Hogyan válasszunk tényleg kiváló minőségű új lakást!?

Mitől jó birtokolni egy új lakást? Attól, hogy hosszú-hosszú évekig nincsen vele érdemi probléma. Ez azonban csak a gondosan, minőségi építőanyagokból és gépészeti szerelvényekből, megfelelő szakmai gondossággal életre keltett, jó referenciákkal bíró kivitelezők által épített társasházakra igaz. Megmutatjuk, hogyan lelhetünk rá ilyenre, sőt, Angyalföldről egy példát is hozunk.


Nem is olyan régen egy amolyan városi legenda terjedt az építőanyag kereskedésekben. E szerint a nagyban vásárló, visszatérő vevőknek szegezett kérdés rendszerint úgy hangzott, hogy a megvásárolandó, beépítésre kerülő anyagok „saját részre lesznek, vagy megteszi a legeslegolcsóbb is”.

Azt, hogy ezek a beszélgetések mennyire rendszeresen történtek, történnek meg, nem tudjuk. Ugyanakkor az bizonyos, hogy egy új lakást vásárló és az építtető között erős bizalomnak kell lennie abban a tekintetben, hogy a kivitelező, illetve az építtető „nem spórolja ki az anyagot” a lakásokból. Az egyre drágább házépítések idején a kérdés még inkább releváns.

Természetesen ilyenkor érdemes olyan építtetőt keresni, aki nem csak úgy általában, hanem konkrétan, ellenőrizhető módon rendelkezik referenciával egy-egy új építés esetén. Érdemes tehát az igényesebbeknek arrafelé körülnézni, amerre bizonyos, látható, sőt kézzelfogható, hogy az építtető milyen minőségben, milyen anyagokkal dolgozott.

A legjobb tipp erre, ha olyan új lakást nézünk, ahol az adott környéken már több házat is felépített a szóban forgó vállalkozás. Példának álljon itt most a város talán legnépszerűbb újlakás-építési környéke, Angyalföld.

A Tatai út közelében található Kucsma utca legtöbb újépítésű társasházát (lásd a legújabb, most épülőt a lentebbi képen) például egy olyan cégcsoport neve fémjelzi, akik 2003 óta foglalkoznak társasházi projektek teljes körű szervezésével és lebonyolításával, és a Kucsma utca több lakóházán kívül eddig tizenegy társasházi projektet valósítottak meg a XI., a III. és a IV. kerületekben is.

A Kucsma utcában pedig helyben megtekinthető a szakmai odafigyelésnek, gondosságnak és nem utolsósorban a beruházó magas és színvonalas igényeinek köszönhető remek és szép a Kucsma utca 10-es a 11-es és a 13-15. szám alatti, kedves kis épületek minősége. Sőt, a jelenleg is kivitelezés alatt álló Kucsma utca 12. szám alatti épület kellemes, modern lakásai is.
Idén augusztusban indult el tehát a Kucsma utca 14-es szám alatti, az előző beruházásokhoz hasonlóan igen nívós kategóriájú társasház építése is, ahol most akár 16 százalékos árelőnnyel is megvásárolhatóak az élhető, szerethető új lakások. Méghozzá nyugodt, harmonikus, zöldövezeti környezetben!

És persze nem csak a kivitelezés alaposságáról és pontosságáról, hanem a meglehetősen modern technológiák és a kiváló, elismerésre méltó anyagok használatáról is szó van, ötvözve természetesen a kifogástalan minőséggel.

Természetesen, aki jártas kicsit az építőiparban az tudja, hogy korántsem elhanyagolható a beton, a tégla, a szigetelés és a válaszfalak is megbízható gyártótól kikerült, jó minőségű anyagokból legyenek, de a villanyszerelési, valamint a fűtési és a vízrendszerben használt anyagok magas színvonalán is sok múlik.

Tehát mitől jó egy új lakás? Röviden, tömören attól, hogy a lakók kényelme és nyugalma hosszútávon biztosított, pontosabban, az otthona szemszögéből a tulajdonos problémamentes évtizedekre számíthat – köszönhetően a kivitelezés maximálisan elvárt színvonalú minőségének.

A cikk a Kucsma 14-es társasház értékesítőjének megbízásából készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

A DK azonnali költségvetési átcsoportosítást követel, hogy a kórházak biztosítani tudják a legalapvetőbb feltételeket a betegek gyógyításához.

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu.

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Alcsútdobozon ezúttal az arborétum és a golfpálya szomszédságában vett 8,6 hektár (86 ezer négyzetméter) földet id. Orbán Győző.

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is.

© 2024 (v2.202102)