Egyetemekhez közel, most még kitűnő áron

Most a piac egyik legjobb ár-érték arányú befektetési, illetve lakhatási lehetőségére lelhetünk a teljesen megújult, új építéssel teletűzdelt IX. kerületben, nem messze a Klinikák és a Nagyvárad tér metrómegállótól. Az épület ráadásul hőszivattyús, azaz nem csak szuper árral, de filléres rezsivel is csábít.

Sok-sok ígéretes lehetőségbe botlottunk már Budapest-szerte, de aki az új építésű, modern lakások közt keresgél a pesti belváros közvetlen közelében, annak sok szempontból kifejezetten előnyös a IX. kerület központi része. Különösen, ha még az öt százalékos áfa előnyét is élvezni akarja és kisebb, kétszobás új lakást szeretne akár 800 ezer forint alatti négyzetméteráron megvenni – de ne szaladjunk ennyire előre.

Az új építésű társasházakkal immár alaposan teletűzdelt, és egyben zöld terek, parkok sokaságával rendelkező IX. kerületben, közel a Klinikák és a Nagyvárad tér metrómegállóhoz leltünk rá egy, a Márton utca 10-es szám alatt épülő házra. A Gama Residence névre keresztelt társasház annak ellenére, hogy rendkívül jó közlekedéssel rendelkező helyen, mégis kifejezetten zajmentes és békés környezetben épül. A Mester utca és a Haller utca találkozásától egy karnyújtásnyira, a Márton utca és az azt keresztező Gát utca ugyanis egyaránt kis forgalmú mellékutcák.

Azaz a csend és a nyugalom itt a kiváló közlekedés közelségével párosul. Ha pedig ez a két nagyon fontos tényező nem lett volna elég, akkor ez az új ház, a jó környék, a modern és igényes kivitelezés, valamint az okos otthon és a hőszivattyús szolgáltatások ellenére is kifejezetten jó áron keresi vevőit.
Az eladási ár, illetve az áfa-tartalom szempontjából legkedvezőbb fizetési ütemezéssel, a 99-1-es módozattal egy kétszobás, teraszos otthon négyzetméterára már 800 ezer forint alatt kezdődik. Ez pedig kifejezetten ritka ma, egy ilyen jó lokáció esetén.

Ráadásul a projektet hitelező OTP Banknál még akkor is van lehetőség hitelből vásárolni, ha valaki a még csak készülő lakás vételárának 99-át december végéig kifizetné, hogy ezáltal hozzájusson a kedvezményes áfa-tartalomból eredő, jellemzően 12-13 százalékos árkedvezményhez! Ez a konstrukció is egyedivé teszi a kínálatot.

A közlekedési lehetőségeket érdemes részletesen is kifejteni, ugyanis nem csak a két metró van sétatávolságra, hanem két kötött pályás villamosmegálló is 300 méterre, azaz 3-4 percnyi sétára van a háztól: a 2-es, 24-es valamint a 28, 37, 51 és 51A jelű villamosok megállója. Melyekkel akár a 4-6-villamosok, akár a 3-as metró percek alatt elérhető azaz a főváros legbelsőbb részeire is villámsebesen, forgalmi dugók esetén is könnyű eljutást biztosít.

Természetesen a környék boltokkal, intézményekkel is kiemelten ellátott, kifejezetten közel van a menő Corvin negyed, a SOTE, a Lurdy ház (szintén mozival, intézményekkel) és a Milleniumi Városközpont (Művészetek Palotája, Nemzeti Színház, vagy a Duna part is). De a Népligeten, a Füvészkerten és az Orczy kerten túl két kellemes kisebb park (Kerekerdő Park, Haller Park) van pár lépésnyire. Közértek, a körúti intézmények, bölcsődék, óvodák és iskolák, valamint egyetemek pedig számolatlanul elérhetők 5-10, vagy 15 percen belül sétával vagy tömegközlekedéssel. A diáklakásokban utazó befektetőket Budapest legnagyobb és legfontosabb egyetemei vonzhatják ide: közel az említett SOTE, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, de a Corvinus (Közgáz) és a BME épületei sincsenek innen negyed óránál messzebb. Közel vannak ide kórházak, a Dandár gyógyfürdő, vagy a Budapest Park is.

Az épület sem semmi: modern, letisztult megoldásokkal és a legkorszerűbb, hőszivattyús fűtés-hűtéssel télen-nyáron jó klímát, de egyúttal alacsony rezsit is biztosít. Vannak itt egy-két, de 3-4 szobás lakások is, hatalmas választékban. A műszaki átadás 2021 májusában várható, az építkezés pedig éppen a napokban indul.

A cikk az ingatlan értékesírtőjének megbízásából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Érdekes módszerrel derítették ki a kutatók, hogyan alakulhatott a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt kétezer évben. 

© 2024 (v2.202102)