Így lehet egy kis nappali is otthonod oázisa!

Ha a nappali túl szűkös, esetleg zsúfolt bizony nem szívesen töltjük ott az időnket – különösen ha sokat kell otthon lennünk, mint mostanság. Pedig ez a lakás egyik legfontosabb része, hiszen itt van együtt a család. Néhány trükkel könnyedén újjávarázsolhatjuk a nappalit, hogy mi és (remélhetőleg hamarosan újra hívható vendégeink) is otthonosan érezzék magukat.

A következőkben néhány egyszerű tippet adunk, amelyekkel egy kicsi nappaliból is igazi oázist alakíthatunk ki, ahol aztán élmény lesz az eltöltött idő.

1. Engedd be a fényt!

Bármennyire is jól mutat egy szép sötétítő függöny, ha kicsi a nappali, vagy annak ablaka, akkor ideje megválni tőle. Minél több fényt engedünk be, annál tágasabb hatást érhetünk el. Ha ragaszkodunk a függönyhöz, mindenképpen légies anyagot válasszunk, ami ebben a terézvárosi lakásban is látható.

2.Fesd a falakat és a padlót fehérre!

A trendi élénk színek nagyon jól mutatnak, de nem biztos, hogy egy zsúfolt térben is így van ez. Ha fehérre fested a falakat és a padlót, akkor valósággal felragyog majd a helyiség. A következő IX. kerületi lakásban a fehér falhoz világos padlót választottak, ami kiválóan ellensúlyozza a helyiség kis méretét.

3. Válassz nagy, lehetőleg világosabb szőnyeget!

Előre lehet azt gondolnánk, kis térben kis szőnyeg mutat jól, pedig ez nem igaz. A kis szőnyeg könnyen megtöri a teret, válasszunk inkább egy nagy méretűt, amivel optikailag nagyíthatunk is a helyiségen.


(Forrás: https://hu.pinterest.com/)

4. Praktikus dohányzóasztal!

Ha nem áll rendelkezésre túl nagy hely, érdemes minél egyszerűbb, légiesebb bútorokban gondolkodni. Egy nagy méretű dohányzóasztal bizony nagy helyet elfoglal, tehát ennél sokkal jobb megoldások is vannak, ha mindenképpen szeretnénk egyet. Manapság nagyon trendi és praktikus darabok is vannak. Az alábbi VII. kerületi lakásba egyszerű, egymás alá is csúsztatható, igen praktikus darabokat választottak.

 

Forrás: https://www.housebeautiful.com/small-living-room-decorating-ideas/

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tovább özönlenek a menekültek Magyarország felé

Tovább özönlenek a menekültek Magyarország felé

Vasárnap is több mint 9 ezren érkeztek.

Nem fogja vissza magát az Orbán-kormány: 420 milliárdot tolt a sportba tavaly

Nem fogja vissza magát az Orbán-kormány: 420 milliárdot tolt a sportba tavaly

Vagyis a 2021-es év minden egyes napján - legyen szó ünnepnapról vagy hétvégéről - 1,15 milliárd forintot irányított a sport területére.

Már 87 ezer orosz katona halt meg az ukránok szerint

Már 87 ezer orosz katona halt meg az ukránok szerint

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

„Három szomszédom van, mindegyiknek a gyereke külföldre költözött” – olvasói levél

„Három szomszédom van, mindegyiknek a gyereke külföldre költözött” – olvasói levél

A hetek óta tartó diáktüntetések egyre erőteljesebb hangon szólnak. Közben országszerte sok tanár sztrájkol. A fiatalok elvándorlására is felhívják a figyelmet. Egyik olvasónk is aggódik, most ő következik.

© 2022 (v2.202102)