Kuriózum: Makovecz stílusú kétlakásos ház a pesti kertvárosban

Egy igazi kuriózumra, egy egyedi tervezésű kétlakásos családi házra bukkantunk a Budapest kertvárosi részén. Most egy egyedi pesti lehetőséget mutatunk az igényes otthont keresőknek!

A XVII. kerületi Emlék utca környékén találtunk egy különleges lehetőséget. Ezt a családi házat a Kossuth- és Ybl díjas, híres tervező, Makovecz Imre tanítványa tervezte, így látványos egyedi megoldások jellemzik.

Karakteres megjelenésében szembetűnő a természetes építőanyag használat, a különleges látványelemek, és persze a sok faburkolat, mely egyértelműen a híres építész stílusjegyeit mutatja.

A családi ház két lakrésszel rendelkezik, így tökéletes választás azoknak is, akik két generáció számára keresnek otthont. A ház három szinten összesen 300 négyzetméternyi lakóterületet biztosít, amely pontosan feleződik, így lakásonként 150 négyzetméter áll rendelkezésre, melyből 50 nm a garázsszint. A legalsó szinten, az autóbeálló mellett, hobbiszoba és praktikus, zuhanyzóval felszerelt mosókonyha is található.

A garázsból és a kertből egyaránt megközelíthető az első lakószint, ahol lakásonként amerikai konyhás nappali, étkező, kamra, valamint két terasz található. A tágas nappaliban egyedi tervezésű kandallót, illetve cserépkályhát helyzetek el.

Az épület harmadik szintje ad otthont lakásonként a három hálószobáknak, a gardróbszobának, a kádas fürdőszobának és két erkélynek.

A ház tervezése és építése során minden részletre odafigyeltek és kizárólag minőségi anyagokkal dolgoztak. A nyílászárók és üvegfelületek hőszigeteltek, a bejárati ajtó és a tetőtéri ablakok fából készültek, ezen felül számtalan egyedi és izgalmas megoldás jellemzi a házat.

Az épületet körülvevő füvesített kert méreténél fogva akár díszkert és sziklakert kialakítására is alkalmas, de elfér itt szaletli vagy medence is.

A ház kialakításából adódóan rengeteg lehetőséget rejt magában. Tökéletesen alkalmas két generáció számára, egybenyitással pedig egy nagy, igazán impozáns otthon kialakítására, de üzleti célú lehetőségek is vannak benne. Jó választás orvosi rendelőnek, magánklinikának, irodának vagy más vállalkozás helyszínének, központjának is.

Ez az egyedi tervezésű ingatlan igazi kuriózumnak számít, melyből nem találni sokat errefelé.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője, a Balla Ingatlan támogatta. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)