Újlipótváros gyöngyszemei

Újlipótváros: a Jászai Mari tér, a Nyugati tér és a Dráva utca által határolt, a Duna-parti Szent István park környékével fémjelzett hangulatos városrész sokak kedvence, hiszen a maga bájával kitűnik a kedvelt pesti kerületrészek közül is. Ez az ingatlanok árán is meglátszik, Újlipótváros sohasem volt olcsó, de az elmúlt években a pesti oldal egyik legdrágább kerületrészévé vált, talán csak az Andrássy út környéke és az V. kerület előzi le árakban.

Míg Pest többi belső kerülete korábban épült ki, Újlipótváros építészetében is eltér a megszokottól. A környéken járva feltűnhet, hogy erre sokkal jobb állapotban lévő házakat találunk. Ez annak tudható be, hogy jóval késöbb, csak az 1930-as évekre jött létre az a városkép, ami ma is látható, akkoriban pedig a “modern építészet” a Bauhaus volt, így ezek a házak hódítottak.

A városrész másik szembetűnő jelensége, hogy itt bármerre is fordulunk, olyan hangulatos kis kávézókkal, éttermekkel teli utcákba botlunk, mint a Pozsonyi út. De nem csak itt, a környéken mindenhol sorra nyílnak a jobbnál jobb, és különlegesebbnél különlegesebb vendéglátóegységek.
Ha mindez nem lenne elég, innen 3 perc a Margit-sziget, a Vígszínház vagy a Szent István park, így egész évben helyben biztosított a legmagasabb nívójú élet – sőt parkolás szempontjából valamivel könnyebb lesz a helyzetünk, mint a körúttól még bejjebb. De fontos, hogy akár a legszűkebben vett belvárosból, innen is rövid időn belül odaérünk bárhová: a 4-6-os villamos és a metró közelsége gyors közelekdést biztosít az itt lakó autómentességet hirdető embereknek.

Ezek után nem is csoda, ha olyan sokan vágynak a környékre, nem igaz?! Körülnéztünk hát, milyen szép eladó lakásokat találni erre.

Válogatásunk első tagja ez a körúton található, nagy légterű elegáns lakás.
Az ingatlant a tulajdonos igényesen felújította és sok extrával elláta, többek között külön nagy gardróbszoba is beépítésre került. A lakáshoz tartozik egy 9 négyzetméteres erkély is, ahonnan rálátni a körútra.

Ez a szintén szépen felújított lakás ugyancsak a Szent István körúton található.  A bútorozott, gépesített 2,5 szobás, gardróbos egyedi módon megtervezett luxuslakás modern, wifis holland nobo panelekkel van felszerelve. Azaz a fűtésrendszere akár távolról, telefonról is vezérelhető.

A Visegrádi utcában, közel a Szent István parkhoz találtuk ezt a magas minőségben felújított világos, csendes, negyedik emeleti, amerikai konyhássá alakított nappali + 2 hálószobás, duplakomfortos elegáns lakást.

Válogatásunk utolsó lakása egy gyönyörű századfordulós ház első emeletén található fiatalos otthon. A lakásban nappali és két szoba is található valamint tágas fürdőszoba amiben zuhanyzó és kád egyaránt ki lett alakítva. A felújított lakásban minden ki lett cserélve és a felújítás óta nem is lakott itt senki, így gyakorlatilag egy teljesen új lakásba költözhetünk.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Az orosz-ukrán háború 881. napja volt a keddi. Mi történt az elmúlt órákban?

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

54 hektáros falu lesz a magyar csapat otthona is.

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

A 29. héten kifejezetten csendesen alakultak a nézettségi adatok, azonban így is kisebb meglepetés született.

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Leszállítanak három Leopardot kedden a magyar honvédségnek.

© 2024 (v2.202102)