Így lehet egy kis nappali is otthonod oázisa!

Ha a nappali túl szűkös, esetleg zsúfolt bizony nem szívesen töltjük ott az időnket – különösen ha sokat kell otthon lennünk, mint mostanság. Pedig ez a lakás egyik legfontosabb része, hiszen itt van együtt a család. Néhány trükkel könnyedén újjávarázsolhatjuk a nappalit, hogy mi és (remélhetőleg hamarosan újra hívható vendégeink) is otthonosan érezzék magukat.

A következőkben néhány egyszerű tippet adunk, amelyekkel egy kicsi nappaliból is igazi oázist alakíthatunk ki, ahol aztán élmény lesz az eltöltött idő.

1. Engedd be a fényt!

Bármennyire is jól mutat egy szép sötétítő függöny, ha kicsi a nappali, vagy annak ablaka, akkor ideje megválni tőle. Minél több fényt engedünk be, annál tágasabb hatást érhetünk el. Ha ragaszkodunk a függönyhöz, mindenképpen légies anyagot válasszunk, ami ebben a terézvárosi lakásban is látható.

2.Fesd a falakat és a padlót fehérre!

A trendi élénk színek nagyon jól mutatnak, de nem biztos, hogy egy zsúfolt térben is így van ez. Ha fehérre fested a falakat és a padlót, akkor valósággal felragyog majd a helyiség. A következő IX. kerületi lakásban a fehér falhoz világos padlót választottak, ami kiválóan ellensúlyozza a helyiség kis méretét.

3. Válassz nagy, lehetőleg világosabb szőnyeget!

Előre lehet azt gondolnánk, kis térben kis szőnyeg mutat jól, pedig ez nem igaz. A kis szőnyeg könnyen megtöri a teret, válasszunk inkább egy nagy méretűt, amivel optikailag nagyíthatunk is a helyiségen.


(Forrás: https://hu.pinterest.com/)

4. Praktikus dohányzóasztal!

Ha nem áll rendelkezésre túl nagy hely, érdemes minél egyszerűbb, légiesebb bútorokban gondolkodni. Egy nagy méretű dohányzóasztal bizony nagy helyet elfoglal, tehát ennél sokkal jobb megoldások is vannak, ha mindenképpen szeretnénk egyet. Manapság nagyon trendi és praktikus darabok is vannak. Az alábbi VII. kerületi lakásba egyszerű, egymás alá is csúsztatható, igen praktikus darabokat választottak.

 

Forrás: https://www.housebeautiful.com/small-living-room-decorating-ideas/


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Meddig élünk még Orbán Viktor rossz álmában?

Meddig élünk még Orbán Viktor rossz álmában?

Jegyzet arról, hogy a kormány a gazdasági évnyitón sem mutatta meg, hogy merre van a kiút a recesszióból. A NER vállalkozóinak viszont Orbán Viktor irányt mutatott: menjetek külföldre!

Pesszimista az építőipari ernyőszervezet

Pesszimista az építőipari ernyőszervezet

Az idénre várható lakáspiaci beruházások számai valószínűleg elmaradnak ez előzetesen várttól.

Irány az orvos, ennek a betegségnek sokáig nincs tünete

Irány az orvos, ennek a betegségnek sokáig nincs tünete

Az idült vesebetegség sokáig rejtőzködik, ezért a diagnosztizált 1,5 millió betegnél jóval többen élhetnek ezzel a betegséggel Magyarországon.

A többieknél szebbnek látja Magyarországot a JCR

A többieknél szebbnek látja Magyarországot a JCR

A JCR megerősítette a magyar besorolást. 

© 2024 (v2.202102)