Örökpanoráma és zöldövezet egy ugrásra az Etele Plazától

Újbuda igazán közkedvelt a lakáskeresők körében, de a kerületen belül is különösen népszerű Őrmező, hiszen könnyen megközelíthető, mégis nagy a zöld felületek aránya a városrészen belül. A hamarosan felépülő Etele Plaza és a Centrumkórház pedig várhatóan még népszerűbbé teszi majd a környéket. Mai cikkünkben is innen, szó szerint a zöldövezet határáról hozunk egy beruházást, elvehetetlen panorámával.

Az őrmezei Mikes Kelemen utca elhelyezkedése ideális, hiszen egyik oldalán családi házas övezet található, ahonnan rövid sétával elérhető több óvoda, iskola, park és játszótér, másik oldalán pedig mindössze néhány házzal beépített zöldövezetet találunk.

Itt épül a Mikes Liget kis lakóközösségű társasháza, mely mindössze 2 buszmegállónyira található a 4-es metró Kelenföld Vasútállomás megállójától, ugyanakkor az épülő Etele Plaza is elérhető néhány perces sétával, a budaörsi hipermarketek és az Allee pedig további bevásárlási lehetőséget kínálnak. A beruházás közelében fut az M7-es és az M1-es autópálya is, és nem messze épül a Budapest One irodaház és Dobogó városrészben a Centrumkórház is.

Ugyanakkor a projekt szó szerint a zöldövezet határán épül, ahol számtalan keserűvíz forrás található, védett területen, így lakásainak legtöbbje a környező hegyekre elvehetetlen panorámával rendelkezik. A Mikes Liget társasháznak nemcsak az elhelyezkedése természetközeli, de építésénél is figyelembe vették, hogy minőségi, környezetbarát anyagokat használjanak fel és a beruházás lakásainak fenntartása a lehető legnagyobb mértékben kímélje a környezetet, ami természetesen energiatakarékosságot is eredményez.

A lakásokban a télen-nyáron kellemes hőmérsékletet és a használati melegvizet levegő/víz hőszivattyús mennyezet hűtés-fűtés biztosítja, a fürdőszobákban és a WC-kben padlófűtéssel kiegészítve, mely opcionálisan bármely helyiségbe kérhető. Ez a technológia a kiváló hőszigeteléssel együtt biztosítja az energiahatékonyságot, ugyanakkor a mennyezethűtéssel a légkondícionálók káros hatásai (levegő keringetése, huzat, zaj) is kiküszöbölhetők.

Mindez okosotthon rendszerrel is kiegészül, mellyel a lakások helyiségenkénti fűtése-, hűtése és opcionálisan az árnyékolás, világítás, valamint a kaputelefon is irányítható, illetve a rendszerbe az előkészített riasztórendszer is integrálható. A pinceszinten kialakított teremgarázsba pedig szintén választható módon elektromos autó töltési lehetőség is kérhető.

A társasházban, két tömbben, három szinten összesen 18 lakás kap helyet, melyeknek mérete 47 és 107 nm között változik. A szintek között lift könnyíti meg a közlekedést. Mindegyik lakáshoz tartozik legalább egy terasz, a földszinti lakások saját kerthányaddal is rendelkeznek melyek 21-92 nm-esek is lehetnek. A felső szinteken kétszintes penthouse lakások kapnak helyet, a telek 65%-a zöldfelület, amit a lakók pihenésre, kikapcsolódásra használhatnak.


A Mikes Liget társasház elhelyezkedésének és kis lakóközösségének köszönhetően tökéletes családok számára, ugyanakkor első lakásukat kereső fiatalok és idősebbek is megtalálhatják itt álmaik otthonát és a befektetők számára is ideális lehetőséget jelent.

A cikk megjelenését a Mikes Liget fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Az ország többi részén is erősebb a kereslet mint a covid előtt. Igaz, gyengébb, mint tavaly.

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Az szja-visszatérítésre jogosultanak érdemes már januárban kitölteniük az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy munkáltatójuk mielőbb figyelembe vegye a nekik járó kedvezményeket.

Brutálisan drágulnak az üzemanyagok, de van egy jó hírünk

Brutálisan drágulnak az üzemanyagok, de van egy jó hírünk

Ha nem lenne a kormány által bevezetett árstop, az elmúlt időszak árváltozásait figyelembe véve a benzin átlagára 502, a gázolaj átlagára 517 forint lenne.  

© 2022 (v2.202102)