Függőleges erdővel borított lenyűgöző új otthonok Újpesten

A Metrodom valódi úttörőnek számít, ami a városi lakóingatlan-fejlesztést illeti: Újpesten építette fel az ország legmagasabb zöld lakóépületét az Ybl-díjas építész, Hajnal Zsolt tervei alapján. Az eredmény nem csupán lenyűgöző, hanem nagyban hozzájárul Újpest városközpontjának megújításához is.

A Metrodom mindig kiemelt figyelmet fordít lakóparkjai építésekor a zöld környezetre, arra azonban ezelőtt még nem volt példa, hogy a zöld felület az épületek szerves részeként jelenjen meg. Nem csak a főváros szintjén, hanem egész Magyarországon egyedülálló az újpesti Metrodom Panoráma, amelynek 55 méter magas lakótornyai mellett nem lehet szó nélkül elsétálni.

A Metrodom Panoráma tervezésekor egyedülálló módon az épületek homlokzatára tervezték a növényeket, egyfajta függőleges ligetet létrehozva. A négy épülettömbre 200 fát, az erkélyekre pedig 10.000 növényt ültettek több kilométer hosszúságban. Látványnak is elképesztő, ahogy a modern épületek és az élő természet összekapcsolódik, hát képzeljük el, milyen lehet egy ilyen különleges helyen élni!

A Metrodom Panoráma lakóparknak városépítészeti szempontból is kiemelkedő szerepe van. Újpest nemrégiben felújított történelmi városmagját, a Szent István teret és a Duna-partot új lokális városközpontként kapcsolja össze. A Metrodom Panoráma egész Újpest számára egy minőségi, modern életteret is jelent, amelyre a nagyvárosokban, így Budapesten is óriási igény mutatkozik. Az épületek között zölddel teli parkokat, valamint autós forgalom elől elzárt sétálóteret hoztak létre, ami hangulatos kávézókkal, éttermekkel és cukrászdával szegélyezve tökéletes helyszíne baráti találkozóknak, üzleti megbeszéléseknek vagy csupán egy hangulatos városi sétának.

A lakópark lokáció szempontjából tökéletes választás azoknak, akik kedvelik a nagyvárosi életet és fontos számukra, hogy jó közlekedési kapcsolatokkal ellátott, frekventált helyen éljenek. Innen egy karnyújtásnyira található a Váci úti irodafolyosó, de a belvárosi részek is gyorsan elérhetőek akár tömegközlekedéssel, vagy autóval is.
A négy épülettömbben lakások, irodák és üzlethelyiségek is helyet kaptak. A két legmagasabb torony 17 emelet magas, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul egész Budapestre, valamint a Dunára. A Metrodom Panoráma lakópark minden lépcsőházában 0-24 órás portaszolgálat gondoskodik a lakók biztonságáról.

A lakások között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb otthont, legyen szó akár garzonról, praktikus másfél szobás, vagy tágas családi apartmanokról. A lakások mindegyike a Metrodom saját fejlesztésű okosotthon rendszerével van felszerelve, amely nem csak a mindennapokat könnyíti meg, hanem energiatakarékosság szempontjából is kiemelkedő szerepe van.

A cikk megjelenését az ingatlanok értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)