Újbuda az egyik leggyorsabban fejlődő kerület: szeretnél itt lakni?

Újbuda, azaz a XI. kerület a város egyik leggyorsabban, legdinamikusabban fejlődő része lett az elmúlt három-négy évtizedben, nem is csoda, hogy ma – 2005 óta hivatalosan már Újbuda – a főváros legnépesebb kerülete. Sok új lakás is épül itt. Mégis kevesen tudják, hogy a főváros nyugati kapuja csak 1930-ban jött létre hivatalosan Szentimreváros néven. Hatalmas mai területét csak 1950-ben nyerte el, amikor Nagy-Budapest létrehozásakor hozzácsatolták Albertfalvát és Kelenvölgyet. 

Újbuda belsőbb része különösen kitüntetett szerepet kapott a Lágymányosi (ma Rákóczi) híd megépülésével, valamint a 4-es metró elkészültével és az egyes villamos vonalának meghosszabbításával; illetve jelenleg is folyik a Kelenföldi Pályaudvar környékének teljes átépítése, kiépítése, ami még tovább erősítette, illetve erősíti Újbuda szerepét. No meg az Infopark és a Kopaszi gát teljes kiépülése, valamint a Szerémi út felértékelődése látványos volt az utóbbi években.

Újbuda e belső, legfelkapottabb részén, a Budafoki út, Barázda utca- Szerémi út – Galvani utca által határolt részen épül Budapest egyik legigényesebb lakóparkja is, az Elite Park. Elhelyezkedése sok szempontból is kiváló, innen sétatávolságra találjuk a Duna-partot, több bevásárlóközpont is van a környéken, és a szórakozásért sem kell messzire utazni. A közelben található többek között a Fonó Budai Zeneház, a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája is.

A beruházás 3 ütemben valósul meg, melynek első üteme 268 lakással jelenleg épül, méghozzá azzal a céllal, hogy környék építészeti arculatának meghatározójává váljon. Mindamellett, hogy igényes, élhető otthonokat nyújtson a lakáskereső párok, családok és persze a befektetők számára is.

Az első ütemben egy különleges U alakú épület épül meg, mely 4 lépcsőházával összesen 268 lakásnak ad helyet. Minden lakás rendelkezik erkéllyel, terasszal, a földszinti lakások pedig kertkapcsolattal. A lakáskínálatban fiatalos garzonlakások, CSOK-ra is alkalmas nagylakások, illetve nagy teraszos penthouse lakások is egyaránt megtalálhatóak.

Az épület földszintjén üzlethelyiségek, tárolók kapnak helyet, míg a pinceszinten parkolóhelyek kerülnek kialakításra. Az épületek közötti beépítetlen részeken zöld területeket alakítanak ki, és a gyerekek számára játszótér lesz.

A lakások több mint, 85%-a már elkelt, de akad még néhány szabad lakás azok számára, akik jó közlekedés mellett keresnek minőségi otthont, vagy befektetés céljából vásárolnának jól kiadható lakást.

 

A cikk az ingatlan értékesítőjének támogatásával készült.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tíz év után újra visszatérhet a kötvényalapok aranykora

Tíz év után újra visszatérhet a kötvényalapok aranykora

Egy lakás bérbeadása már nem biztos, hogy versenyképes a tíz éves fix állampapír 7,5 százalékos forinthozamával, ráadásul az ingatlanok ára is csökkenhet.

Újabb ukrán várost foglaltak el az oroszok, Moszkva ismét rakétát tesztel – A háború 94. napja

Újabb ukrán várost foglaltak el az oroszok, Moszkva ismét rakétát tesztel – A háború 94. napja

Szeverodonyeckben az ukránok szerint komoly harcok folynak, Putyin nyugati államfőkkel tárgyalt.

Az osztrák autóklubok kiakadtak az új magyar tankolási szabályokon

Az osztrák autóklubok kiakadtak az új magyar tankolási szabályokon

Nem tartják jogszerűnek a benzinturizmus ilyen jellegű megfékezését. 

Vendég lenne, csak séf meg felszolgáló nincs – Munkaerőpiaci helyzet a turizmusban és a vendéglátásban

Vendég lenne, csak séf meg felszolgáló nincs – Munkaerőpiaci helyzet a turizmusban és a vendéglátásban

Erről a témáról, pályázatokról és több kutatás eredményéről esett szó a VIMOSZ legutóbbi konferenciáján.

© 2022 (v2.202102)