Kuriózum: Makovecz stílusú kétlakásos ház a pesti kertvárosban

Egy igazi kuriózumra, egy egyedi tervezésű kétlakásos családi házra bukkantunk a Budapest kertvárosi részén. Most egy egyedi pesti lehetőséget mutatunk az igényes otthont keresőknek!

A XVII. kerületi Emlék utca környékén találtunk egy különleges lehetőséget. Ezt a családi házat a Kossuth- és Ybl díjas, híres tervező, Makovecz Imre tanítványa tervezte, így látványos egyedi megoldások jellemzik.

Karakteres megjelenésében szembetűnő a természetes építőanyag használat, a különleges látványelemek, és persze a sok faburkolat, mely egyértelműen a híres építész stílusjegyeit mutatja.

A családi ház két lakrésszel rendelkezik, így tökéletes választás azoknak is, akik két generáció számára keresnek otthont. A ház három szinten összesen 300 négyzetméternyi lakóterületet biztosít, amely pontosan feleződik, így lakásonként 150 négyzetméter áll rendelkezésre, melyből 50 nm a garázsszint. A legalsó szinten, az autóbeálló mellett, hobbiszoba és praktikus, zuhanyzóval felszerelt mosókonyha is található.

A garázsból és a kertből egyaránt megközelíthető az első lakószint, ahol lakásonként amerikai konyhás nappali, étkező, kamra, valamint két terasz található. A tágas nappaliban egyedi tervezésű kandallót, illetve cserépkályhát helyzetek el.

Az épület harmadik szintje ad otthont lakásonként a három hálószobáknak, a gardróbszobának, a kádas fürdőszobának és két erkélynek.

A ház tervezése és építése során minden részletre odafigyeltek és kizárólag minőségi anyagokkal dolgoztak. A nyílászárók és üvegfelületek hőszigeteltek, a bejárati ajtó és a tetőtéri ablakok fából készültek, ezen felül számtalan egyedi és izgalmas megoldás jellemzi a házat.

Az épületet körülvevő füvesített kert méreténél fogva akár díszkert és sziklakert kialakítására is alkalmas, de elfér itt szaletli vagy medence is.

A ház kialakításából adódóan rengeteg lehetőséget rejt magában. Tökéletesen alkalmas két generáció számára, egybenyitással pedig egy nagy, igazán impozáns otthon kialakítására, de üzleti célú lehetőségek is vannak benne. Jó választás orvosi rendelőnek, magánklinikának, irodának vagy más vállalkozás helyszínének, központjának is.

Ez az egyedi tervezésű ingatlan igazi kuriózumnak számít, melyből nem találni sokat errefelé.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője, a Balla Ingatlan támogatta. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

Mutatjuk, mit küld fegyverek helyett Ukrajnába az Orbán-kormány

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat.

Siker: van pénz Budapest számláján

Siker: van pénz Budapest számláján

A túlélőprogram sikeres volt, a fővárosi önkormányzat számlája pozitívba lendült át és azon jelenleg 39,7 milliárd forint van.

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

© 2023 (v2.202102)