Környezet- és egészségkímélő otthon a belvároshoz közel

Egyre inkább keressük a környezetbarát megoldásokat. Ha lakáskeresésről van szó, miért tennénk máshogy? Utánanéztünk milyen manapság egy környezetbarát otthon a fővárosban.

A 21. században élünk, így igyekszünk egyre több figyelmet fordítani környezetünk – és ezzel együtt saját és gyermekeink jövőjének – a megóvására.

Szerencsére ma már egyre több lehetőségünk van arra, hogy környezet- és egészségkímélő otthonokba költözzünk. Ez pedig hosszú távon nem csak a természetet és minket kímél, de ezzel együtt a pénztárcánkat is.

Például egy most épülő ökoháznak, az S2 Öko Társasháznak a IX. kerület ad otthont, ami remek választás, hiszen a kerület bár belvároshoz, sőt metróhoz is közeli, mégis jóval több zöldövezeti résszel rendelkezik, így csendesebb és tisztább, mint a szűken vett belvárosi lakóövezetek. Elég csak a közeli Orczy kertre vagy a Népligetre gondolni.

Minden épület, amit felépítünk, majd fűtünk (és hűtünk), hat a környezetére. Az ökoházak esetében a környezetbarát megoldások már az építkezés megkezdésétől fogva jelen vannak.

A Sobieski u. 2-4. új építésű házai geotermikus fűtéssel-hűtéssel rendelkeznek, ezáltal allergiamentesek, környezet- és egészségkímélők. A lakások fűtéséhez és hűtéséhez, valamint a melegvíz előkészítéshez geotermikus energiát, azaz a föld hőjét használják. A rendszer által télen-nyáron biztosított állandó hőmérséklet a legkímélőbb és legegészségesebb az emberi szervezet számára.  A hűtés is hasonlóképpen történik, így az sem igényel jelentős külső energiaforrást. Tudjuk, hogy egy hagyományos klímaberendezésnek a működtetése nyáron, bizony nem olcsó.

Ennek a megoldásnak köszönhetően az új lakók soha többé nem fognak az energiaellátóktól, illetve azok áraitól függeni. Emellett e rendszernek a költsége 50 %-kal kedvezőbb a hagyományos gázfűtéses lakásokénál. Arról pedig még szót sem ejtettünk, hogy ennél a megoldásnál a rendszerben nem történik égés, nincsenek kémények, nincs károsanyag-kibocsátás és környezetszennyezés.

A változatos alaprajzoknak köszönhetően mindenki megtalálhatja tehát a számára megfelelő elosztású és méretű otthont a 21. század elvárásainak megfelelően épített társasház kínálatában. A társasház lakásai pedig nem csak kényelmes otthont de kiváló befektetési lehetőséget is nyújtanak.

Nem csak a környezetünket, önmagunkat és családunkat is megkíméljük, ezek a háza ugyanis allergiamentesek, köszönhetően annak, hogy a rendszer kiküszöböli a porhoz köthető allergéneket.

A cikk megjelenését a ház lakásainak értékesítője támogatta.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kiderült, miért kapott a nyakába bírságot itthon a Ryanair

Kiderült, miért kapott a nyakába bírságot itthon a Ryanair

A hatóság szerint nem is neki kell adóznia.

Már alig lehet követni a drágulást a mezőgazdasági áraknál

Már alig lehet követni a drágulást a mezőgazdasági áraknál

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.

Rossz hír a vevőknek: nem csökkennek a lakásárak, hiába várják ezt sokan

Rossz hír a vevőknek: nem csökkennek a lakásárak, hiába várják ezt sokan

Országosan a legtöbb megyében és a főváros nagy részén is kitartanak az eladók az árak mellett, szinte alig engednek 2-3 százalékot. Kelet-Magyarországon viszont nőtt az alku mértéke.

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Lehet rendkívüli nyugdíjemelés, ha tényleg 20 százalék lesz az infláció? Klasszis podcast

Erre és még sok más kérdésre keresték a választ legújabb Klasszis podcast műsorunkban kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő és Székely Sarolta felelős szerkesztő.

© 2022 (v2.202102)