Migráció az agglomerációba

Az elmúlt másfél évben mindenki csak egyre vágyott: menekülni a fővárosból az agglomerációba vagy akár a Balatonra. A legtöbb helyen kötelezően elrendelt home office mellett ez nem is tűnt lehetetlennek, de a munkaerőpiaci trendek azt mutatják, hogy a home office nem marad velünk 7/24-ben, bár nem is tűnik el teljesen. Vajon így is megéri az agglomerációba költözni? Válasszuk az ingázást vagy próbáljunk helyben munkát keresni? Mai cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Kétségtelen, hogy az agglomeráció vagy akár a Balaton egy sokkal nyugodtabb, természetközelibb élet lehetőségét hordozza magában, arról már nem is beszélve, hogy lényegesen megfizethetőbb a fővárosnál. Így alacsonyabb áron kaphatjuk meg álmaink otthonát, vagy lényegesen nagyobb ingatlant vásárolhatunk a pénzünkért, mint amire Budapesten lehetőségünk lenne.

A legnépszerűbb agglomerációs településeken ráadásul minden fontos szolgáltatás és kikapcsolódási, sportolási lehetőség is éppen úgy megtalálható, mint Budapesten. Így nem csoda, hogy egyre többen választják lakóhelyüknek Budaörsöt, Érdet, Szigetszentmiklóst, Dunakeszit, Gödöllőt, Vecsést, stb. vagy épp a Budapestről mindössze egy óra alatt elérhető balatoni településeket, mint például Siófok, Balatonvilágos, Balatonkenese, Fűzfő, vagy Almádi. A legfelkapottabb településeken mellesleg kiváló oktatási intézményekből sincs hiány, így az sem lehet akadály, hogy a gyerekeknek sokat kell utazniuk az iskoláig vagy az óvodáig.

Az egyetlen, ami mégis sokakat visszatart a kiköltözéstől, az az ingázás. Hiába a vasút a leggyorsabb, a vonatokkal azért mégsem valósítható meg a háztól-házig közlekedés, és hát valljuk be, elkényelmesedtünk. Könnyen beülünk inkább az autóba, hogy aztán persze a dugóban idegeskedjünk, hogy már megint nem érünk be a munkahelyünkre.

Mindez persze nem jelent nagy gondot, ha részben vagy egészben home office-ban dolgozunk, de nem mindenki élhet ezzel a lehetőséggel. A legjobb infrastruktúrával rendelkező, legfejlettebb agglomerációs településeken azonban egyre több munkalehetőség is adott. Ha tehát a „munkehelyed nem megy közel hozzád, menj Te közel az (új) munkahelyedhez!”  A jobinfo.hu oldalon például több ezer remek állás várja azokat, akik az agglomerációban, lakóhelyükön szeretnének elhelyezkedni. Irány tehát az agglomeráció, irány a jobinfo.hu, ahol több ezer állás vár!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orosz letelepedési kötvényesek nem kapták vissza a pénzüket Rogán Antal jóbarátjához kötődő cégtől

Orosz letelepedési kötvényesek nem kapták vissza a pénzüket Rogán Antal jóbarátjához kötődő cégtől

Megkárosítva érzi magát több olyan orosz állampolgár, aki magyar letelepedési kötvényt vásárolt.

Kényszerű döntés született: 168 embert rúgnak ki a Lázár Jánoshoz tartozó állami cégtől

Kényszerű döntés született: 168 embert rúgnak ki a Lázár Jánoshoz tartozó állami cégtől

Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél.

Putyin ennek nem fog örülni: orosz cirkálórakéták semmisültek meg a Krímben

Putyin ennek nem fog örülni: orosz cirkálórakéták semmisültek meg a Krímben

A krími Dzsankoj városában történt robbanás megsemmisítette a Moszkva fekete-tengeri flottája számára szánt orosz cirkálórakétákat.

Sajnálhatja a világ, hogy náluk nem forint van, olyan erős lett a magyar fizetőeszköz

Sajnálhatja a világ, hogy náluk nem forint van, olyan erős lett a magyar fizetőeszköz

Erősödött kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

© 2023 (v2.202102)