Pest sztárkerületei, a XIII. és a IX. villámgyorsan épülnek be

A pesti oldalon az új, soklakásos lakóházak harmada-fele a XIII. kerületben épül. Pest kerületei közül a második legtöbb új társasházi lakást pedig Ferencváros adja, de Zugló is népszerű célpontja az építőknek. Körülnéztünk a Pesti új lakóparkok közt. Mutatjuk, milyen szépségekre leltünk.

Rég nem látott fejlődést hozott a 2008-as válság kiheverését követő időszak. A 2013-2014-től jött a jól érzékelhető gazdasági javulás, majd a csok támogatások megújítása. Így hát az elmúlt években rég látott tempóban épülnek ismét az angyalföldi és ferencvárosi házak. Nézzünk is most néhányat ezek közül.

Az első lakópark a főváros egyik leggyorsabban fejlődő részén, Angyalföldön épül, méghozzá a Jász utcában. A Citizen Park 144 lakásos társasházában az első lakásukat kereső párok és a többgyermekes családok is megtalálják az ideális otthont. A lakóparkban belső kert és játszótér várja a lakókat, a közelben pedig óvoda, iskola, park, bevásárlási lehetőségek és patika is található.

Szintén a XIII. kerületben, a Gyöngyösi utca metrómegállótól 5 perc sétára épül a Metrodom Madarász 38 társasház. A környék nagyszerű választás hiszen ötvözi a kertvárosias hangulatot, és a kiváló közlekedési és bevásárlási lehetőségek révén a nagyvárosi életet. A lakóparkban 5 kisebb társasházban választhatunk lakást, melyek között találni nagy teraszos exkluzív apartmanokat és kisebb lakásokat egyaránt. Az épületek közé nagy zárt kertet terveztek, mely pihenőparkkal, játszótérrel és klubházzal várja a lakókat.

És újra csak innen, a népszerű XIII. kerületből mutatunk még egy kiemelkedő lehetőséget. Kertvárosias környezetben, jó közlekedési lehetőségekkel kínál élhető, minőségi otthonokat a Kucsma 14 projekt. A társasházban 39 és 126 négyzetméter közötti lakások közül válogathatunk, így kisebb lakást és tágas 5 szobás családi otthont keresők is megtalálják számításaikat.

A pesti oldal másik “sztárkerületéből”, a IX. kerületből is mutatunk két ígéretes projektet.
A Sobieski Ökoház egészség- és környezetkímélő otthonokat kínál, Középső-Ferencváros kedvelt részén. A társasházak geotermikus rendszerűek, melyek óvják környezetünket és egészségünket. Az Ökoház másik előnye, hogy a geotermikus rendszerrel ellátott lakások esetében jóval kedvezőbb fenntartási költségekkel számolhatunk.

A kerület frekventált- rehabilitált részén, a Márton és Gát utca sarkán épül a Gama Residence. A társasház kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik, a közelben található a Duna-part, számos egyetem, éttermek, üzletek, valamint a belvárosba jutás is rendkívül egyszerű. A letisztult modern épületben 158 lakás lesz, melyek között változatos méretű és elrendezésű otthonokat választhatunk.

 

Válogatásunkat egy Zuglói projekttel zárjuk, ami tökéletes választás azoknak, akik kertvárosi környezetben keresnek családias otthont. A Paskal Garden elegáns épületeit ligetes park veszi körbe, valamint megújult Rákos-patak és környéke kínál kikapcsolódási lehetőséget a lakók számára. A lakásokat energiatudatosra és fenntarthatóra tervezték, így műszakilag is magas színvonalat képvisel a lakópark.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tíz év után újra visszatérhet a kötvényalapok aranykora

Tíz év után újra visszatérhet a kötvényalapok aranykora

Egy lakás bérbeadása már nem biztos, hogy versenyképes a tíz éves fix állampapír 7,5 százalékos forinthozamával, ráadásul az ingatlanok ára is csökkenhet.

Újabb ukrán várost foglaltak el az oroszok, Moszkva ismét rakétát tesztel – A háború 94. napja

Újabb ukrán várost foglaltak el az oroszok, Moszkva ismét rakétát tesztel – A háború 94. napja

Szeverodonyeckben az ukránok szerint komoly harcok folynak, Putyin nyugati államfőkkel tárgyalt.

Az osztrák autóklubok kiakadtak az új magyar tankolási szabályokon

Az osztrák autóklubok kiakadtak az új magyar tankolási szabályokon

Nem tartják jogszerűnek a benzinturizmus ilyen jellegű megfékezését. 

Vendég lenne, csak séf meg felszolgáló nincs – Munkaerőpiaci helyzet a turizmusban és a vendéglátásban

Vendég lenne, csak séf meg felszolgáló nincs – Munkaerőpiaci helyzet a turizmusban és a vendéglátásban

Erről a témáról, pályázatokról és több kutatás eredményéről esett szó a VIMOSZ legutóbbi konferenciáján.

© 2022 (v2.202102)