Migráció az agglomerációba

Az elmúlt másfél évben mindenki csak egyre vágyott: menekülni a fővárosból az agglomerációba vagy akár a Balatonra. A legtöbb helyen kötelezően elrendelt home office mellett ez nem is tűnt lehetetlennek, de a munkaerőpiaci trendek azt mutatják, hogy a home office nem marad velünk 7/24-ben, bár nem is tűnik el teljesen. Vajon így is megéri az agglomerációba költözni? Válasszuk az ingázást vagy próbáljunk helyben munkát keresni? Mai cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Kétségtelen, hogy az agglomeráció vagy akár a Balaton egy sokkal nyugodtabb, természetközelibb élet lehetőségét hordozza magában, arról már nem is beszélve, hogy lényegesen megfizethetőbb a fővárosnál. Így alacsonyabb áron kaphatjuk meg álmaink otthonát, vagy lényegesen nagyobb ingatlant vásárolhatunk a pénzünkért, mint amire Budapesten lehetőségünk lenne.

A legnépszerűbb agglomerációs településeken ráadásul minden fontos szolgáltatás és kikapcsolódási, sportolási lehetőség is éppen úgy megtalálható, mint Budapesten. Így nem csoda, hogy egyre többen választják lakóhelyüknek Budaörsöt, Érdet, Szigetszentmiklóst, Dunakeszit, Gödöllőt, Vecsést, stb. vagy épp a Budapestről mindössze egy óra alatt elérhető balatoni településeket, mint például Siófok, Balatonvilágos, Balatonkenese, Fűzfő, vagy Almádi. A legfelkapottabb településeken mellesleg kiváló oktatási intézményekből sincs hiány, így az sem lehet akadály, hogy a gyerekeknek sokat kell utazniuk az iskoláig vagy az óvodáig.

Az egyetlen, ami mégis sokakat visszatart a kiköltözéstől, az az ingázás. Hiába a vasút a leggyorsabb, a vonatokkal azért mégsem valósítható meg a háztól-házig közlekedés, és hát valljuk be, elkényelmesedtünk. Könnyen beülünk inkább az autóba, hogy aztán persze a dugóban idegeskedjünk, hogy már megint nem érünk be a munkahelyünkre.

Mindez persze nem jelent nagy gondot, ha részben vagy egészben home office-ban dolgozunk, de nem mindenki élhet ezzel a lehetőséggel. A legjobb infrastruktúrával rendelkező, legfejlettebb agglomerációs településeken azonban egyre több munkalehetőség is adott. Ha tehát a „munkehelyed nem megy közel hozzád, menj Te közel az (új) munkahelyedhez!”  A jobinfo.hu oldalon például több ezer remek állás várja azokat, akik az agglomerációban, lakóhelyükön szeretnének elhelyezkedni. Irány tehát az agglomeráció, irány a jobinfo.hu, ahol több ezer állás vár!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

Aggasztó dolgokra készülhetnek Pintér Sándor kínai kollégái Magyarországon

Aggasztó dolgokra készülhetnek Pintér Sándor kínai kollégái Magyarországon

A külföldön élő kínaiak megfigyelése, jobb belátásra térítése, sőt "hazarablása" is feladata a magyar kormánnyal egyezményeket aláíró kínai minisztériumnak.

© 2024 (v2.202102)