Óbuda: ahol a város találkozik a természettel

Panoráma a budai oldalon végighúzódó hegyvonulatokra, kellemes zöld környezet és mégis könnyen és gyorsan megközelíthető belváros. Bizony, akad ilyen hely. A kulcsszó: Óbuda.

Egyre kevesebb az olyan új beruházás, ahol a város közelsége egyúttal a természet közelségével is találkozik. Mi ezúttal Óbudán találtunk egy efféle épületet, sőt, egy egész lakóparkot. A kellemes városrészben ugyanis folyamatban van egy beruházás, melynek célja nem más, minthogy közel hozza a város belsőbb részeit és a természetes környezetet egy különleges projekt keretében.

Az Óbuda-Testvérhegy Lakókert Óbuda csendes zöldövezeti részén, a Magyar Országos Levéltár Lángliliom utcai épületének szomszédságában helyezkedik el. A Bécsi úti 1-es villamos végállomástól autóval ca. 5-6, busszal ca. 9-10 percnyire. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően tehát könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. De akár elővárosi vasúttal is indulhatunk az Aranyvölgy megállótól, ahonnan a vonat pár perc alatt az Újpest Városkapuhoz visz, ahonnan a 3-as metróval a Váci út irodái és plázái, de a belváros is igen könnyen, kényelmesen és gyorsan elérhető.

Az épületegyüttesre letisztult és elegáns, modern külső-belső megjelenés jellemző, amely harmonizál a természetes, illetve a már megépített környezettel. Az Óbuda-Testvérhegy Lakókert területén változatos növényekkel beültetett belső park kerül kialakításra, mely biztosítja lakók számára a kellemes környezetet. A projekt során 5 lépcsőház kerül átadásra mintegy 98 lakás kialakításával, melyek között a 40 nm-estől egészen a 170 nm-es lakásokig változatos méretben, elrendezésben megtalálhatóak. Az épületek pinceszintjén illetve a földszinten teremgarázsok, gépkocsi beállók és tároló helyiségek kaptak helyet.

A lakópark négy, illetve öt lakószintes kialakítású lépcsőházaiban személyfelvonó kerül kialakításra, mely a teremgarázs szintekről a legfelső emeletig biztosítja a kényelmes, biztonságos közlekedést. Az emeleti lakások mindegyikéhez erkély vagy tetőterasz kapcsolódik, míg a földszinti lakásokhoz kizárólagos használatú kertek tartoznak.

A modern és esztétikus kialakítás mellett, az energiatakarékosság is fontos szerepet kapott. Az épületek fűtési és hűtési rendszere a legmodernebb föld-hőszondás technológia alkalmazásával kerül kialakításra így a téli fűtési energia kb. 70%-át, a nyári hűtési energia 70-80%-ás a talajból nyert megújuló energiaforrás felhasználásával történik, csökkentve a rezsiköltségeit.

Az épület már szerkezetkész, így az új tulajdonosok és az érdeklődök egy nyíltnap keretében járhatták be az épületet nemrégiben, azóta pedig kezdetét vették a belső munkálatok is.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)