Pest sztárkerületei, a XIII. és a IX. villámgyorsan épülnek be

A pesti oldalon az új, soklakásos lakóházak harmada-fele a XIII. kerületben épül. Pest kerületei közül a második legtöbb új társasházi lakást pedig Ferencváros adja, de Zugló is népszerű célpontja az építőknek. Körülnéztünk a Pesti új lakóparkok közt. Mutatjuk, milyen szépségekre leltünk.

Rég nem látott fejlődést hozott a 2008-as válság kiheverését követő időszak. A 2013-2014-től jött a jól érzékelhető gazdasági javulás, majd a csok támogatások megújítása. Így hát az elmúlt években rég látott tempóban épülnek ismét az angyalföldi és ferencvárosi házak. Nézzünk is most néhányat ezek közül.

Az első lakópark a főváros egyik leggyorsabban fejlődő részén, Angyalföldön épül, méghozzá a Jász utcában. A Citizen Park 144 lakásos társasházában az első lakásukat kereső párok és a többgyermekes családok is megtalálják az ideális otthont. A lakóparkban belső kert és játszótér várja a lakókat, a közelben pedig óvoda, iskola, park, bevásárlási lehetőségek és patika is található.

Szintén a XIII. kerületben, a Gyöngyösi utca metrómegállótól 5 perc sétára épül a Metrodom Madarász 38 társasház. A környék nagyszerű választás hiszen ötvözi a kertvárosias hangulatot, és a kiváló közlekedési és bevásárlási lehetőségek révén a nagyvárosi életet. A lakóparkban 5 kisebb társasházban választhatunk lakást, melyek között találni nagy teraszos exkluzív apartmanokat és kisebb lakásokat egyaránt. Az épületek közé nagy zárt kertet terveztek, mely pihenőparkkal, játszótérrel és klubházzal várja a lakókat.

És újra csak innen, a népszerű XIII. kerületből mutatunk még egy kiemelkedő lehetőséget. Kertvárosias környezetben, jó közlekedési lehetőségekkel kínál élhető, minőségi otthonokat a Kucsma 14 projekt. A társasházban 39 és 126 négyzetméter közötti lakások közül válogathatunk, így kisebb lakást és tágas 5 szobás családi otthont keresők is megtalálják számításaikat.

A pesti oldal másik “sztárkerületéből”, a IX. kerületből is mutatunk két ígéretes projektet.
A Sobieski Ökoház egészség- és környezetkímélő otthonokat kínál, Középső-Ferencváros kedvelt részén. A társasházak geotermikus rendszerűek, melyek óvják környezetünket és egészségünket. Az Ökoház másik előnye, hogy a geotermikus rendszerrel ellátott lakások esetében jóval kedvezőbb fenntartási költségekkel számolhatunk.

A kerület frekventált- rehabilitált részén, a Márton és Gát utca sarkán épül a Gama Residence. A társasház kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik, a közelben található a Duna-part, számos egyetem, éttermek, üzletek, valamint a belvárosba jutás is rendkívül egyszerű. A letisztult modern épületben 158 lakás lesz, melyek között változatos méretű és elrendezésű otthonokat választhatunk.

 

Válogatásunkat egy Zuglói projekttel zárjuk, ami tökéletes választás azoknak, akik kertvárosi környezetben keresnek családias otthont. A Paskal Garden elegáns épületeit ligetes park veszi körbe, valamint megújult Rákos-patak és környéke kínál kikapcsolódási lehetőséget a lakók számára. A lakásokat energiatudatosra és fenntarthatóra tervezték, így műszakilag is magas színvonalat képvisel a lakópark.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Ismét változnak az üzemanyagárak, nem is kicsit!

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

© 2024 (v2.202102)