. Arról pedig még szót sem ejtettünk, hogy ennél a megoldásnál a rendszerben nem történik égés, nincsenek kémények, nincs károsanyag-kibocsátás és környezetszennyezés.

A változatos alaprajzoknak köszönhetően mindenki megtalálhatja tehát a számára megfelelő elosztású és méretű otthont a 21. század elvárásainak megfelelően épített társasház kínálatában. A társasház lakásai pedig nem csak kényelmes otthont de kiváló befektetési lehetőséget is nyújtanak.

Nem csak a környezetünket, önmagunkat és családunkat is megkíméljük, ezek a háza ugyanis allergiamentesek, köszönhetően annak, hogy a rendszer kiküszöböli a porhoz köthető allergéneket.

A cikk megjelenését a ház lakásainak értékesítője támogatta.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Ezúttal az Erste Befektetési Zrt. kapott 15 millió forintos bírságot.

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Nem sok hiányzott, hogy a síszezonban megint csúcsot döntsön az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és ahhoz sem kell sok, hogy utolérjük a németeket.

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Az ingatlan.com és a money.hu közös elemzése.

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett. 

© 2024 (v2.202102)