Újpesti otthon: ahol égig érnek a fák!

Szerencsére egyre több tervező és kivitelező cég felismerte, mennyire fontos otthonunk kiválasztásánál a kellemes zöld környezet. Ezért ma már szinte nincs olyan projekt, melynek ne lenne része a parkosítás, vagy kis kertek létrehozása a társasházak körül. Újpesten azonban egészen egyedi megoldás kapcsolja össze a modern, ég felé törő magasházakat és az élő természetet.

Újpest leghangulatosabb részén, a Váci, az Árpád-, illetve az István út által határolt területen épül a főváros egyik legkülönlegesebb lakóparkja. Az új társasházak egyik érdekessége, hogy a tervezők nem csupán zöld környezetet álmodtak meg, hanem egy függőleges ligetet.

Az épületek homlokzatán 170 fát, az erkélyeken végig futó ládákban összesen 3 kilométernyi cserjét ültetnek el. Az házak köré is több száz növény kerül beültetésre. Égtájak szerint más-más növényeket választottak, illetve örökzöldeket és lombhullatókat egyaránt, így évszakonként más arcát mutatja a lakópark. Ez a gyönyörű zöld terület és a sok növény azonban a lakók számára nem jár feladatokkal, az öntözésről automata rendszer gondoskodik.

A Metrodom Panoráma nevet sem véletlenül kapta a lakópark, hiszen a 17 emeletes tornyokból lélegzetelállító kilátás nyílik a budai hegyekre, a városra, illetve a Dunára. Minden épület tágas, elegáns előtérrel rendelkezik, a lakókat pedig mindenhol, illetve épületenként egy-egy klubszobával, ahol a lakók összegyűlhetnek meccset nézni, játszani, vagy csocsózni.

A lakópark a Szent István térhez kapcsolódva, részben új városközpontja lesz a környéknek. A négy 55 méteres torony által határolt sétálóteret különféle szolgáltatásokat kínáló üzletek, élelmiszerbolt, fitneszterem, étterem, cukrászda, kávézó, gyógyszertár veszi közre, ahol a környéken élők mindent megtalálnak. Ez a rész az autós forgalom elől teljesen elzárt, a sok ülőhelyet kínáló tér és a kis játszótér teljes egészében a gyalogosoké lesz.

Az első épületbe várhatóan még év vége előtt beköltözhetnek a lakók, de az utolsó ütem is átadásra fog kerülni valamikor jövő év elején. Bár a lakások többsége már elkelt, az új otthont keresők még mindig jelentős, 160 lakásos kínálatból választhatnak.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta.

 


© 2024 (v2.202102)