Újbuda az egyik leggyorsabban fejlődő kerület: szeretnél itt lakni?

Újbuda, azaz a XI. kerület a város egyik leggyorsabban, legdinamikusabban fejlődő része lett az elmúlt három-négy évtizedben, nem is csoda, hogy ma – 2005 óta hivatalosan már Újbuda – a főváros legnépesebb kerülete. Sok új lakás is épül itt. Mégis kevesen tudják, hogy a főváros nyugati kapuja csak 1930-ban jött létre hivatalosan Szentimreváros néven. Hatalmas mai területét csak 1950-ben nyerte el, amikor Nagy-Budapest létrehozásakor hozzácsatolták Albertfalvát és Kelenvölgyet. 

Újbuda belsőbb része különösen kitüntetett szerepet kapott a Lágymányosi (ma Rákóczi) híd megépülésével, valamint a 4-es metró elkészültével és az egyes villamos vonalának meghosszabbításával; illetve jelenleg is folyik a Kelenföldi Pályaudvar környékének teljes átépítése, kiépítése, ami még tovább erősítette, illetve erősíti Újbuda szerepét. No meg az Infopark és a Kopaszi gát teljes kiépülése, valamint a Szerémi út felértékelődése látványos volt az utóbbi években.

Újbuda e belső, legfelkapottabb részén, a Budafoki út, Barázda utca- Szerémi út – Galvani utca által határolt részen épül Budapest egyik legigényesebb lakóparkja is, az Elite Park. Elhelyezkedése sok szempontból is kiváló, innen sétatávolságra találjuk a Duna-partot, több bevásárlóközpont is van a környéken, és a szórakozásért sem kell messzire utazni. A közelben található többek között a Fonó Budai Zeneház, a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája is.

A beruházás 3 ütemben valósul meg, melynek első üteme 268 lakással jelenleg épül, méghozzá azzal a céllal, hogy környék építészeti arculatának meghatározójává váljon. Mindamellett, hogy igényes, élhető otthonokat nyújtson a lakáskereső párok, családok és persze a befektetők számára is.

Az első ütemben egy különleges U alakú épület épül meg, mely 4 lépcsőházával összesen 268 lakásnak ad helyet. Minden lakás rendelkezik erkéllyel, terasszal, a földszinti lakások pedig kertkapcsolattal. A lakáskínálatban fiatalos garzonlakások, CSOK-ra is alkalmas nagylakások, illetve nagy teraszos penthouse lakások is egyaránt megtalálhatóak.

Az épület földszintjén üzlethelyiségek, tárolók kapnak helyet, míg a pinceszinten parkolóhelyek kerülnek kialakításra. Az épületek közötti beépítetlen részeken zöld területeket alakítanak ki, és a gyerekek számára játszótér lesz.

A lakások több mint, 85%-a már elkelt, de akad még néhány szabad lakás azok számára, akik jó közlekedés mellett keresnek minőségi otthont, vagy befektetés céljából vásárolnának jól kiadható lakást.

 

A cikk az ingatlan értékesítőjének támogatásával készült.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Aggódnak a magyarok, a többiekkel egyetemben

Aggódnak a magyarok, a többiekkel egyetemben

Aggódnak a vásárlók, félnek az infláció visszatérésétől.

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Letette az esküt Magyarország 7. köztársasági elnöke, ezután mondott „székfoglaló” beszédet.

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Az ellenzék kivonult, de így is megválasztották az új köztársasági elnököt.

© 2024 (v2.202102)