Óbuda: ahol a város találkozik a természettel

Panoráma a budai oldalon végighúzódó hegyvonulatokra, kellemes zöld környezet és mégis könnyen és gyorsan megközelíthető belváros. Bizony, akad ilyen hely. A kulcsszó: Óbuda.

Egyre kevesebb az olyan új beruházás, ahol a város közelsége egyúttal a természet közelségével is találkozik. Mi ezúttal Óbudán találtunk egy efféle épületet, sőt, egy egész lakóparkot. A kellemes városrészben ugyanis folyamatban van egy beruházás, melynek célja nem más, minthogy közel hozza a város belsőbb részeit és a természetes környezetet egy különleges projekt keretében.

Az Óbuda-Testvérhegy Lakókert Óbuda csendes zöldövezeti részén, a Magyar Országos Levéltár Lángliliom utcai épületének szomszédságában helyezkedik el. A Bécsi úti 1-es villamos végállomástól autóval ca. 5-6, busszal ca. 9-10 percnyire. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően tehát könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. De akár elővárosi vasúttal is indulhatunk az Aranyvölgy megállótól, ahonnan a vonat pár perc alatt az Újpest Városkapuhoz visz, ahonnan a 3-as metróval a Váci út irodái és plázái, de a belváros is igen könnyen, kényelmesen és gyorsan elérhető.

Az épületegyüttesre letisztult és elegáns, modern külső-belső megjelenés jellemző, amely harmonizál a természetes, illetve a már megépített környezettel. Az Óbuda-Testvérhegy Lakókert területén változatos növényekkel beültetett belső park kerül kialakításra, mely biztosítja lakók számára a kellemes környezetet. A projekt során 5 lépcsőház kerül átadásra mintegy 98 lakás kialakításával, melyek között a 40 nm-estől egészen a 170 nm-es lakásokig változatos méretben, elrendezésben megtalálhatóak. Az épületek pinceszintjén illetve a földszinten teremgarázsok, gépkocsi beállók és tároló helyiségek kaptak helyet.

A lakópark négy, illetve öt lakószintes kialakítású lépcsőházaiban személyfelvonó kerül kialakításra, mely a teremgarázs szintekről a legfelső emeletig biztosítja a kényelmes, biztonságos közlekedést. Az emeleti lakások mindegyikéhez erkély vagy tetőterasz kapcsolódik, míg a földszinti lakásokhoz kizárólagos használatú kertek tartoznak.

A modern és esztétikus kialakítás mellett, az energiatakarékosság is fontos szerepet kapott. Az épületek fűtési és hűtési rendszere a legmodernebb föld-hőszondás technológia alkalmazásával kerül kialakításra így a téli fűtési energia kb. 70%-át, a nyári hűtési energia 70-80%-ás a talajból nyert megújuló energiaforrás felhasználásával történik, csökkentve a rezsiköltségeit.

Az épület már szerkezetkész, így az új tulajdonosok és az érdeklődök egy nyíltnap keretében járhatták be az épületet nemrégiben, azóta pedig kezdetét vették a belső munkálatok is.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)